Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήρια: Είμαστε πολλοί, δυνατοί και αποφασισμένοι — Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο Σύνταγμα |Φωτο-Video|

Στο μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο στο Σύνταγ­μα βρί­σκο­νται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και σύσ­σω­μη η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του Κόμ­μα­τος, οι οποί­οι όλες αυτές τις μέρες δίνουν τη μάχη ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο — έκτρω­μα, μέσα και έξω από τη Βου­λή, στο πλάι της εργα­τι­κής τάξης και του λαού μας.

Δ. Κουτσούμπας:
Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις — Περνώντας στην αντεπίθεση, το κίνημα θα βγει πιο δυνατό

«Η ομι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού είναι η μεγα­λύ­τε­ρη από­δει­ξη ότι η κατα­κραυ­γή στο νομο­θε­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα είναι καθο­λι­κή. Για να υπε­ρα­σπι­στεί τις δια­τά­ξεις, επι­στρά­τευ­σε το ψέμα, τη συκο­φα­ντία, το μίσος απέ­να­ντι στους εργα­ζό­με­νους που κινη­το­ποιού­νται», επι­σή­μα­νε ξεκι­νώ­ντας τη δευ­τε­ρο­λο­γία του στη Βου­λή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας. «Εκεί όμως, στους κατα­πέλ­τες των πλοί­ων, στα εργο­στά­σια, στα λιμά­νια, σε διά­φο­ρους εργα­σια­κούς χώρους όπου απήρ­γη­σαν οι εργα­ζό­με­νοι, φάγα­τε τα μού­τρα σας», σημεί­ω­σε ο Δ. Κου­τσού­μπας, τονί­ζο­ντας ότι «αυτό το νομο­σχέ­διο θα μεί­νει στα χαρ­τιά, αυτή ήταν η ομό­θυ­μη από­φα­ση των εργα­ζο­μέ­νων, ακό­μα και αυτών που δεν απήρ­γη­σαν κάτω από τις πιέ­σεις της εργο­δο­σί­ας, των κρα­τι­κών και παρα­κρα­τι­κών μηχανισμών».

Κατήγ­γει­λε την κυβέρ­νη­ση που μέσω των στε­λε­χών της, του υπουρ­γού Εργα­σί­ας και της υπουρ­γού Παι­δεί­ας, κατέ­φυ­γε σε χοντρά ψέμα­τα και προ­βο­κά­τσιες χωρίς ντρο­πή. «Πού βρή­κε το θρά­σος η κ. Κερα­μέ­ως να πηγαί­νει στα δικα­στή­ρια τους εκπαι­δευ­τι­κούς και τους εργα­ζό­με­νους στα Μέσα Μετα­φο­ράς, λέγο­ντας ότι δήθεν οι μαθη­τές δεν μπο­ρούν να πάνε στα εξε­τα­στι­κά κέντρα ενώ είχαν ανα­κοι­νω­θεί στά­σεις εργα­σί­ας προ­σαρ­μο­σμέ­νες στο ωρά­ριο των εξε­τά­σε­ων, με ευθύ­νη των σωμα­τεί­ων και οι εκπαι­δευ­τι­κοί μαζί με τους υπαλ­λή­λους του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας εξαι­ρού­νταν από την απερ­γία;», σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, προ­σθέ­το­ντας ότι το εργα­τι­κό — συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα ξέρει ποιους να προ­στα­τεύ­σει και όλα τα άλλα είναι προβοκάτσιες.

Ανα­φο­ρι­κά με τους ισχυ­ρι­σμούς της κυβέρ­νη­σης για το προ­σω­πι­κό ασφα­λεί­ας στις Υπη­ρε­σί­ες Κοι­νής Ωφέ­λειας κατήγ­γει­λε την υπο­κρι­σία της, καθώς δεί­χνει να ενδια­φέ­ρε­ται για το κοι­νό καλό, την ώρα που είναι η ίδια που κόβει το ρεύ­μα και το νερό στις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, δεν προ­σλαμ­βά­νει το απα­ραί­τη­το προ­σω­πι­κό στα μέσα μετα­φο­ράς και, μάλι­στα, εν μέσω παν­δη­μί­ας, άφη­σε αθω­ρά­κι­στα τα δημό­σια νοσο­κο­μεία. «Ξέρε­τε να επι­στρα­τεύ­ε­τε τους εργα­ζό­με­νους στην καθα­ριό­τη­τα, αλλά τους κλι­νι­κάρ­χες για την επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών νοσο­κο­μεί­ων δεν τους πει­ρά­ξα­τε», επι­σή­μα­νε ο Δ. Κουτσούμπας.

Όσον αφο­ρά τα δήθεν θετι­κά στοι­χεία του νομο­σχε­δί­ου που επι­κα­λεί­ται η κυβέρ­νη­ση, όπως τις δια­τά­ξεις για την κακο­ποί­η­ση των γυναι­κών ή τις γονι­κές άδειες, κατήγ­γει­λε πως αυτά είναι το κερα­σά­κι στην τούρ­τα, είναι για ξεκάρ­φω­μα, αφού με άλλες δια­τά­ξεις του ίδιου νομο­σχε­δί­ου ακυ­ρώ­νο­νται στην πρά­ξη τα όποια δήθεν θετι­κά στοιχεία.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας κατήγ­γει­λε την κυβέρ­νη­ση και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα για τη στή­ρι­ξη των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών στην περιο­χή, τη στή­ρι­ξη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στον αντα­γω­νι­σμό τους με τη Ρωσία, με απο­τέ­λε­σμα η Ελλά­δα να ξεπερ­νά σε κον­δύ­λια για τους πολε­μι­κούς εξο­πλι­σμούς ακό­μα και τις ΗΠΑ, σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία επί­ση­μα στοιχεία.

Ανα­φέρ­θη­κε στο σού­περ μνη­μό­νιο που είναι το Ταμείο Ανά­καμ­ψης, τα κον­δύ­λια του οποί­ου θα κατευ­θυν­θούν στους μονο­πω­λια­κούς ομί­λους, ενώ οι εργα­ζό­με­νοι θα κλη­θούν να το απο­πλη­ρώ­σουν με νέα αντερ­γα­τι­κά μέτρα, όπως έγι­νε και με τα προη­γού­με­να μνη­μό­νια. Κατήγ­γει­λε ακό­μα τις ψεύ­τι­κες προσ­δο­κί­ες για την «πρά­σι­νη ανά­πτυ­ξη» και την «ψηφια­κή μετά­βα­ση» που καλ­λιερ­γού­νται και σύντο­μα θα καταρ­ρεύ­σουν ως χάρ­τι­νος πύρ­γος από το βάθος της κρί­σης της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μί­ας που δεν τιθα­σεύ­ο­νται από οποιο­δή­πο­τε μείγ­μα διαχείρισης.

«Το κρί­σι­μο είναι να μη χαθεί πολύ­τι­μος χρό­νος για τον λαό και τους εργα­ζό­με­νους» σημεί­ω­σε και πρό­σθε­σε: «Μπο­ρούν να βάλουν τη σφρα­γί­δα τους δυνα­μώ­νο­ντας την οργά­νω­ση, τη συμ­μα­χία, τον αγώ­να τους ενά­ντια και απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή του μεγά­λου κεφα­λαί­ου, της κυβέρ­νη­σης και των αστι­κών κομ­μά­των. Περ­νώ­ντας στην αντε­πί­θε­ση, ξεπερ­νώ­ντας απει­λές, κατα­στο­λές και συκο­φα­ντί­ες, οι εργα­ζό­με­νοι και το εργα­τι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα θα βγουν πιο δυνα­τοί από αυτές τις μάχες. Γι’ αυτό λοι­πόν “μαύ­ρο” σε αυτό το νομοσχέδιο-σκουπίδι».

Οι εργα­ζό­με­νοι του κλά­δου από κάθε εται­ρεία μικρή και μεγά­λη είμα­στε εδώ! Κλεί­σα­με τα λάπτοπ, πετά­ξα­με τα ακου­στι­κά. Είμα­στε πολ­λοί, δυνα­τοί απο­φα­σι­σμέ­νοι. Μέσα από συνε­λεύ­σεις, περιο­δεί­ες, εξορ­μή­σεις, εγγρα­φές στα σωμα­τεία, τόνι­σε η Όλγα Κολιού­ση γραμ­μα­τέ­ας του Συν­δι­κά­του Εργα­ζο­μέ­νων στις Τηλε­πι­κοι­νω­νί­ες και την Πλη­ρο­φο­ρι­κή νομού Αττι­κής από το βήμα του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου μπρο­στά στη Βου­λή, δίνο­ντας το στίγ­μα της αντί­δρα­σης των εργα­ζο­μέ­νων του κλά­δου στο αντερ­γα­τι­κό νομοσχέδιο.

Η ελπί­δα είναι εδώ, χρειά­ζε­ται να γίνου­με ακό­μα περισ­σό­τε­ροι, επε­σή­μα­νε από το βήμα του μεγά­λου συλ­λα­λη­τη­ρί­ου των Συν­δι­κά­των που γίνε­ται έξω από τη Βου­λή, ο Ηλί­ας Σιώ­ρας, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων του Νοσο­κο­μεί­ου «Ευαγ­γε­λι­σμός» και γραμ­μα­τέ­ας της ΕΙΝΑΠ.

Θέλουν να σκλα­βώ­σουν και άλλο τον λαό, υπο­γράμ­μι­σε. Δεν φτά­νει η σκλα­βιά από την  ΕΕ, φρό­ντι­σαν με νέα νομο­σχέ­δια να φέρουν και άλλα προ­βλή­μα­τα στη ζωή του λαού.

Όπως υπεν­θύ­μι­σε ο ομι­λη­τής, εμείς οι νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί το 2017 καταρ­γή­σα­με τη διευ­θέ­τη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα θα καταρ­γή­σου­με αυτό το έκτρωμα.

Μαθητές: «Δεν ανεχόμαστε να μιλάει εκ μέρους μας κανένας Χατζηδάκης, καμία Κεραμέως, κανένα κανάλι»

Δεν ανε­χό­μα­στε να μιλά­ει εκ μέρους των μαθη­τών κανέ­νας Χατζη­δά­κης, καμία Κερα­μέ­ως, κανέ­να κανά­λι, υπο­γράμ­μι­σε ο Ξάν­θος Γερ­μα­νά­κος, μέλος του 15μελούς του 2ου ΓΕΛ Περά­μα­τος και μέλος της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Μαθη­τών Αθή­νας, μιλώ­ντας στο μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο των Συν­δι­κά­των στην Αθή­να, έξω από τη Βου­λή, που γίνε­ται ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο-τερα­τούρ­γη­μα της κυβέρνησης.

Σήμε­ρα, συνέ­χι­σε, μέρα πανελ­λα­δι­κών εξε­τά­σε­ων απο­φά­σι­σε η κυβέρ­νη­ση να φέρει αυτό το νομο­σχέ­διο. Οι καθη­γη­τές μας, οι επι­τη­ρη­τές είναι δίπλα μας, δεν έφται­γαν αυτοί για την ταλαι­πω­ρία των μαθη­τών, αλλά το σύστη­μα που σήμε­ρα καθυστέρησε.

Δεν ντρέ­πο­νται, τώρα τους πήρε ο πόνος για τους μαθη­τές, πρό­σθε­σε. Τι έχουν να πουν, όταν ανοι­γο­κλεί­νουν σχο­λεία, όταν μας στοι­βά­ζουν σε αίθου­σες-κλου­βιά. Αν νοιά­ζο­νται για το μέλ­λον μας, ας μην ψηφί­σουν αυτό το νομο­σχέ­διο, κατέληξε.

Μαχη­τι­κές και μαζι­κές απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις και πορεί­ες πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν και στις πόλεις της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας.

Στην Κατε­ρί­νη, από την πλα­τεία της πόλης, αλλά και από την πορεία που ακο­λού­θη­σε, στάλ­θη­κε το μήνυ­μα στην κυβέρ­νη­ση ότι το αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα θα πετα­χτεί στα σκου­πί­δια. Μίλη­σε η Στέλ­λα Νικο­λά­ου, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ν. Πιε­ρί­ας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» η οποία κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους, τα Σωμα­τεία, κάθε τίμιο συν­δι­κα­λι­στή να δώσου­νε τη μάχη καθη­με­ρι­νά μέσα στους χώρους δου­λειάς για να απορ­ρι­φθεί στην πρά­ξη το νομο­σχέ­διο που γυρί­ζει τους εργα­ζό­με­νους ενά­μι­ση αιώ­να πίσω.

Από το βήμα, της συγκέ­ντρω­σης η Κατε­ρί­να Κου­ρί­τα, μέλος του Νομαρ­χια­κού Τμή­μα­τος Πιε­ρί­ας της ΑΔΕΔΥ, κατήγ­γει­λε τα κυβερ­νη­τι­κά σχέ­δια κατα­συ­κο­φά­ντη­σης των εργα­ζο­μέ­νων και καλ­λιέρ­γειας κοι­νω­νι­κού αυτο­μα­τι­σμού. Χαι­ρε­τι­σμό στη συγκέ­ντρω­ση απηύ­θυ­ναν ο Γιάν­νης Ευαγ­γε­λό­που­λος, πρό­ε­δρος του σωμα­τεί­ου συντα­ξιού­χων ΙΚΑ νομού Πιε­ρί­ας και ο Φώντας Ντί­μπε­λος, πρό­ε­δρος του σωμα­τεί­ου συντα­ξιού­χων Λιτο­χώ­ρου. Εκ μέρους του Αγρο­τι­κού και Κτη­νο­τρο­φι­κού Συλ­λό­γου Κατε­ρί­νης «Η Δημη­τρα», ο Ανέ­στης Τσα­κα­λά­κης μετέ­φε­ρε τον αγω­νι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό των αγρο­τών που αυτήν την περί­ο­δο βρί­σκο­νται σε κινη­το­ποι­ή­σεις διεκ­δι­κώ­ντας την άμε­ση κατα­βο­λή απο­ζη­μί­ω­σης για τις κατα­στρο­φές που υπέ­στη­σαν στις καλ­λιέρ­γειες τους.

Στον Πολύ­γυ­ρο, στην συγκέ­ντρω­ση μίλη­σε ο Δημή­τρης Μωυ­σί­δης, μέλος του ΔΣ του Συν­δι­κά­του Παρα­γω­γής Επι­σι­τι­στι­κών Προ­ϊ­ό­ντων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας και ακο­λού­θη­σε μαχη­τι­κή πορεία στους δρόμους.

Στη Βέροια, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Δημαρ­χεί­ου, με πρω­το­βου­λία του Συν­δι­κά­του Γάλα­κτος ‑Τρο­φί­μων — Ποτών Ημα­θί­ας — Πέλ­λας, του Σωμα­τεί­ου Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ημα­θί­ας — Πέλ­λας και του Σωμα­τεί­ου Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Βέροιας. Στους συγκε­ντρω­μέ­νους μίλη­σε η Άννα Κοκο­ζί­δου, αντι­πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών ΠΕ Ημα­θί­ας και χαι­ρέ­τι­σε η Βάσω Αθα­να­σιά­δου, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Βέροιας. Ακο­λού­θη­σε μαχη­τι­κή πορεία στους δρό­μους της πόλης. Επί­σης, το Σωμα­τείο Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ημα­θί­ας — Πέλ­λας πραγ­μα­το­ποί­η­σε παρέμ­βα­ση στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Βέροιας ενά­ντια στην παρά­δο­ση της καθα­ριό­τη­τας και της σίτι­σης στους εργο­λά­βους. Κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους να συμ­με­τά­σχουν στη σημε­ρι­νή απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση και να παλέ­ψουν για μόνι­μη και στα­θε­ρή δουλειά.

Στη Νάου­σα η απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση ήταν ακό­μη πιο μαζι­κή ανα­δει­κνύ­ο­ντας την από­φα­ση των εργα­ζο­μέ­νων να δυνα­μώ­σουν τον αγώ­να. Χαι­ρέ­τη­σε ο Τάκης Τσιου­λά­κος, πρό­ε­δρος του Αγρο­τι­κού Συλ­λό­γου Νάου­σας «Μαρί­νος Αντύ­πας», μετα­φέ­ρο­ντας τον αγω­νι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό των αγρο­τών, και ο Γρη­γό­ρης Τού­πος, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ. Κεντρι­κός ομι­λη­τής ήταν ο Δημή­τρης Δήγκας, Γραμ­μα­τέ­ας του Εργα­τι­κού Κέντρου Νάου­σας. Η πορεία που ακο­λού­θη­σε, κατέ­λη­ξε έξω από το νοσο­κο­μείο στέλ­νο­ντας μήνυ­μα ενά­ντια στις μεθο­δεύ­σεις της κυβέρ­νη­σης για κλεί­σι­μο νοσο­κο­μεί­ων και δομών υγεί­ας στην περιοχή.

Στα Γιαν­νι­τσά, νωρίς το πρωί πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε παρέμ­βα­ση του Συν­δι­κά­του Γάλα­κτος Τρο­φί­μων Ποτών Ημα­θί­ας — Πέλ­λας, στην επι­χεί­ρη­ση «Σφα­γεία Αλμω­πί­ας ΑΕ» ενά­ντια στις δύο απο­λύ­σεις εργα­ζο­μέ­νων που πραγ­μα­το­ποί­η­σε η εργο­δο­σία. Το Συν­δι­κά­το κατήγ­γει­λε την έντο­νη τρο­μο­κρα­τία που ασκεί­ται από την εργο­δο­σία και απαί­τη­σε να παρ­θούν πίσω οι απο­λύ­σεις, που έγι­ναν με στό­χο να χτυ­πη­θεί η συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση. Στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση μίλη­σε η Αρι­στέα Χατζη­βα­σι­λειά­δου, από το Σωμα­τείο Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ημα­θί­ας — Πέλλας

«Για άλλη μια φορά κυβέρ­νη­ση και εφο­πλι­στές προ­σπά­θη­σαν να μας τρο­μο­κρα­τή­σουν στο λιμά­νι του Πει­ραιά, αλλά πήραν απο­φα­σι­στι­κή απά­ντη­ση. Δεν κου­νή­θη­κε προ­πέ­λα», τόνι­σε ο Νίκος Ξου­ρά­φης, πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Πει­ραιά, από το βήμα του μεγά­λου συλ­λα­λη­τη­ρί­ου στο Σύνταγμα.
Ο Πει­ραιάς απέρ­γη­σε σήμε­ρα και έδω­σε μεγά­λο μάθη­μα στην κυβέρ­νη­ση, ενώ οι επι­βά­τες εξέ­φρα­σαν την αλλη­λεγ­γύη στους απερ­γούς, πρόσθεσε.
Συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να! Με μαζι­κές δια­δι­κα­σί­ες, με περισ­σό­τε­ρο κόσμο θα δώσου­με τη μάχη! Δεν πρό­κει­ται να εφαρ­μο­στεί στην πρά­ξη το νομο­σχέ­διο, υπογράμμισε.

Σε συνέ­χεια της κλι­μά­κω­σης των αγώ­νων οι εργα­ζό­με­νοι της Ζακύν­θου, συσπει­ρω­μέ­νοι στα Σωμα­τεία και τους Συλ­λό­γους τους, συμ­με­τεί­χαν δυνα­μι­κά στην απερ­γία και την απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση του Εργα­τι­κού Κέντρου.
Στη σημε­ρι­νή απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση συμ­με­τεί­χαν με απο­φά­σεις τους τα Σωμα­τεία Ξενο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λων, Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων, Οικο­δό­μων, Εργα­ζο­μέ­νων στη ΔΕΥΑΖ, Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κών και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των, Προ­σω­πι­κού και Οδη­γών ΚΤΕΛ, το Παράρ­τη­μα του Πανελ­λή­νιου Μου­σι­κού Συλ­λό­γου, η ΕΛΜΕ, ο Σύλ­λο­γος Εργα­ζο­μέ­νων Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης, η Ένω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών και το Σωμα­τείο Συνταξιούχων.

Χαι­ρέ­τι­σαν οι Δρα­γα­νής Ζουρ­μπά­νος, γραμ­μα­τέ­ας της Ένω­σης Τεχνι­κών ΔΕΗ, η Αλέ­κα Σαϊ­τα­νί­δου, πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης, ο Διο­νύ­σης Παρα­σκευό­που­λος, πρό­ε­δρος του Παραρ­τή­μα­τος του Πανελ­λή­νιου Μου­σι­κού Συλ­λό­γου, ο Φώτης Προ­βής, πρό­ε­δρος της ΕΛΜΕ, ο Νίκος Ποτα­μί­της, πρό­ε­δρος της Ένω­σης Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών, ο Θοδω­ρής Σαρα­κί­νης, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Την κεντρι­κή ομι­λία έκα­νε ο Νίκος Βουρ­δέ­ρης, μέλος της διοί­κη­σης του Εργα­τι­κού Κέντρου και πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Χρηματοπιστωτικού.


«Δίνου­με τη μάχη ενά­μι­ση χρό­νο τώρα για τη δια­σφά­λι­ση του εισο­δή­μα­τος και των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων στον κλά­δο», σημεί­ω­σε ο Γιώρ­γος Στε­φα­νά­κης, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού — Ξενο­δο­χεί­ων Αττι­κής, από το βήμα του μεγά­λου συλ­λα­λη­τη­ρί­ου των Συν­δι­κά­των έξω από τη Βουλή.

Όπως επι­σή­μα­νε, ο αγώ­νας αυτός συν­δέ­θη­κε με την πάλη για την ανα­τρο­πή όλων των αντερ­γα­τι­κών νόμων. «Δώσα­με μεγά­λες μάχες, μπο­ρού­με να δώσου­με περισ­σό­τε­ρες», υπο­γράμ­μι­σε ο ομιλητής.

Ο Σπύ­ρος Κων­στα­ντάς, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του ΟΤΑ Αττι­κής μιλώ­ντας στο μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο στην Αθή­να, στο Σύνταγ­μα, τόνι­σε ότι «το νομο­σχέ­διό τους είναι για τα σκου­πί­δια. Αυτός είναι ο χώρος που του αρμό­ζει. Γνω­ρί­ζου­με καλά τους νόμους για τη διευ­θέ­τη­ση του χρό­νου εργα­σί­ας. Είναι ένα νομο­σχέ­διο κομ­μέ­νο και ραμ­μέ­νο στις κατευ­θύν­σεις της ΕΕ, είναι συνέ­χεια των αντερ­γα­τι­κών νόμων των κυβερ­νή­σε­ων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και απο­τυ­πώ­νει τις απαι­τή­σεις των μονο­πω­λια­κών ομίλων».Θεσσαλονίκη


Από την πρω­ι­νή μεγα­λειώ­δη συγκέντρωση

🔻 Τα πρώτα μπλοκ συγκεντρώνονται στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο