Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκεντρώσεις για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου — Επεισόδια σε Αθήνα — Θεσσαλονίκη

Στην Αθή­να, λίγο μετά τη 1 το μεση­μέ­ρι, σημειώ­θη­καν επει­σό­δια στο ύψος της πλα­τεί­ας Κλαυθ­μώ­νος, με ομά­δα των ΜΑΤ να κάνει χρή­ση χημι­κών και κου­κου­λο­φό­ρους να σπά­νε και να πετούν μάρ­μα­ρα. Ακο­λού­θη­σε πετρο­πό­λε­μος και κυνη­γη­τό, αλλά για λίγο χρό­νο, ενώ οι κου­κου­λο­φό­ροι σκόρ­πι­σαν από την κάτω πλευ­ρά της πλα­τεί­ας Κλαυθ­μώ­νος. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η αστυ­νο­μία προ­χώ­ρη­σε σε 27 προσαγωγές.

Συγκε­ντρώ­σεις σε Αθή­να και Θεσ­σα­λο­νί­κη, με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 10 χρό­νων από τη δολο­φο­νία του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου, έγι­ναν σήμε­ρα, από ομά­δες μαθη­τών, φοι­τη­τών, σπου­δα­στών, οργα­νώ­σεις της εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής αρι­στε­ράς και αυτο­α­πο­κα­λού­με­νους «αντιε­ξου­σια­στές».

Επει­σό­δια εκτυ­λί­χθη­καν στο κέντρο της Αθή­νας και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, λίγο μετά την δεύ­τε­ρη πορεία μνή­μης για τα δέκα χρό­νια από τη δολο­φο­νία του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου, με αντιε­ξου­σια­στές να πετούν βόμ­βες μολό­τοφ και πέτρες προς τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, οι οποί­ες απά­ντη­σαν με ρίψη χει­ρο­βομ­βί­δων κρό­του λάμ­ψης και χημικά.

Οι δρό­μοι στην περιο­χή των Εξαρ­χεί­ων μετα­τρά­πη­καν σε πεδίο μάχης, ενώ έως τις 10 το βρά­δυ είχαν γίνει 35 προσαγωγές.

Με δυο «Αύρες» που πήγαν πριν τα μεσά­νυ­χτα στα Εξάρ­χεια, προ­σπα­θεί η αστυ­νο­μία να ρίξει τα οδο­φράγ­μα­τα που έχουν στή­σει νεα­ροί κου­κου­λο­φό­ροι στις οδούς Στουρ­να­ρη Τοσί­τσα και Σπ. Τρικούπη.

Εξάλ­λου, πριν από λίγο έπια­σε φωτιά μπαλ­κό­νι δια­με­ρί­σμα­τος σε πολυ­κα­τοι­κία που βρί­σκε­ται στη συμ­βο­λή των οδών Τοσί­τσα και Σπ. Τρι­κού­πη, η οποία όμως έσβη­σε σε σύντο­μο χρο­νι­κό διά­στη­μα κι έτσι δεν χρειά­στη­κε η παρέμ­βα­ση της πυροσβεστικής.

Τα επει­σό­δια συνε­χί­ζο­νται στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή των Εξαρ­χεί­ων με κου­κου­λο­φό­ρους να πετούν βόμ­βες μολό­τοφ, πέτρες και αλλά αντι­κεί­με­να και τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις να προ­σπα­θούν να τους απω­θή­σουν κάνο­ντας χρή­ση χημικών.

Στις 35 οι προσαγωγές για τα επεισόδια — Ένας τραυματίας στα Εξάρχεια, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ

Στις 35 έχουν φτά­σει έως αυτήν την ώρα οι προ­σα­γω­γές ατό­μων για τα επει­σό­δια που έγι­ναν το μεση­μέ­ρι στο μαθη­τι­κό φοι­τη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στην πλα­τεία Κλαυθ­μώ­νος και για τα επει­σό­δια που συνε­χί­ζο­νται από­ψε στα Εξάρ­χεια, σύμ­φω­να με την αστυνομία.

Παράλ­λη­λα αργά το βρά­δυ κλή­θη­κε ασθε­νο­φό­ρο του ΕΚΑΒ για να παρα­λά­βει τραυ­μα­τία από τα Εξάρ­χεια, όπου συνε­χί­ζο­νται ως αυτήν την ώρα τα επεισόδια.

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε το συλ­λα­λη­τή­ριο για τα 10 χρό­νια από τη δολο­φο­νία του Αλέ­ξαν­δρου Γρηγορόπουλου

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε η μαζι­κή πορεία στο κέντρο της Αθή­νας με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση των 10 χρό­νων από τη δολο­φο­νία του Αλέ­ξαν­δρου Γρηγορόπουλου.

Θεσσαλονίκη

Λίγο μετά τις 19:00 ξέσπα­σαν εκτε­τα­μέ­να επει­σό­δια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκε­κρι­μέ­να, ομά­δα κου­κου­λο­φό­ρων, έχο­ντας ως ορμη­τή­ριο το ΑΠΘ, επι­τέ­θη­κε με βόμ­βες μολό­τοφ και πυρο­τε­χνή­μα­τα σε δυνά­μεις των ΜΑΤ επί της οδού Εγνατίας.

Από τα επει­σό­δια ξέσπα­σε φωτιά σε εργο­τά­ξιο του Μετρό. Άντρες της πυρο­σβε­στι­κής έσπευ­σαν επί τόπου και έθε­σαν υπό έλεγ­χο τη φωτιά που εκδη­λώ­θη­κε στο κοντέι­νερ του εργο­τα­ξί­ου, στο ύψος του Άσυ­λου του Παι­διού, αλλά και τις διά­σπαρ­τες εστί­ες στη γύρω περιο­χή στην οδό Εγνατία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο