Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήρια σε Αθήνα — Θεσσαλονίκη για την συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Δεκα­τρία χρό­νια συμπλη­ρώ­θη­καν σήμε­ρα από την εν ψυχρώ δολο­φο­νία του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου από όπλο αστυ­νο­μι­κού και η μνή­μη του τιμή­θη­κε στην Αθή­να και σε άλλες πόλεις με συλλαλητήρια.

Συλ­λα­λη­τή­ριο και πορεία στη Βου­λή έγι­νε το από­γευ­μα από οργα­νώ­σεις και φορείς. Τα συν­θή­μα­τα και τα μηνύ­μα­τα στα πανό τάσ­σο­νταν κατά της αστυ­νο­μι­κής βίας και του αστυ­νο­μι­κού κρά­τους, όπως «Ελλάς, Ελλή­νων αστυ­νο­μι­κών». Ξεχώ­ρι­σε το σύν­θη­μα: «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

Μέρος των δια­δη­λω­τών προ­του ολο­κλη­ρω­θεί η πορεία κατευ­θύν­θη­κε στα Εξάρ­χεια όπου έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί συγκέ­ντρω­ση μπρο­στά από το μνη­μείο του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου, στη συμ­βο­λή των οδών Τζα­βέλ­λα και Μεσολογγίου.

Νωρί­τε­ρα, στις 12:00 το μεση­μέ­ρι, μαθη­τές και φοι­τη­τές στο πλαί­σιο της συμπλή­ρω­σης 13 χρο­νων από την δολο­φο­νία του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου, με κεντρι­κό σύν­θη­μα «το κίνη­μα θα πει την τελευ­ταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέ­ξη» συγκε­ντρώ­θη­καν στα Προ­πύ­λαια και πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν τρεις πορεί­ες, με μεγά­λη συμ­με­το­χή πολι­τών. Το από­γευ­μα έγι­ναν επει­σό­δια στην Καμά­ρα. Ακο­λού­θη­σαν του­λά­χι­στον 35 προ­σα­γω­γές στη Θεσσαλονίκη.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο