Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγχαρητήριο μήνυμα Δ. Κουτσούμπα στον νέο Πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Μάριο Ντίας-Κανέλ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, απέ­στει­λε μήνυ­μα στον νέο Πρό­ε­δρο του Κρα­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της Κού­βας Μιγκέλ Μάριο Ντί­ας-Κανέλ, στο οποίο τον συγ­χαί­ρει για την εκλο­γή του και εκφρά­ζει τη διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη του ΚΚΕ στην Κούβα.

Το μήνυ­μα του κ. Κου­τσού­μπα έχει ως εξής:

«Σύντρο­φο Μιγκέλ Μάριο Ντί­ας Κανέλ Μπερμούντες

Πρό­ε­δρο του Κρα­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της Κούβας

Αγα­πη­τέ σύντροφε,

Σε συγ­χαί­ρω για την εκλο­γή σου και σου εύχο­μαι υγεία και καλή δύνα­μη στην άσκη­ση των νέων καθη­κό­ντων που ανέλαβες.

Η Κού­βα μπο­ρεί να υπο­λο­γί­ζει στην αλλη­λεγ­γύη και τη φιλία του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλά­δας (ΚΚΕ) που δια­χρο­νι­κά στέ­κε­ται διε­θνι­στι­κά στο πλευ­ρό της Κου­βα­νι­κής Επα­νά­στα­σης και των δικαιω­μά­των του κου­βα­νι­κού λαού.

Με συντρο­φι­κούς χαιρετισμούς

Δημή­τρης Κουτσούμπας

Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ»

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι ο μέχρι πρό­τι­νος πρώ­τος αντι­πρό­ε­δρος της κου­βα­νι­κής κυβέρ­νη­σης, ο Μιγκέλ Μάριο Ντί­ας-Κανέλ Μπερ­μού­ντες, εξε­λέ­γη νέος πρό­ε­δρος της Κού­βας, δια­δε­χό­με­νος τον Ραούλ Κάστρο. Προ­τά­θη­κε χθες από την Εκλο­γι­κή Επι­τρο­πή της Εθνο­συ­νέ­λευ­σης για τη θέση του Προ­έ­δρου του Κρα­τι­κού Συμ­βου­λί­ου και στη σημε­ρι­νή ψηφο­φο­ρία έλα­βε 603 από τις 604 ψήφους.

Ο Μιγκέλ Μάριο Ντί­ας-Κανέλ δεσμεύ­τη­κε, επί­σης, ότι «θα αλλά­ξει ό,τι χρειά­ζε­ται να αλλα­χθεί», ενώ ταυ­τό­χρο­να θα υπε­ρα­σπι­στεί και θα «τελειο­ποι­ή­σει» την επα­νά­στα­ση. Ανέ­φε­ρε, ακό­μη, πως «είναι απο­λύ­τως ξεκά­θα­ρο πως μόνο το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Κού­βας εγγυά­ται την ενό­τη­τα του έθνους και του λαού».

Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ: Ποιός είναι ο νέος πρό­ε­δρος της Κούβας;

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο