Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ: «Η οργή μας είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η απεργία μας»

Συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας και πορεία προς τη Βου­λή πραγ­μα­το­ποί­η­σε το ΠΑΜΕ ενά­ντια στο Πολυ­νο­μο­σχέ­διο που θα τεθεί προς ψήφι­ση τη Δευ­τέ­ρα 15 Ιανουα­ρί­ου και το οποίο χτυ­πά το απερ­για­κό δικαί­ω­μα, επε­κτεί­νει τους ηλε­κτρο­νι­κούς πλει­στη­ρια­σμούς, ενι­σχύ­ει τη φορο­λη­στεία για να μπου­κώ­σει από τον ιδρώ­τα του λαού τα ταμεία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Με κεντρι­κό σύν­θη­μα «κάτω τα χέρια από την απερ­γία» η μαζι­κή πορεία του ΠΑΜΕ, με περί­που 20.000 εργα­ζό­με­νους, συντα­ξιού­χους, ανέρ­γους και νεο­λαί­ους, κατέ­λη­ξε στη Βου­λή, ενώ έγι­νε κάλε­σμα για τη νέα κινη­το­ποί­η­ση της Δευ­τέ­ρας με το συλ­λα­λη­τή­ριο στην Ομό­νοια στις 18.00 ημέ­ρα ψηφο­φο­ρί­ας για το Πολυνομοσχέδιο.

Την ώρα που η κεφα­λή της πορεί­ας βρι­σκό­ταν στο Σύνταγ­μα οι τελευ­ταί­οι δια­δη­λω­τές ήταν ακό­μα στην Ομό­νοια. Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από τα μεγά­φω­να: «Η οργή μας είναι μεγά­λη, όπως μεγά­λη είναι και η απερ­γία μας. Βρο­ντο­φω­νά­ζου­με ακό­μα πιο δυνα­τά τα συν­θή­μα­τά μας: “Την οργά­νω­σή μας και την απερ­γία, δεν τα παρα­δί­δου­με στην εργοδοσία”»

pame22

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου του ΠΑΜΕ και την απο­χώ­ρη­σή του, έντα­ση επι­κρά­τη­σε δίπλα από το μνη­μείο του Αγνώ­στου Στρα­τιώ­τη, μετα­ξύ ανδρών των ΜΑΤ και μελών Πρω­το­βάθ­μιων Σωμα­τεί­ων (σύμ­φω­να με τα πανό τους), που πραγ­μα­το­ποιού­σαν συλ­λα­λη­τή­ριο ενά­ντια στο πολυνομοσχέδιο.

Δια­δη­λω­τές ‑που δεν είχαν καμία σχέ­ση με το ΠΑΜΕ- επι­χεί­ρη­σαν να εισέλ­θουν στο προ­αύ­λιο της Βου­λής για να κρε­μά­σουν πανό. με απο­τέ­λε­σμα να δημιουρ­γη­θούν επει­σό­δια, με τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις να κάνουν χρή­ση χημι­κών για να τους απωθήσουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο