Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στ. Πέτσας: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων — Από σήμερα τα περιοριστικά μέτρα

Τα σχο­λεία όλων των βαθ­μί­δων θα ανοί­ξουν στις 11 Ιανουα­ρί­ου ξεκα­θά­ρι­σε σήμε­ρα ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στέ­λιος Πέτσας ο οποί­ος χαρα­κτή­ρι­σε τα μέτρα που ανα­κοι­νώ­θη­καν χτες Σάβ­βα­το ως μία προ­λη­πτι­κή κίνη­ση για να ανοί­ξουν τα σχο­λεία με ασφά­λεια. Υπο­στή­ρι­ξε ότι με την από­φα­ση του lockdown για μία εβδο­μά­δα διευ­κο­λύ­νο­νται και ειδι­κοί, καθώς θα γνω­ρί­ζουν ότι η κατά­στα­ση θα είναι βελ­τιω­μέ­νη. Δήλω­σε δε πως οι δρα­στη­ριό­τη­τες που ανε­στά­λη­σαν αυτή την εβδο­μά­δα στις 11 Ιανουα­ρί­ου θα επανέλθουν.

Όμως παρά τα όσα υπο­στη­ρί­ζει ο κ. Πέτσας το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων θα γίνει ξανά με όρους ανα­σφά­λειας (π.χ. μεγά­λος αριθ­μός μαθη­τών ανά τάξη, ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό καθα­ριό­τη­τας, χωρίς τεστ σε μαθη­τές και εκπαι­δευ­τι­κούς κλπ.), όπως επί­σης ακό­μη και σήμε­ρα δεν έχουν ληφθεί μέτρα σε εργα­σια­κούς χώρους και για την ενί­σχυ­ση των Μέσων Μαζι­κής Μεταφοράς.

Με βάση τις κυβερ­νη­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις από σήμε­ρα έως τις 11 Γενά­ρη, στα­μα­τά η «παρά­δο­ση εκτός» (click away) στα εμπο­ρι­κά κατα­στή­μα­τα, η λει­τουρ­γία βιβλιο­πω­λεί­ων, κομ­μω­τη­ρί­ων, υπη­ρε­σιών περι­ποί­η­σης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δρα­στη­ριό­τη­τες κυνη­γιού και ψαρέματος.

Επί­σης επα­νέρ­χε­ται η απαγό­ρευ­ση μετα­κι­νή­σε­ων στο αυστη­ρό­τε­ρο ωρά­ριο, από τις 21.00 το βρά­δυ μέχρι και 5.00 το πρωί, με μόνη εξαί­ρε­ση τους εργα­ζό­με­νους και όσους έχουν ανά­γκη ιατρι­κής βοήθειας.

Οι εκκλη­σί­ες θα παρα­μεί­νουν κλει­στές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέ­ρα των Θεο­φα­νί­ων αγια­σμός των υδά­των σε εξω­τε­ρι­κούς χώρους.

Ο Στ. Πέτσας χτες υπο­γράμ­μι­σε ότι η λήψη των μέτρων απο­φα­σί­στη­κε καθώς η πίε­ση στο Εθνι­κό Σύστη­μα Υγεί­ας (το οποίο με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης παρα­μέ­νει αθω­ρά­κι­στο) συνε­χί­ζε­ται και τα νοσο­κο­μεία εξα­κο­λου­θούν να νοση­λεύ­ουν μεγά­λο αριθ­μό ασθενών.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο