Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκλονιστική η συμμετοχή στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης της Στροφυλιάς (VIDEO — ΦΩΤΟ)

«Εμείς θα τα κατα­φέ­ρου­με, θα συνε­χί­σου­με να ζού­με και να δου­λεύ­ου­με στον τόπο μας!», ήταν το ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα που έστει­λε ο πυρό­πλη­κτος λαός της βόρειας Εύβοιας, με τη συγκλο­νι­στι­κή παρου­σία του στη μεγά­λη συναυ­λία αλλη­λεγ­γύ­ης και διεκ­δί­κη­σης στον κόμ­βο της Στρο­φυ­λιάς, προ­α­ναγ­γέλ­λο­ντας κάθο­δο στην Αθή­να στις αρχές Νοέμ­βρη.

Χιλιά­δες κάτοι­κοι των χωριών της περιο­χής, ρετσι­νά­δες, αγρό­τες, κτη­νο­τρό­φοι, μελισ­σο­κό­μοι, βιο­πα­λαι­στές επαγ­γελ­μα­τί­ες, μαζί με τις οικο­γέ­νειές τους, έχο­ντας στο πλευ­ρό τους εργα­ζό­με­νους από την υπό­λοι­πη Εύβοια, τη Στε­ρεά Ελλά­δα και την Αττι­κή έδει­ξαν για μια ακό­μη φορά την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα τους να αγω­νι­στούν για να πάρουν πίσω όλα όσα τους στέ­ρη­σε η κατα­στρο­φι­κή πυρκαγιά.
Για απο­ζη­μιώ­σεις στο 100% της ζημιάς, για πραγ­μα­τι­κά μέτρα στή­ρι­ξης και ανα­πλή­ρω­σης του χαμέ­νου εισο­δή­μα­τος, άμε­ση έναρ­ξη αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων, για συνο­λι­κή βελ­τί­ω­ση των συν­θη­κών ζωής.

Μέσα από τη νέα μεγα­λειώ­δη κινη­το­ποί­η­ση, συνέ­χεια της παρα­κα­τα­θή­κης που άφη­σε το συλ­λα­λη­τή­ριο στις 21 Αυγού­στου και απο­τέ­λε­σμα της πολύ­μορ­φης αγω­νι­στι­κής δρά­σης των Επι­τρο­πών Αγώ­να και των μαζι­κών φορέ­ων, ο λαός της περιο­χής έδει­ξε ότι δεν έχει καμία εμπι­στο­σύ­νη στα «μεγά­λα λόγια» της κυβέρ­νη­σης. Έδει­ξε ότι ο μόνος δρό­μος για να μπο­ρέ­σει να συνε­χί­σει να ζει στον τόπο του είναι η ικα­νο­ποί­η­ση των δίκαιων αιτη­μά­των του και όχι τα σχέ­δια «ανα­συ­γκρό­τη­σης» της κυβέρ­νη­σης που πετσο­κό­βουν τις ανά­γκες του και στρώ­νουν το έδα­φος για να μετα­τρα­πεί η καμέ­νη γη και η συμ­φο­ρά του λαού σε ευκαι­ρία και πεδίο κερ­δο­φο­ρί­ας για μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα.

Η μεγά­λη προ­σέ­λευ­ση του κόσμου, που συνε­χί­ζο­νταν αρκε­τή ώρα μετά την προ­κα­θο­ρι­σμέ­νη ώρα έναρ­ξης της συναυ­λί­ας, οδή­γη­σε σε αλλα­γή του προγράμματος.

Στην ομι­λία του ο Μπά­μπης Τσι­βί­κας, μέλος της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Αγώ­να Πυρο­πλή­κτων, ανέ­δει­ξε τα ψέμα­τα και την κοροϊ­δία της κυβέρ­νη­σης και έστει­λε μήνυ­μα συνέ­χι­σης του αγώ­να, με κάθο­δο στην Αθή­να στις αρχές Νοέμ­βρη και μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο σε συντο­νι­σμό με πυρό­πλη­κτους, πλημ­μυ­ρο­πα­θείς και σει­σμό­πλη­κτους από άλλες περιο­χές της χώρας.

Δύνα­μη και κου­ρά­γιο στον πυρό­πλη­κτο λαό της βόρειας Εύβοιας έδω­σαν με τα τρα­γού­δια τους οι Ρίτα Αντω­νο­πού­λου, Σπύ­ρος Γραμ­μέ­νος, Παντε­λής Κυρα­μαρ­γιος, Πολυ­ξέ­νη Καρα­κο­γλου, Βαγ­γέ­λης Κορα­κά­κης και Νίκος Φακα­ρος.

Επί­σης στο πλαί­σιο της συναυ­λί­ας- κινη­το­ποί­η­σης σωμα­τεία από την Εύβοια και τη Στε­ρεά Ελλά­δα παρέ­δω­σαν είδη πρώ­της ανά­γκης, δίνο­ντας συνέ­χεια στη πλα­τιά εργα­τι­κή και λαϊ­κή αλλη­λεγ­γύη που από την πρώ­τη στιγ­μή έχει εκφρα­στεί στον πυρο­πλη­κτο λαό της βόρειας Εύβοιας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο