Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια: “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες”

Με κεντρι­κό σύν­θη­μα “Μπρο­στά οι δικές μας ανά­γκες”, το ΠΑΜΕ πραγ­μα­το­ποί­η­σε συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στην πλα­τεία Ομο­νοί­ας, ενά­ντια “στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή” της Κυβέρ­νη­σης και ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και την Ευρω­παϊ­κή Ένωση.

Οι δια­δη­λω­τές ζήτη­σαν να μην” πει­ρα­χθούν “το πεν­θή­με­ρο και το οκτά­ω­ρο και επί­σης ζήτη­σαν κλα­δι­κές συμ­βά­σεις με αυξή­σεις στους μισθούς, προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού σε όλους τους κλά­δους εργασίας.

pame1

Το ΠΑΜΕ επι­ση­μαί­νει ότι η κυβέρ­νη­ση “πλα­σά­ρει παρα­μύ­θια” στον κόσμο όταν μιλά­ει για επι­στρο­φή στην κανο­νι­κό­τη­τα και τέλος των μνη­μο­νί­ων, και ζητά­ει κατάρ­γη­ση όλων των” αντερ­γα­τι­κών “νόμων των μνη­μο­νί­ων, επα­να­φο­ρά των Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων Εργασίας,κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και ζητά­ει να μπει ένα τέλος στην εξα­θλί­ω­ση του λαού και της εργα­τι­κής τάξης όπως υποστηρίζει.

pame2

Να πάρου­με όλοι τώρα θέσεις μάχης τόνι­σε στην ομι­λία του ο Νίκος Παπα­γε­ωρ­γί­ου, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, στη συγκέ­ντρω­ση στην Ομό­νοια. «Με την πρό­τα­ση του ΠΑΜΕ συνε­χί­ζου­με και κλι­μα­κώ­νου­με τον αγώ­να. Με το πλαί­σιό μας που, βρί­σκε­ται απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Που βάζει στο στό­χα­στρο τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Που ανα­δει­κνύ­ει το σύνο­λο των ανα­γκών που πρέ­πει να διεκ­δι­κή­σου­με. Για­τί τέτοιες ανά­γκες δεν μπο­ρούν να κρυ­φτούν πίσω από απα­τη­λές προσ­δο­κί­ες για καλυ­τέ­ρευ­ση της ζωής μας από μια δήθεν “δίκαιη ανά­πτυ­ξη”» τόνι­σε μετα­ξύ άλλων.

Μετά τις ομι­λί­ες στην Ομό­νοια ακο­λού­θη­σε πορεία προς τη Βουλή.

pame3

pame4

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο