Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγγνώμη από το «Documento» για την συνέντευξη ακροδεξιού συνωμοσιολόγου

Σε σημε­ρι­νό κεί­με­νο της με τίτλο «Συγ­γνώ­μη λάθος! — Με τους νεο­να­ζί δεν παί­ζου­με», η εφη­με­ρί­δα «Documento» ζητά συγ­γνώ­μη για την δημο­σί­ευ­ση της συνέ­ντευ­ξης του ακρο­δε­ξιού συνω­μο­σιο­λό­γου Χρ. Γού­δη (υπο­ψή­φιου, μετα­ξύ άλλων, με τον ναζι­στή Κασι­διά­ρη στο Δήμο Αθη­ναί­ων) σημειώ­νο­ντας ότι η δημο­σιο­γρά­φος που ανέ­λα­βε την διεκ­πε­ραί­ω­ση της δεν είχε αντι­λη­φθεί την πολι­τεία του συνε­ντευ­ξια­ζό­με­νου στην δημό­σια σφαίρα.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, το «Documento» αναφέρει:

Στο documentonews.gr στην ενό­τη­τα του Docville ανέ­βη­κε συνέ­ντευ­ξη με τον συγ­γρα­φέα Χρί­στο Γου­δή με αφορ­μή την έκδο­ση ενός βιβλί­ου του σχε­τι­κό με την κατα­γρα­φή της σύγ­χρο­νης πραγ­μα­τι­κό­τη­τας της Βραζιλίας.

Ο συντά­κτης που ανέ­λα­βε τη διεκ­πε­ραί­ω­ση της συνέ­ντευ­ξης ανα­ζή­τη­σε το βιο­γρα­φι­κό του Χρί­στου Γού­δη στη βάση δεδο­μέ­νων της βιβλιο­πα­ρα­γω­γής δίχως να αντι­λη­φθεί την πολι­τεία του στη δημό­σια σφαίρα.

Από τη στιγ­μή που αυτό έγι­νε αντι­λη­πτό, η από­φα­ση που μπο­ρού­σα­με να πάρου­με ήταν μία και μονα­δι­κή: να κατε­βά­σου­με τη συνέντευξη.

Απα­ρά­βα­τη αρχή του Documento είναι πως όλοι μπο­ρούν να έχουν λόγο και τη δυνα­τό­τη­τα της δια­τύ­πω­σης των από­ψε­ών τους στην εφη­με­ρί­δα και στο σάιτ της εκτός από όσους φλερ­τά­ρουν ή έχουν υιο­θε­τή­σει ιδέ­ες της ακροδεξιάς.

Με τους νεο­να­ζί, τους νεο­φα­σί­στες και τους ανα­θε­ω­ρη­τές δεν δια­λε­γό­μα­στε – απλώς τους πολε­μά­με με όλα τα μέσα.

Το Documento βρί­σκε­ται στα­θε­ρά στο μέτω­πο του αντι­φα­σι­σμού και δεν πρό­κει­ται σε καμία περί­πτω­ση να λει­τουρ­γή­σει σαν πλυ­ντή­ριο για τα πνευ­μα­τι­κά παι­διά του Χίτλερ.

vivlio mpelogiannis

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο