Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο Προπύλαια: Όργιο παρεμπόδισης της συγκέντρωσης και τρομοκράτησης από την αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Απα­ρά­δε­κτο κλί­μα τρο­μο­κρα­τί­ας σε βάρος των δια­δη­λω­τών και ιδιαί­τε­ρα των μαθη­τών και όργιο παρε­μπό­δι­σης της συγκέ­ντρω­σης στα Προ­πύ­λαια, επι­χει­ρεί να στή­σει η κυβέρ­νη­ση. Συγκε­κρι­μέ­να, έχει κλεί­σει το μετρό στο «Πανε­πι­στή­μιο», αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις έχουν μπλο­κά­ρει τους δρό­μους γύρω από τα Προ­πύ­λαια, ενώ η αστυ­νο­μία επι­χει­ρεί και σωμα­τι­κούς ελέγ­χους και ελέγ­χους σε τσά­ντες μαθητών!

Τον κατή­φο­ρο της κυβέρ­νη­σης κατήγ­γει­λαν και από το βήμα της συγκέ­ντρω­σης. Συγκε­κρι­μέ­να, ο Σπύ­ρος Μαρί­νης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ κατήγ­γει­λε ότι η κυβέρ­νη­ση έχει δώσει εντο­λή στην αστυ­νο­μία και εξε­λίσ­σε­ται όργιο παρε­μπό­δι­σης της συγκέ­ντρω­σης. Ο αυταρ­χι­κός κατή­φο­ρος της κυβέρ­νη­σης δεν έχει πάτο. Εδώ και τώρα να στα­μα­τή­σει το όργιο τρο­μο­κρά­τη­σης και παρε­μπό­δι­σης της συγκέ­ντρω­σης. Η τρο­μο­κρα­τία δε θα περά­σει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Τηλε­φω­νι­κή παρέμ­βα­ση στον υφυ­πουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη πραγ­μα­το­ποί­η­σε ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ, εκφρά­ζο­ντας την δια­μαρ­τυ­ρία του ΚΚΕ και ζητώ­ντας να στα­μα­τή­σουν οι αστυ­νο­μι­κοί έλεγ­χοι σε μαθη­τές στο κέντρο της Αθή­νας. Παράλ­λη­λα ζήτη­σε να ανοί­ξει ο σταθ­μός του Μετρό, στα Προπύλαια.

sullalitirio1 sullalitirio2

Στο Σύνταγμα οι μαζικές συγκεντρώσεις μαθητών και εργαζομένων στο δημόσιο

Στο Σύνταγ­μα βρί­σκο­νται οι μαζι­κές πορεί­ες μαθη­τών και εργα­ζο­μέ­νων στο δημό­σιο, απαι­τώ­ντας μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και των δικαιω­μά­των τους.

Μαθη­τές, εκπαι­δευ­τι­κοί, γονείς, φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι, εργα­ζό­με­νοι στους ΟΤΑ, στις περι­φέ­ρειες, στα ασφα­λι­στι­κά ταμεία και άλλες υπη­ρε­σί­ες, με τα πανό και τα συν­θή­μα­τά τους, προ­βάλ­λουν τις διεκ­δι­κή­σεις και τα δικαιώ­μα­τά τους.

Στην κεφα­λή της πορεί­ας ήταν μαθη­τές, εκπαι­δευ­τι­κοί, γονείς και φοι­τη­τές, με τα πανό της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής των Μαθη­τών. Με συν­θή­μα­τα όπως «Κάτω από τη μάσκα έχου­με φωνή, μόρ­φω­ση κι υγεία σε κάθε μαθη­τή», «Η νέα γενιά έχει ιδα­νι­κά, ούτε ξεπου­λιέ­ται, ούτε προ­σκυ­νά» και «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προ­στα­σία, δώστε λεφτά για την Παι­δεία», απαί­τη­σαν την ικα­νο­ποί­η­ση των δίκαιων αιτη­μά­των τους και δήλω­σαν ότι θα συνε­χί­σουν ακό­μη πιο δυνα­μι­κά τον αγώ­να τους.

Νωρί­τε­ρα στις συγκε­ντρώ­σεις που έγι­ναν στα Προ­πύ­λαια κατα­δί­κα­σαν το όργιο παρε­μπό­δι­σης των δια­δη­λω­τών από τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, δηλώ­νο­ντας την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά τους να συνε­χί­σουν και να κλι­μα­κώ­σουν τον αγώ­να τους.

Ανά­λο­γες κινη­το­ποι­ή­σεις πραγ­μα­το­ποιού­νται σήμε­ρα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

sullalitirio3 sullalitirio4 sullalitirio5 sullalitirio6

 

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο