Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συζητείται η σταδιακή προσέλευση δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους

Τη λύση της στα­δια­κής προ­σέ­λευ­σης των δημο­σί­ων υπαλ­λή­λων στις υπη­ρε­σί­ες τους σε δύο ή τρεις φάσεις, ώστε να απο­φεύ­γε­ται ο συγ­χρω­τι­σμός τόσο στον χώρο εργα­σί­ας όσο και στα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς, μελε­τά το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών, όπως ανέ­φε­ρε ο αρμό­διος υπουρ­γός Τάκης Θεο­δω­ρι­κά­κος, μιλώ­ντας στην ΕΡΤ 1.

Ο κ. Θεο­δω­ρι­κά­κος πρό­σθε­σε ότι το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών ανα­μέ­νει τις ορι­στι­κές απο­φά­σεις για το ζήτη­μα των σχο­λεί­ων, για­τί αυτές θα συμπα­ρα­σύ­ρουν και τις απο­φά­σεις για τις άδειες ειδι­κού σκο­πού, οι οποί­ες δίνο­νται στους γονείς που εργά­ζο­νται στο Δημό­σιο και έχουν παι­διά έως 15 ετών.

Ο υπουρ­γός σημεί­ω­σε ότι «το Δημό­σιο θα λει­τουρ­γή­σει όπως λει­τουρ­γεί μέχρι τώρα, χωρίς μεγά­λες μετα­βο­λές, για­τί έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας η τηλερ­γα­σία» και ανα­κοί­νω­σε πως μέσα στον Μάιο θα γίνει πρά­ξη η ψηφια­κή υπο­γρα­φή σε όλη την ιεραρ­χία του Δημο­σί­ου, που θα αντι­με­τω­πί­σει σε πολύ μεγά­λο βαθ­μό τη γραφειοκρατία.

Δημο­σιεύ­μα­τα φέρουν το σενά­ριο της στα­δια­κής προ­σεύ­λευ­σης να συζη­τεί­ται και για τον ιδιω­τι­κό τομέα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο