Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο: «Αντιλαϊκός κρατικός Προϋπολογισμός, πληρώνει ο λαός για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Αντι­λαϊ­κός κρα­τι­κός Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός. Πλη­ρώ­νει ο λαός για να κερ­δί­ζουν οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι», ήταν το μήνυ­μα του απο­ψι­νού συλ­λα­λη­τη­ρί­ου, στο Σύνταγ­μα, Σωμα­τεί­ων, Ομο­σπον­διών και μαζι­κών φορέων.

«Η κυβέρ­νη­ση, στην καρ­διά της παν­δη­μί­ας, με τα νοσο­κο­μεία φρα­κα­ρι­σμέ­να και το λιγο­στό προ­σω­πι­κό κατά­κο­πο, συνε­χί­ζει την ίδια αδιέ­ξο­δη πολι­τι­κή που μας έφτα­σε ως εδώ. Εξα­κο­λου­θεί να απορ­ρί­πτει κάθε πρό­τα­ση των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών για ουσια­στι­κή ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας. Εφαρ­μό­ζει την ίδια πολι­τι­κή της ανα­κύ­κλω­σης και των μετα­κι­νή­σε­ων, του στυ­ψί­μα­τος κυριο­λε­κτι­κά του απο­δε­κα­τι­σμέ­νου προ­σω­πι­κού, της απο­γύ­μνω­σης της ΠΦΥ. Εξα­κο­λου­θεί να αρνεί­ται να πάρει όλα τα ανα­γκαία μέτρα προ­στα­σί­ας για τη μεί­ω­ση της δια­σπο­ράς στους χώρους δου­λειάς και στα ΜΜΜ, που μαζί με το πολύ­τι­μο όπλο του εμβο­λια­σμού, μπο­ρεί να ανα­χαι­τί­σει το 4ο επι­δη­μι­κό κύμα που φου­ντώ­νει, την επέ­λα­ση των νέων μεταλ­λά­ξε­ων» είπε στην ομι­λία της η Δήμη­τρα Στα­μα­τέ­λου, μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας της ΟΕΝΓΕ. Τόνι­σε ακό­μα, ότι «χιλιά­δες θάνα­τοι ασθε­νών θα μπο­ρού­σαν να είχαν απο­φευ­χθεί αν είχε ενι­σχυ­θεί πραγ­μα­τι­κά το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας και αν η χώρα μας διέ­θε­τε τον ανα­γκαίο αριθ­μό κλι­νών ΜΕΘ». «Η ΟΕΝΓΕ μάλι­στα, έχει ήδη κατα­θέ­σει σχε­τι­κή ανα­φο­ρά στην εισαγ­γε­λία του ‘Αρειου Πάγου από τον Απρί­λιο, της οποί­ας η τύχη αγνο­εί­ται από τότε» είπε η Δ. Σταματέλου.

«Δεν θέλου­με αυτήν την ανά­πτυ­ξη, όπως δεν θέλου­με και τον Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό τους, ο οποί­ος προ­βλέ­πει νέα μέτρα στή­ρι­ξης για το μεγά­λο κεφά­λαιο και θυσί­ες δίχως τέλος για το λαό», τόνι­σε η Αλε­ξάν­δρα Καπα­ρού, πρό­ε­δρος της Ένω­σης Λογι­στών Ελεγ­κτών Περι­φέ­ρειας Αττι­κής (ΕΛΕΠΑ), στην ομι­λία της στο συλ­λα­λη­τή­ριο. Ανα­φε­ρό­με­νη στις προ­βλέ­ψεις του Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού, έκα­νε λόγο για έναν ακό­μα κρα­τι­κό Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό «αντι­λαϊ­κό και βαθιά ταξι­κό, όπως άλλω­στε γινό­ταν και με τους προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς όλων των προη­γού­με­νων κυβερνήσεων».

Μιλώ­ντας στο συλ­λα­λη­τή­ριο η Θεο­δώ­ρα Δρι­μά­λα, πρόε­δρος του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών ΠΕ Βύρω­να — Και­σα­ρια­νής — Παγκρα­τί­ου «Ρόζα Ιμβριώ­τη», ανα­φέρ­θη­κε στους αγώ­νες των εκπαι­δευ­τι­κών σημειώ­νο­ντας: «Θα συνε­χί­σου­με όλο το επό­με­νο διά­στη­μα τον αγώ­να μας ενά­ντια στις αντι­δρα­στι­κές αλλα­γές στην εκπαί­δευ­ση, που κάνουν το σχο­λείο ακό­μα πιο ταξι­κό. Το κάνουν πολύ φτη­νό για το κρά­τος, ακρι­βό­τε­ρο για τους γονείς και κερ­δο­φό­ρο για τις επι­χει­ρή­σεις. Με εργα­λείο την αξιο­λό­γη­ση θέλουν να επι­βά­λουν τις αλλα­γές στη δομή και το περιε­χό­με­νο του σχο­λεί­ου, ώστε τα παι­διά μας, οι αυρια­νοί εργα­ζό­με­νοι να γίνουν ακό­μα πιο φτη­νοί κι ευέ­λι­κτοι, για να εξα­σφα­λί­ζε­ται η κερ­δο­φο­ρία των επιχειρήσεων».

syllalithrio athina 2 syllalithrio athina 3 syllalithrio athina 4 syllalithrio athina 5 syllalithrio athina 6

Με αιτή­μα­τα και διεκ­δι­κή­σεις για την προ­στα­σία του εισο­δή­μα­τος των αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων και μικρών επαγ­γελ­μα­τιών, τη δια­γρα­φή των χρε­ών, τόκων και προ­στί­μων, συμ­με­τεί­χε στο συλ­λα­λη­τή­ριο η Ομο­σπον­δία Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττι­κής (ΟΒΣΑ), Σύλ­λο­γοι και Ενώσεις.

Την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση των σχο­λών και τη φορο­λη­στεία των λαϊ­κών οικο­γε­νειών κατήγ­γει­λαν οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλλογοι.

Το «παρών» στην κινη­το­ποί­η­ση έδω­σαν η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας (ΟΓΕ), καλώ­ντας τις γυναί­κες να πυκνώ­νουν τα μπλοκ του συλ­λο­γι­κού αγώ­να για τα δικαιώ­μα­τά τους στην εργα­σία, στη μητρό­τη­τα, στον ελεύ­θε­ρο χρόνο.

Στο συλ­λα­λη­τή­ριο συμ­με­τεί­χε και αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής το γ.γ. Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, ο οποί­ος δήλω­σε: «Μέσα στη Βου­λή λέμε ένα μεγά­λο “όχι” στον αντι­λαϊ­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Όμως το μεγα­λύ­τε­ρο “όχι” πρέ­πει να το πει ο ίδιος ο ελλη­νι­κός λαός, δυνα­μώ­νο­ντας τους αγώ­νες του, τη συμ­μα­χία του, ανα­τρέ­πο­ντας τους αρνη­τι­κούς συσχε­τι­σμούς, ανα­τρέ­πο­ντας όλους τους υπη­ρέ­τες μιας αδί­στα­κτης εξουσίας».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο