Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο πληγέντων από φυσικές καταστροφές στο Σύνταγμα

Πορεία προς στη Βου­λή πραγ­μα­το­ποιούν αυτή την ώρα οι πλη­γέ­ντες από φυσι­κές κατα­στρο­φές. Ταυ­τό­χρο­να αντι­προ­σω­πεία παρα­δί­δει το ψήφι­σμα του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου στη Βου­λή και στα κόμματα.

Πλη­γέ­ντες από φυσι­κές κατα­στρο­φές από μια σει­ρά περιο­χές της χώρας (Εύβοια, Αττι­κή, Δυτι­κή Ελλά­δα, Πελο­πόν­νη­σο, Θεσ­σα­λία, Κρή­τη) δίνουν το «παρών» καθώς η κατά­στα­ση στις περιο­χές που επλή­γη­σαν, είτε από πυρ­κα­γιές αρχι­κά, είτε από πλημ­μύ­ρες στη συνέ­χεια, παρα­μέ­νει τρα­γι­κή με τα προ­βλή­μα­τα να ξεχει­λί­ζουν και να καθι­στούν δύσκο­λη τη ζωή των λαϊ­κών οικο­γε­νειών που επλή­γη­σαν, που είδαν τις περιου­σί­ες τους να χάνο­νται μέσα σε λίγα λεπτά, εξαι­τί­ας της ανυ­παρ­ξί­ας ολο­κλη­ρω­μέ­νου σχε­δια­σμού προ­στα­σί­ας τους από τον κρα­τι­κό μηχα­νι­σμό που στη λογι­κή «κόστους — οφέ­λους» αφή­νει απρο­στά­τευ­τα τα λαϊ­κά νοικοκυριά.

«Φωτιά – πλημ­μύ­ρα και σει­σμός, διεκ­δι­κού­με πίσω τo ίδιο μας το βιος» και «μέτρα προ­στα­σί­ας και αντι­πλημ­μυ­ρι­κά, στέ­γα­ση, εισό­δη­μα, για όλους μας δου­λειά» φωνά­ζουν οι δια­δη­λω­τές, ενώ σε μία συμ­βο­λι­κή κίνη­ση πυρό­πλη­κτοι παρα­γω­γοί από την Πελο­πόν­νη­σο άδεια­σαν στο πλάι της εισό­δου του κοι­νο­βου­λί­ου πατά­τες και σταφίδες.

sullalhthrio 1 sullalhthrio 2 sullalhthrio 3 sullalhthrio 4

Το μήνυ­μα από το μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο στο Σύνταγ­μα είναι σαφές: «Όλοι οι πλη­γέ­ντες είμα­στε μια γρο­θιά. Διεκ­δι­κού­με να μεί­νου­με στον τόπο μας».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο