Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκέντρωση εργαζομένων του πολιτισμού στο Σύνταγμα: «Δε θα συνηθίσουμε τη φτώχεια μας» (ΦΩΤΟ)

Συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα πραγ­μα­το­ποί­η­σαν νωρί­τε­ρα σήμε­ρα καλ­λι­τε­χνι­κά σωμα­τεία, σωμα­τεία εργα­ζο­μέ­νων στον πολι­τι­σμό και η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Θεά­μα­τος Ακρο­ά­μα­τος (ΠΟΘΑ) .

«Ο κλά­δος μας έχει αυτή τη στιγ­μή πάνω από 90% ανερ­γία, ενώ καμία πρό­βλε­ψη δεν υπάρ­χει για το μέλ­λον. Κι αυτό πρέ­πει να ανα­τρα­πεί! Η αντο­χή μας εξα­ντλή­θη­κε. Είναι πλέ­ον ζήτη­μα επι­βί­ω­σης» τονί­ζει η ΠΟΘΑ, επα­να­λαμ­βά­νο­ντας τα μέτρα που πρέ­πει να ληφθούν.

Μετα­ξύ άλλων, ζητούν για τον κόσμο του θεά­μα­τος ακρο­ά­μα­τος «την επι­στρο­φή στους χώρους εργα­σί­ας τους, υγειο­νο­μι­κό πρω­τό­κολ­λο, όχι μόνο για τη λει­τουρ­γία των χώρων, αλλά και για τους εργα­ζό­με­νους, διαρ­κή στή­ρι­ξη με απο­ζη­μί­ω­ση 534 ευρώ σε όλους όσοι δεν θα απα­σχο­λη­θούν, ανα­στο­λή πλη­ρω­μής ληξι­πρό­θε­σμων οφει­λών σε εφο­ρία, τρά­πε­ζες και ΔΕΚΟ, με σχέ­διο στα­δια­κής απο­πλη­ρω­μής μετά τη λήξη των συνε­πειών της παν­δη­μί­ας στο επάγ­γελ­μά μας και γεν­ναία αύξη­ση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του ΥΠΠΟΑ».

«Από ατο­μι­κή ευθύ­νη χορ­τά­σα­με — Τώρα μέτρα για την επι­βί­ω­ση των εργα­ζο­μέ­νων» ζητά ο Πανελ­λή­νιος Μου­σι­κός Σύλ­λο­γος, «Δε θα πλη­ρώ­σου­με ξανά την κρί­ση τους» επι­ση­μαί­νει το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στο Θέα­μα — Ακρόαμα.

Στη συγκέ­ντρω­ση χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­νε εκ μέρους του Πανελ­λή­νιου Μου­σι­κού Συλ­λό­γου ο Βασί­λης Παρα­σκευό­που­λος, ο οποί­ος ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Δε θα συνη­θί­σου­με τη φτώ­χεια μας και δεν θα ανε­χτού­με την κατα­στο­λή των δια­μαρ­τυ­ριών μας. Το προη­γού­με­νο διά­στη­μα αντί η κυβέρ­νη­ση να απα­ντή­σει στα αιτή­μα­τά μας επέ­λε­ξε να μας φέρει την αστυ­νο­μία, για να μας πει σε ποιες λωρί­δες κυκλο­φο­ρί­ας πρέ­πει να περιο­ρί­σου­με τα δικαιώ­μα­τά μας. Αυτά τα δικαιώ­μα­τα μας έχου­με μάθει σήμε­ρα να τα φωνά­ζου­με, πολ­λοί περισ­σό­τε­ροι σε σχέ­ση με το προη­γού­με­νο διά­στη­μα». Στά­θη­κε ακό­μα στην κατεύ­θυν­ση που πρέ­πει να έχουν οι αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων. «Εμείς τον αγώ­να μας θα τον κατευ­θύ­νου­με για να είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κός απέ­να­ντι σε αυτή την πολι­τι­κή και τη μεγά­λη εργο­δο­σία, που κάνει σχέ­δια για το πώς θα καταρ­γή­σει και το όποιο δικαί­ω­μα μας έχει απο­μεί­νει», σημεί­ω­σε χαρακτηριστικά.

Ακό­μα μίλη­σαν οι Κώστας Κεχα­γιό­γλου, πρό­ε­δρος της ΠΟΘΑ, Μαρία Μαγ­γί­ρα πρό­ε­δρος της ΕΤΕΚΤ, Τάσος Κατω­πό­δης αντι­πρό­ε­δρος της Ενω­σης Ελλή­νων Τρα­γου­δι­στών, Σπύ­ρος Μπι­μπί­λας, πρό­ε­δρος του ΣΕΗ και Γιώρ­γος Μυλω­νάς, πρό­ε­δρος του ΕΚΑ.

Παράλ­λη­λα καταγ­γέλ­θη­κε η στά­ση της αστυ­νο­μί­ας που για άλλη μια φορά προ­σπά­θη­σε να περιο­ρί­σει την κινητοποίηση.

kallitesnes2 kallitexnes1 kallitexnes3 kallitexnes4 kallitexnes5 kallitexnes6

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο