Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών της γραμματείας προσφύγων και μεταναστών του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας έξω από το υπουρ­γείο Μετα­να­στευ­τι­κής Πολι­τι­κής, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν μέλη της γραμ­μα­τεί­ας Προ­σφύ­γων και Μετα­να­στών του ΠΑΜΕ, στο πλαί­σιο δρά­σε­ων για την “Παγκό­σμια Ημέ­ρα κατά του Ρατσι­σμού και των φυλε­τι­κών διακρίσεων” .

Αντι­προ­σω­πεία της γραμ­μα­τεί­ας συνα­ντή­θη­κε με τον υπουρ­γό Μετα­να­στευ­τι­κής Πολι­τι­κής, Δημή­τρη Βίτσα, ωστό­σο όπως επι­ση­μαί­νουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, “δεν πήρα­με καμία απά­ντη­ση από την κυβέρ­νη­ση, από τον υπουρ­γό Μετα­να­στευ­τι­κής Πολι­τι­κής, πάνω στα αιτή­μα­τα που θέσα­με για ανα­κού­φι­ση των μετα­να­στών και των προ­σφύ­γων, κυρί­ως των εγκλω­βι­σμέ­νων στα νησιά, που ζουν κάτω από απα­ρά­δε­κτες συνθήκες”.

Στη συνέ­χεια, το μέλος της εκτε­λε­στι­κής γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, Βασί­λης Στα­μού­λης, υπο­γράμ­μι­σε ότι “υπάρ­χουν σημα­ντι­κά ζητή­μα­τα που η κυβέρ­νη­ση δεν δίνει καμία απά­ντη­ση όπως για τους μετα­νά­στες-εργά­τες που ζουν και δου­λεύ­ουν για χρό­νια στην Ελλάδα.

Κατα­λή­γο­ντας ο κ. Στα­μού­λης συμπλή­ρω­σε ότι “με κοι­νή δρά­ση και ταξι­κή ενό­τη­τα, Έλλη­νες και μετα­νά­στες εργά­τες, μπο­ρού­με να βάλου­με φραγ­μό στην άγρια εκμε­τάλ­λευ­ση, να αντι­με­τω­πί­σου­με τον ρατσι­σμό και τον εθνι­κι­σμό, να ανα­τρέ­ψου­με αυτή τη βαρ­βα­ρό­τη­τα, τον καπι­τα­λι­στι­κό τρό­πο παρα­γω­γής που οδη­γεί στη μετα­νά­στευ­ση, την προ­σφυ­γιά και τους πολέμους”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο