Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο για «αντιασφαλιστικό»: Ο αγώνας θα συνεχιστεί ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε το συλ­λα­λη­τή­ριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθή­νας, ενά­ντια στο ασφα­λι­στι­κό νομο­σχέ­διο. Ομο­σπον­δί­ες, συν­δι­κά­τα, εργα­τι­κά κέντρα και σωμα­τεία με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Να απο­συρ­θεί ο νόμος λαι­μη­τό­μος Κατρού­γκα­λου-Βρού­τση» συγκε­ντρώ­θη­καν αρχι­κά στα Προ­πύ­λαια και στη συνέ­χεια κατευ­θύν­θη­καν μέχρι το Σύνταγ­μα, μπρο­στά από τη Βουλή.

«Η επί­θε­ση θα συνε­χι­στεί. Η ανα­μέ­τρη­ση με το κεφά­λαιο και τις δυνά­μεις του τώρα πρέ­πει να δυνα­μώ­σει» επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων, ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων Ελλά­δος, Γιάν­νης Τασιού­λας, κατά τη διάρ­κεια του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου, ενώ προ­σέ­θε­σε ότι «αύριο θα έρθει ο νόμος για τον περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων. Οι αντερ­γα­τι­κοί σχε­δια­σμοί είναι πολ­λοί και θα ξεδι­πλω­θούν με γορ­γό ρυθ­μό». Παράλ­λη­λα τόνι­σε: «Εμείς μια υπό­σχε­ση μπο­ρού­με να δώσου­με. Θα συνε­χί­σου­με τον αγώ­να. Τίπο­τα από όσα έγι­ναν, όσα γίνο­νται, όσα σχε­διά­ζο­νται για τον περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων, των αγώ­νων, δεν θα μεί­νει ανα­πά­ντη­το. Όλα θα απα­ντη­θούν από τους αγώ­νες μας. Πολύ καλά έκα­ναν οι νησιώ­τες και τους έστει­λαν από εκεί που ήρθαν».

«Απέ­να­ντι στη μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία, τους εργα­το­πα­τέ­ρες, τους κατα­σταλ­τι­κούς και άλλους μηχα­νι­σμούς, τους λέμε ότι εδώ θα είμα­στε, εδώ θα κάνου­με και τον τελι­κό λογα­ρια­σμό και απο­λο­γι­σμό. Να είναι σίγου­ροι ότι εμείς θα είμα­στε οι κερ­δι­σμέ­νοι!», κατέ­λη­ξε ο κ. Τασιούλας.

Χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­νε από τη Μυτι­λή­νη, μέσω τηλε­φω­νι­κής σύν­δε­σης, ο πρό­ε­δρος του Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κού Κέντρου Λέσβου, Θοδω­ρής Ασλα­νί­δης. Ο κ. Ασλα­νί­δης ανα­φέρ­θη­κε στις συνε­χείς κινη­το­ποι­ή­σεις στα νησιά «για να πάψει ο διπλός εγκλω­βι­σμός, να κλεί­σουν τώρα όλα τα hot spots, να μην δημιουρ­γη­θεί κανέ­να νέο κέντρο στο νησί, ούτε ανοι­χτό ούτε κλει­στό, να μην περά­σουν τα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης για μετα­τρο­πή των νησιών σε φυλα­κές της ΕΕ». «Το μήνυ­μα στην κυβέρ­νη­ση στάλ­θη­κε» σημεί­ω­σε, ενώ συμπλή­ρω­σε: «Ούτε κλει­στά, ούτε ανοι­χτά, τα νησιά μας δε θα γίνουν φυλακές».

Επι­πλέ­ον, κατά τη διάρ­κεια του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου μίλη­σε και το μέλος του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου της ΑΣΟΕΕ, Κώστας Κυδω­νά­κης, καταγ­γέλ­λο­ντας «την κατα­στο­λή που έχει επι­στρα­τεύ­σει η κυβέρ­νη­ση σε βάρος των φοι­τη­τών, με χημι­κά και χει­ρο­βομ­βί­δες κρό­του-λάμ­ψης, με “πιστο­λέ­ρο” αστυ­νο­μι­κούς και συλ­λή­ψεις». «Οι φοι­τη­τές της ΑΣΟΕΕ στέλ­νου­με μήνυ­μα μαζί με τους εργα­ζό­με­νους. Δεν τρο­μο­κρα­τού­μα­στε από τον αυταρ­χι­σμό της κυβέρ­νη­σης», υπογράμμισε.

sulalitirio asfalistiko sulalitirio asfalistiko1 sulalitirio asfalistiko2 sulalitirio asfalistiko3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο