Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στ. Πέτσας: Πιθανά τοπικά lockdοwn αν αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού

Δεν απο­κλεί­ει η κυβέρ­νη­ση να υπάρ­ξουν τοπι­κά lockdown στην περί­πτω­ση που αυξη­θούν τα κρού­σμα­τα του νέου κορο­νοϊ­ού σε περιο­χές της χώρας, μετά και τη δια­πί­στω­ση 97 νέων κρου­σμά­των σε διά­στη­μα πέντε ημε­ρών. Ωστό­σο, σύμ­φω­να με τον κυβερ­νη­τι­κό εκπρό­σω­πο Στέ­λιο Πέτσα, δεν τίθε­ται αλλα­γή του σχε­δια­σμού για άνοιγ­μα του Τουρισμού.

«Θα ληφθούν πρό­σθε­τα μέτρα σε τοπι­κό επί­πε­δο, όπου κρι­θεί ανα­γκαίο», ανέ­φε­ραν κυβερ­νη­τι­κές πηγές μετά τη σύσκε­ψη που έγι­νε το πρωί της Τρί­της υπό τον πρω­θυ­πουρ­γό Κυριά­κο Μητσο­τά­κη με αντι­κεί­με­νο την εξέ­τα­ση των δεδο­μέ­νων σχε­τι­κά με τον κορο­νο­ϊό. Απο­φα­σί­στη­κε επί­σης «εντα­τι­κο­ποί­η­ση των ελέγ­χων» και συζη­τή­θη­κε «ο τρό­πος οργά­νω­σης του συστή­μα­τος Υγεί­ας ενό­ψει του καλο­και­ριού», με τις σχε­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις να ανα­μέ­νο­νται πιθα­νό­τα­τα την Πέμ­πτη από το υπουρ­γείο Υγείας.

aggoules bannerΕπι­πλέ­ον, σύμ­φω­να με τον κυβερ­νη­τι­κό εκπρό­σω­πο, το από­γευ­μα της Τρί­της η επι­τρο­πή των ειδι­κών θα εξε­τά­σει τα δεδο­μέ­να και θα προ­τεί­νει μέτρα εφό­σον χρειά­ζο­νται. Όπως είπε ο Στέ­λιος Πέτσας, η αύξη­ση των κρου­σμά­των που μετα­φέ­ρο­νται σε νοσο­κο­μείο είναι ένας παρά­γο­ντας για την εφαρ­μο­γή τοπι­κών μέτρων. Ανέ­φε­ρε ότι «παρα­κο­λου­θού­με πτή­σεις από συγκε­κρι­μέ­να αερο­δρό­μια» και για τον Του­ρι­σμό δήλω­σε ότι «ο σχε­δια­σμός αυτή τη στιγ­μή δεν αλλά­ζει». Επα­νέ­λα­βε τα περί ατο­μι­κής ευθύ­νης για την τήρη­ση των συστά­σε­ων των ειδι­κών και χαρα­κτή­ρι­σε «καμπα­νά­κι κιν­δύ­νου» την αύξη­ση των κρου­σμά­των τις τελευ­ταί­ες μέρες.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο