Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου της καταστολής και των φραγμών

Εκπαι­δευ­τι­κοί και φοι­τη­τές αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλε­σμα των εκπαι­δευ­τι­κών ομο­σπον­διών και των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων και συγκε­ντρώ­θη­καν στα προ­πύ­λαια, πραγ­μα­το­ποιώ­ντας αυτήν την ώρα συλ­λα­λη­τή­ριο ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο της κατα­στο­λής και των φραγ­μών στην Εκπαί­δευ­ση, για σχο­λές ανοι­χτές με τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας της υγείας.

Το νομο­σχέ­διο, που ψηφί­ζε­ται σήμε­ρα, Τετάρ­τη, στη Βου­λή, επι­φέ­ρει αλλα­γές στον τρό­πο πρό­σβα­σης στην Τρι­το­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση, Ομά­δες Προ­στα­σί­ας Πανε­πι­στη­μια­κών Ιδρυ­μά­των (ΟΠΠΙ) και όριο φοί­τη­σης στα ΑΕΙ, μετα­ξύ άλλων.

Φοι­τη­τές, μαθη­τές, εκπαι­δευ­τι­κοί και εργα­τι­κά σωμα­τεία, βγαί­νουν για μια ακό­μα φορά στους κεντρι­κούς δρό­μους των πόλε­ων ανα­δει­κνύ­ο­ντας τον πραγ­μα­τι­κό χαρα­κτή­ρα των μέτρων, ενώ­νο­ντας τις φωνές τους ενά­ντια στα μέτρα για πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία, συστή­μα­τα ασφα­λεί­ας, πει­θαρ­χι­κά, δια­γρα­φές φοι­τη­τών, ζητώ­ντας να γίνουν ξανά φοι­τη­τές, μέτρα για ασφα­λή σχο­λεία και σχολές.

Στην Αθή­να στη 1 το μεση­μέ­ρι ξεκί­νη­σε το συλ­λα­λη­τή­ριο στα Προ­πύ­λαια. «Να μην τολ­μή­σουν να ψηφί­σουν το νομο­σχέ­διο. Οι φοι­τη­τές το έχου­με απορ­ρί­ψει! Πάρ­τε τώρα μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και των σπου­δών», διεκ­δι­κούν απο­φα­σι­στι­κά οι φοι­τη­τές που για άλλη μια φορά δίνουν αυτή την ώρα αγω­νι­στι­κό ραντε­βού στα Προπύλαια.

SULLALITIRIO2

Εκεί ενώ­νουν τις φωνές τους με εκπαι­δευ­τι­κούς, μαθη­τές, γονείς, με εργα­ζό­με­νους στα ΑΕΙ και πανε­πι­στη­μια­κούς δασκά­λους ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο που αλλά­ζει το τρό­πο πρό­σβα­σης, θέτο­ντας περισ­σό­τε­ρα εμπό­δια στις σπου­δές, φέρ­νει δια­γρα­φές φοι­τη­τών και εντεί­νει την κατα­στο­λή στα ιδρύ­μα­τα, με το βλέμ­μα στραμ­μέ­νο στην ενί­σχυ­ση της επι­χει­ρη­μα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας τους.

Απαι­τούν την από­συρ­ση του νομο­σχε­δί­ου και καλούν και στο απο­γευ­μα­τι­νό συλ­λα­λη­τή­ριο στις 5.30 επί­σης στο Άγαλ­μα Βενιζέλου.

SULLALITIRIO7

Σε εξέ­λι­ξη η κινη­το­ποί­η­ση στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, που πραγ­μα­το­ποιούν οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι Ηλε­κτρο­λό­γων — Μηχα­νο­λό­γων, Μαθη­μα­τι­κού, Γεω­πο­νί­ας, ΣΟΦΕΘ, Δημο­σιο­γρα­φί­ας και ΜΜΕ, Πολι­τι­κών Επι­στη­μών, Πλη­ρο­φο­ρι­κής, Ιστο­ρι­κού — Αρχαιο­λο­γι­κού, Φιλο­λο­γι­κού, Αρχι­τε­κτο­νι­κής, Μου­σι­κού, Ιατρι­κής, Αγγλι­κού, Κτη­νια­τρι­κής, Βιο­λο­γι­κού, Γεω­λο­γι­κού, Φαρ­μα­κευ­τι­κής, ΤΕΦΑΑ, Παι­δα­γω­γι­κού και Νομι­κής του ΑΠΘ, ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο των φραγ­μών και της κατα­στο­λής στα ΑΕΙ.

Η κινη­το­ποί­η­ση ξεκί­νη­σε με συγκέ­ντρω­ση στο άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου, ενώ αυτή την ώρα πραγ­μα­το­ποιεί­ται πορεία στους δρό­μους της πόλης, με κατεύ­θυν­ση το υπουρ­γείο Μακε­δο­νί­ας — Θράκης.
Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τέ­χουν επί­σης και ο Σύλ­λο­γος Διοι­κη­τι­κού Προ­σω­πι­κού του ΑΠΘ, ύστε­ρα από κάλε­σμα της ΟΔΠΤΕ, αλλά και εκπαιδευτικοί.

💠  Οι συμ­με­τέ­χο­ντες καλούν και στο απο­γευ­μα­τι­νό συλ­λα­λη­τή­ριο στις 5.30 επί­σης στο Άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο