Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκλονιστική πορεία και συγκέντρωση στη Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) — 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Με μια συγκλο­νι­στι­κή πορεία και συγκέ­ντρω­ση στη Μυτι­λή­νη πέρα­σε με εντυ­πω­σια­κό τρό­πο στην Ιστο­ρία το 30ό Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό Διή­με­ρο της ΚΝΕ, κατα­λαμ­βά­νο­ντας ξεχω­ρι­στή θέση στην πορεία των 30 χρό­νων που η Οργά­νω­ση διορ­γα­νώ­νει ‑από τις Πρέ­σπες το 1991- το αγω­νι­στι­κό αντά­μω­μα φίλων και μελών από όλη τη χώρα.

kne mutilini kne mutilini1 kne mutilini2 kne mutilini3 kne mutilini4 kne mutilini5 kne mutilini6 kne mutilini7 kne mutilini8 kne mutilini9 kne mutilini10 kne mutilini11 kne mutilini12

Ξεχω­ρι­στό και το μήνυ­μά του «Σε Ελλά­δα και Τουρ­κία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ — κυβερ­νή­σεις — καπι­τα­λι­σμός! Ο σοσια­λι­σμός είναι το μέλ­λον!» που έστει­λαν τόσο η ΚΝΕ όσο και η ΚΝ Τουρκίας.

Στη μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Σαπ­φούς χαι­ρέ­τι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, τονί­ζο­ντας ότι «ο πραγ­μα­τι­κός εχθρός δεν είναι οι γεί­το­νες λαοί, αλλά ο καπι­τα­λι­σμός, τα μονο­πώ­λια και οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες τους». Στον χαι­ρε­τι­σμό του ο Κεμάλ Οκου­γιάν, ΓΓ του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Τουρ­κί­ας, σημεί­ω­σε πως «οι κομ­μου­νι­στές της Ελλά­δας και της Τουρ­κί­ας αντλούν δύνα­μη ο ένας από τον άλλο και θα νικήσουν».

«Ο σοσια­λι­σμός είναι το μέλ­λον! Η ελπί­δα βρί­σκε­ται στην πάλη των λαών!», υπο­γράμ­μι­σε στην ομι­λία του ο Νίκος Αμπα­τιέ­λος, Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το άνοιγ­μα της εκδή­λω­σης έγι­νε από τον Κώστα Ρήγα, γραμ­μα­τέα της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Λέσβου του ΚΚΕ. Κατα­χει­ρο­κρο­τού­με­νος καλω­σό­ρι­σε τους συντρό­φους από την Τουρκία.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι στο κλεί­σι­μο της ομι­λί­ας του Ν. Αμπα­τιέ­λου, την ώρα που από τα μεγά­φω­να ακου­γό­ταν η «Διε­θνής», άνα­ψαν 30 δάδες όσα και τα Διή­με­ρα της ΚΝΕ.

Ιδιαί­τε­ρη στιγ­μή στη συγκέ­ντρω­ση ήταν η βρά­βευ­ση του Δημή­τρη Κου­τσού­μπα από το ΚΚ Τουρ­κί­ας με το Βρα­βείο Φιλί­ας «Μου­στα­φά Σουπ­χί». Ο Κεμάλ Οκου­γιάν προ­σέ­φε­ρε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το πορ­τρέ­το του Νίκου Ζαχα­ριά­δη, το οποίο φιλο­τε­χνή­θη­κε από τον κομ­μου­νι­στή καλ­λι­τέ­χνη Ιρφάν Ερτέλ.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι υπο­δειγ­μα­τι­κή ήταν για μια ακό­μα φορά η τήρη­ση των απα­ραί­τη­των μέτρων προ­στα­σί­ας τόσο στη συγκέ­ντρω­ση όσο και στην κατα­σκή­νω­ση από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ.

Πηγή: 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο