Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ «για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» (ΦΩΤΟ)

Σε μαζι­κό, ενω­τι­κό, “ταξι­κό” αγώ­να «για σύγ­χρο­νους όρους δου­λειάς και αμοι­βής, ζωή με δικαιώ­μα­τα» κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους το ΠΑΜΕ, στη συγκέ­ντρω­ση του με αφορ­μή τη ΔΕΘ στην πλα­τεία Αρι­στο­τέ­λους, παρου­σία του γενι­κού γραμ­μα­τέα του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κουτσούμπα.

Στην κεντρι­κή ομι­λία, ο επι­κε­φα­λής της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ Γιώρ­γος Πέρ­ρος ανα­φέρ­θη­κε στα προ­βλή­μα­τα των λαϊ­κών στρω­μά­των, στα ζητή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι εργα­ζό­με­νοι σε χώρους δουλειάς.

pame47

«Η κανο­νι­κό­τη­τα, η «δίκαιη ανά­πτυ­ξη», ή «ανά­πτυ­ξη για όλους», έχει ως προ­ϋ­πό­θε­ση την διαρ­κή πρέ­σα στα εργα­τι­κά δικαιώ­μα­τα και στις ανά­γκες του εργα­ζό­με­νου λαού» είπε ο κ. Πέρ­ρος και κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους «να πάρουν αυτήν υπό­θε­ση στα χέρια τους». Ιδιαί­τε­ρα, εστί­α­σε την κρι­τι­κή σε επι­κεί­με­νες ρυθ­μί­σεις για το συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα, μετα­ξύ αυτών, τη θέσπι­ση της ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρί­ας και του ηλε­κτρο­νι­κού μητρώ­ου και πρόσθεσε:

«Να μην επι­τρέ­ψου­με να παρα­δο­θούν στην εργο­δο­σία και την κυβέρ­νη­ση, τα στοι­χεία των εργα­ζο­μέ­νων που απο­φα­σί­ζουν, που ψηφί­ζουν, που παλεύ­ουν για τα δικαιώ­μα­τα, για τη ζωή τους. Απευ­θύ­νου­με παντού, σε κάθε σωμα­τείο, σε κάθε συν­δι­κα­λι­στι­κή οργά­νω­ση κάλε­σμα για να πάρει απο­φά­σεις και πρω­το­βου­λί­ες να υπε­ρα­σπι­στούν οι εργα­ζό­με­νοι τη συλ­λο­γι­κή τους κατά­κτη­ση, τις ζωντα­νές δια­δι­κα­σί­ες στους χώρους δουλειάς».

pame200

«Δίνου­με το μήνυ­μα προς την κυβέρ­νη­ση, την εργο­δο­σία, ότι δε θα παρα­δο­θού­με, θα δυνα­μώ­σου­με την αλλη­λεγ­γύη ανά­με­σά μας… Αυτή η επί­θε­ση επι­βε­βαιώ­νει ακό­μα ότι στο πρό­σω­πο της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, η πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ βρή­κε τον καλύ­τε­ρο υπε­ρα­σπι­στή της» είπε ο κ. Πέρ­ρος και πρό­σθε­σε: «Η κυβερ­νη­τι­κή παρέμ­βα­ση απο­τε­λεί στην ουσία, μορ­φή κατα­στο­λής του εργα­τι­κού-συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος. Για εμάς είναι μάχη για την ύπαρ­ξη των .συν­δι­κά­των».pame13

Στο συλ­λα­λη­τή­ριο του ΠΑΜΕ παρα­βρέ­θη­καν, επί­σης, οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης, Χρή­στος Κατσιώ­της και Γιάν­νης Δελής, ενώ χαι­ρέ­τι­σαν εκπρό­σω­ποι σωμα­τεί­ων που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ, από το χώρο των εμφια­λω­μέ­νων ποτών, της ενέρ­γειας και του αγρο­τι­κού κόσμου.

pame45

Στην πορεία που ακο­λού­θη­σε πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν δρώ­με­να με πολι­τι­κό μήνυ­μα από συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ μέσα στα μπλοκ των εργα­ζο­μέ­νων στη δημό­σια υγεία και στη δημό­σια εκπαίδευση.

pame204

Στην κεφα­λή το πανό του Πανερ­γα­τι­κού Αγω­νι­στι­κού Μετώ­που με σύν­θη­μα: «Αγώ­νας ενω­τι­κός, μαζι­κός, ταξι­κός. Για σύγ­χρο­νους όρους δου­λειάς και αμοι­βής, για ζωή με δικαιώματα».

Ακο­λου­θούν εργα­ζό­με­νοι από δεκά­δες κλά­δους δου­λειάς, άνερ­γοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, νέοι, συντα­ξιού­χοι και γυναί­κες από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη αλλά και τις γύρω περιο­χές όπως Καρ­δί­τσα, Λάρι­σα, Βόλος, Σέρ­ρες, Έβρος, Πιε­ρία, Νάου­σα, Χαλ­κι­δι­κή, Σέρρες.

 

pame11

«Όχι στην ομη­ρία των 8μηνων και στην α λα καρτ εργα­σία — Εδώ και τώρα πλή­ρης και στα­θε­ρή εργα­σία με πλή­ρη δικαιώ­μα­τα», γρά­φει το πανό των εργα­ζο­μέ­νων στα Hot Spot Δια­βα­τών και Δράμας.

«Ούτε από­σχι­ση — ούτε από­λυ­ση. Δε θυσια­ζό­μα­στε για τα κέρ­δη των τρα­πε­ζών», ανα­γρά­φει το πανό των εργα­ζο­μέ­νων στην Τρά­πε­ζα Πειραιώς.

pamw16

«Κάτω τα χέρια από τα Σωμα­τεία — Όχι στο φακέ­λω­μα των εργα­ζο­μέ­νων», γρά­φει το πανό του Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων ΟΤΑ Ν. Θεσ­σα­λο­νί­κης, «Δε ζητά­με ψίχου­λα — Παλεύ­ου­με για ζωή με δικαιώ­μα­τα» το πανό των συμ­βα­σιού­χων στη δασοπυροπροστασία.

Το δικό τους μήνυ­μα στέλ­νουν και οι φοιτητές.

pame201

«Ο νόμος για το άσυ­λο να μεί­νει στα χαρ­τιά. Βγαί­νου­με στη αντε­πί­θε­ση», γρά­φει στο πανό των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων Θεσ­σα­λο­νί­κης, «Σίτι­ση και στέ­γα­ση δωρε­άν σπου­δές — Δεν είναι πελά­τες οι φοι­τη­τές», γρά­φει το πανό του Συλ­λό­γου Οικό­τρο­φων Φοι­τη­τών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Κάτω από τη μαζι­κή, απο­φα­σι­στι­κή και δυνα­μι­κή παρέμ­βα­ση της μεγά­λης πορεί­ας του ΠΑΜΕ άνοι­ξε ο αστυ­νο­μι­κός κλοιός μπρο­στά από την έκθε­ση και οι δια­δη­λω­τές να συνε­χί­ζουν δυνα­μι­κά την πορεία τους μπρο­στά από αυτήν.

pame1 1

Παράλ­λη­λα οι δια­δη­λω­τές κατήγ­γει­λαν τα πρω­το­φα­νή μέτρα της αστυ­νο­μί­ας, η οποία έχει μετα­τρέ­ψει όλο το κέντρο της πόλης σε φρούριο.

pame 1

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο