Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συκιές Θεσσαλονίκης: Επίθεση φασιστοειδούς σε μέλη του ΚΚΕ και γονείς έξω από σχολείο

Την επί­θε­ση φασι­στοει­δούς σε μέλη του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­ση της η ΚΟΒ Συκε­ών του ΚΚΕ, τονί­ζο­ντας ότι στις Συκιές, που έχουν ποτι­στεί με το αίμα τόσων αγω­νι­στών που πάλε­ψαν ενά­ντια στο φασι­σμό, δεν πρέ­πει να βρί­σκουν τόπο να στα­θούν οι φασί­στες. Η ανα­κοί­νω­ση έχει ως εξής:

«Την Τετάρ­τη 27 Μάρ­τη, έξω από το 6ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Συκε­ών, μέλη του ΚΚΕ που είναι γονείς μαθη­τών του σχο­λεί­ου, ανά­με­σά τους και η πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Γονέ­ων, την ώρα που μοί­ρα­ζαν ανα­κοι­νώ­σεις που καλού­σαν σε προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη εκδή­λω­ση του Κόμ­μα­τος για τα 20 χρό­νια από τον πόλε­μο στη Γιου­γκο­σλα­βία, με ομι­λη­τή το ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, δέχτη­καν επί­θε­ση από γνω­στό φασι­στοει­δές της περιοχής.

Τα μέλη του ΚΚΕ μοί­ρα­ζαν στους γονείς και τους εκπαι­δευ­τι­κούς του σχο­λεί­ου ανα­κοι­νώ­σεις με αντι-ΝΑΤΟι­κό και αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό περιε­χό­με­νο, κάτι το οποίο όπως φαί­νε­ται εξόρ­γι­σε το φασί­στα, ο οποί­ος τους επι­τέ­θη­κε, σπρώ­χνο­ντας και προ­πη­λα­κί­ζο­ντας ακό­μα και γυναίκες!

Το γνω­στό φασι­στοει­δές της περιο­χής Πάνος Μπέ­κας (ο οποί­ος μάλι­στα, τη μέρα εκεί­νη φορού­σε μπλού­ζα με το λογό­τυ­πο του “Ιερού Λόχου” μπή­κε μαι­νό­με­νος στο προ­αύ­λιο του σχο­λεί­ου, άρπα­ξε το μικρό­φω­νο που είχε στη­θεί για την προ­σευ­χή και εξύ­βρι­σε το διευ­θυ­ντή μπρο­στά στα μάτια των μικρών παι­διών, επει­δή “αφή­νει τα κουμ­μού­νια να μοι­ρά­ζουν φυλ­λά­δια έξω από το σχο­λείο”. Παράλ­λη­λα, κάλε­σε και την Αστυ­νο­μία για να απο­μα­κρύ­νει τους κομ­μου­νι­στές, η οποία έσπευ­σε να πάρει τα στοι­χεία των μελών του ΚΚΕ και να τους ζητή­σει να απομακρυνθούν.

Στην προ­σπά­θεια παρε­μπό­δι­σης των κομ­μου­νι­στών έσπευ­σαν την ώρα εκεί­νη να συν­δρά­μουν και 2–3 γονείς, οι οποί­οι το προη­γού­με­νο διά­στη­μα είχαν προ­σπα­θή­σει να δια­γρά­ψουν μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Γονέ­ων. Αφορ­μή για αυτό απο­τέ­λε­σε το γεγο­νός ότι δεν συμ­φω­νού­σαν με δρά­σεις που ανέ­πτυσ­σε το ΔΣ και αφο­ρού­σαν σε αλλη­λεγ­γύη στους πρό­σφυ­γες, στους απερ­γούς της “Κόκα Κόλα” κ.α. Βέβαια, οι γονείς αυτοί έχουν ήδη πάρει την απά­ντη­σή τους, αφού η προ­σπά­θειά τους να δια­γρά­ψουν τη συγκε­κρι­μέ­νη μητέ­ρα έπε­σε στο κενό, με απο­τέ­λε­σμα οι ίδιοι να ανα­γκα­στούν να παραι­τη­θούν από το ΔΣ, κάτω από τη γενι­κή κατα­κραυ­γή των γονέ­ων και του λαού της περιοχής.

Οι τακτι­κές αυτές των φασι­στών δεί­χνουν ότι τους ενο­χλεί η δρά­ση της ΚKE που απο­τε­λεί φάρο ελπί­δας για κάθε νέο, για­τί βάζει εμπό­δια στην προ­σπά­θειά τους να σπεί­ρουν το ναζι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο. Είναι οι ίδιοι που δεν βγά­ζουν κου­βέ­ντα για τις τερά­στιες ελλεί­ψεις στα σχο­λεία, για το νέο νομο­σχέ­διο που φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση και κάνει το σχο­λείο ατε­λεί­ω­το εξε­τα­στι­κό κέντρο, ενώ την ίδια στιγ­μή κόβει τον όποιο μορ­φω­τι­κό χαρα­κτή­ρα είχε.

Αυτό που πραγ­μα­τι­κά τους ενό­χλη­σε είναι η πάλη ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και τις επεμ­βά­σεις του. Δεν περι­μέ­να­με τίπο­τα άλλο από τους φασί­στες που κλί­νουν σε όλες τις πτώ­σεις τη λέξη πατρί­δα, αλλά για το ξεπού­λη­μά της στους Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς φονιά­δες όχι μόνο δεν βγά­ζουν άχνα, αλλά επι­τί­θε­νται και σε όποιον παλεύ­ει ενά­ντια σε αυτό.

Δεν θα τους περάσει!

Οι αγω­νι­στές δεν σκύ­βουν το κεφάλι!

Καλού­με τους γονείς, τους εκπαι­δευ­τι­κούς και όλο το λαό της περιο­χής να πάρει θέση και να τους απο­μο­νώ­σει. Να μην αφή­σει να πιά­σει τόπο το φασι­στι­κό δηλη­τή­ριο στα σχο­λεία και τις γει­το­νιές μας. Στις Συκιές, που έχουν ποτι­στεί με το αίμα τόσων αγω­νι­στών που πάλε­ψαν ενά­ντια στο φασι­σμό, δεν πρέ­πει να βρί­σκουν τόπο να στα­θούν οι φασίστες.

Για­τί “όποιος συνη­θί­ζει τη μορ­φή του τέρα­τος, γίνε­ται ίδιος με αυτό”».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο