Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκέντρωση στη γαλλική πρεσβεία: «Σε Ελλάδα και Γαλλία ίδιος ο εχθρός, κράτος κυβερνήσεις καπιταλισμός» (VIDEO)

Συγκέ­ντρω­ση αυτή την ώρα πραγ­μα­το­ποιούν στην γαλ­λι­κή πρε­σβεία στην Αθή­να, το ΠΑΜΕ, σωμα­τεία και φορείς, εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη τους στους Γάλ­λους εργα­ζό­με­νους, που δια­δη­λώ­νουν σήμε­ρα στο πλαί­σιο της νέας πανε­θνι­κής απερ­γί­ας ενά­ντια στην αντια­σφα­λι­στι­κή επί­θε­ση που κλι­μα­κώ­νει η κυβέρ­νη­ση Μακρόν. 

Άνα­ψαν καπνο­γό­να με κόκ­κι­νο, μπλε και άσπρο καπνό, στα χρώ­μα­τα της Γαλ­λί­ας, ενώ φωνά­ζουν συν­θή­μα­τα αλλη­λεγ­γύ­ης στους Γάλ­λους εργαζόμενους.

«Από την Αθή­να μέχρι το Παρί­σι, το δίκιο και η ζωή στο τέλος θα νική­σει», «Σε Ελλά­δα και Γαλ­λία ίδιος ο εχθρός, κρά­τος κυβερ­νή­σεις καπι­τα­λι­σμός», «Στείλ­τε τον Κατρού­γκα­λο μια βόλ­τα στη Γαλ­λία η σύντα­ξη να πάει στα 73», «Σε Ελλά­δα και Γαλ­λία κλέ­βουν τη ζωή, ποτά­μι θα τους πνί­ξει η λαϊ­κή οργή», «Ασφά­λι­ση — Υγεία — σύντα­ξη — δου­λειά, δεν θα τα χαρί­σου­με στα αφε­ντι­κά», είναι μερι­κά από τα συν­θή­μα­τα που κυριαρχούν.

«Αλλη­λεγ­γύη στους εργα­ζό­με­νους της Γαλ­λί­ας. Ο αγώ­νας είναι κοι­νός», ανα­γρά­φουν ορι­σμέ­να πανό συν­δι­κά­των, ενώ την αλλη­λεγ­γύη στον αγώ­να των Γάλ­λων Εργα­ζο­μέ­νων ανα­γρά­φουν στην γαλ­λι­κή γλώσ­σα, άλλα πανό.

Κατήγ­γει­λαν επί­σης το γεγο­νός ότι μπρο­στά από την Γαλ­λι­κή Πρε­σβεία έχουν παρα­τα­χθεί Κλού­βες ΜΑΤ.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι αντι­προ­σω­πεία του ΠΑΜΕ βρί­σκε­ται στην Γαλ­λία συμ­με­τέ­χο­ντας στις κινη­το­ποι­ή­σεις και εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη του στους αγω­νι­ζό­με­νους Γάλ­λους εργαζόμενους.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο