Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στ. Πέτσας: Xρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις και στις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ

Τα επό­με­να 24ωρα θα ανα­κοι­νω­θεί από την κυβέρ­νη­ση ο χρο­νι­κός περιο­ρι­σμός στις μετα­κι­νή­σεις, σύμ­φω­να με τον κυβερ­νη­τι­κό εκπρό­σω­πο, Στέ­λιο Πέτσα.

«Ο χρο­νι­κός περιο­ρι­σμός των μετα­κι­νή­σε­ων, είναι κάτι που εξε­τά­ζου­με στα επό­με­να εικο­σι­τε­τρά­ω­ρα. Δεν πηγαί­νου­με κάθε μέρα στο σού­περ μάρ­κετ, εκεί πρέ­πει να υπάρ­ξει ένας περιο­ρι­σμός», είπε συγκε­κρι­μέ­να ο Στέ­λιος Πέτσας.

Σύμ­φω­να με τον κυβερ­νη­τι­κό εκπρό­σω­πο «τα μέτρα που θα πάρου­με θα είναι για αυτούς που δεν είναι συνε­πείς. Δεν θα επη­ρε­ά­ζουν τους συνεπείς». 

Ανα­φε­ρό­με­νος στο Πάσχα, επα­νέ­λα­βε ότι «αυτό το Πάσχα, να σου­βλί­σου­με τον κορωνοϊό».

«Το μήνυ­μα είναι», όπως είπε ο Στέ­λιος Πέτσας, ότι «φέτος δεν θέλου­με το συγ­χρω­τι­σμό, ας κάνου­με κάτι δια­φο­ρε­τι­κό. Όλοι μας μπο­ρού­με να γίνου­με ήρω­ες με το να καθί­σου­με σπί­τι μας. Αυτοί που δεν λένε να συμ­μορ­φω­θούν τους καλού­με να συμ­μορ­φω­θούν. Δεν προ­βλέ­πε­τε μετα­κί­νη­ση από την πόλη στο χωριό».

Ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος είπε ότι η κυβέρ­νη­ση εξε­τά­ζει και το ενδε­χό­με­νο να είναι κλει­στά τα διό­δια. «Αν χρεια­στεί θα κλεί­σου­με τα διό­δια, θα δού­με», ανέ­φε­ρε.

«Τα πρώ­τα στοι­χεία είναι ενθαρ­ρυ­ντι­κά, αλλά δεν πρέ­πει να εφη­συ­χά­ζου­με», είπε σε σχέ­ση με την εξά­πλω­ση του κορωνοϊού.

Ο Στέ­λιος Πέτσας μιλώ­ντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ταυ­τό­χρο­να, εξε­τά­ζο­νται και μέτρα απο­κλι­μά­κω­σης των περιορισμών.

«Εξε­τά­ζου­με ταυ­τό­χρο­να και μέτρα απο­κλι­μά­κω­σης. Όταν μας δώσουν το σήμα οι ειδι­κοί θα προ­χω­ρή­σου­με», είπε.

Τέλος ανα­φε­ρό­με­νος στην οικο­νο­μία, είπε: «είμαι αισιό­δο­ξος για την πορεία της Ελλη­νι­κής Οικο­νο­μί­ας. Θα πρέ­πει να φρο­ντί­σου­με οι επι­πτώ­σεις στην οικο­νο­μία θα είναι παρο­δι­κές».

Πηγή: Πρώ­το Θέμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο