Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο στις 7 Φεβρουαρίου με αίτημα το κλείσιμο της Μόριας

Διορ­γά­νω­ση συλ­λα­λη­τη­ρί­ου την Πέμ­πτη 7 Φεβρουα­ρί­ου στις 6.30 το από­γευ­μα στην πλα­τεία Σαπ­φούς της Μυτι­λή­νης, με αιτή­μα­τα το κλεί­σι­μο του Κέντρου Υπο­δο­χής και Ταυ­το­ποί­η­σης (ΚΥΤ) της Μόριας και τον απε­γκλω­βι­σμό των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών από το νησί, αλλά και την καλυ­τέ­ρευ­ση των συν­θη­κών δια­βί­ω­σης των προ­σφύ­γων στα κέντρα απο­φα­σί­στη­κε χθες στη διάρ­κεια σύσκε­ψης που διορ­γα­νώ­θη­κε με πρω­το­βου­λία του Παλ­λε­σβια­κού Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κού Κέντρου.

Στην εισή­γη­σή του ο πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Θοδω­ρής Ασλα­νί­δης χαι­ρέ­τι­σε την πρω­το­βου­λία των φορέ­ων της Σάμου για παν­σα­μια­κή απερ­γία, επί­σης στις 7 Φεβρουα­ρί­ου, με κύριο αίτη­μα το κλεί­σι­μο του εκεί ΚΥΤ. Παράλ­λη­λα, εξή­ρε τη στά­ση του Λεσβια­κού λαού για την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη στους πρό­σφυ­γες που έδει­ξε όλο αυτό το χρο­νι­κό διά­στη­μα. Κάλε­σε δε τους κατοί­κους του νησιού ν’ απο­μο­νώ­σουν τις πολι­τι­κές αντι­λή­ψεις που καλ­λιερ­γούν τον ρατσισμό.

Στη συνέ­χεια πήρε τον λόγο ο προ­ε­δρεύ­ων του νομαρ­χια­κού τμή­μα­τος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ Πανα­γιώ­της Κατσα­βέλ­λης, ο οποί­ος υπο­γράμ­μι­σε ότι δεν μπο­ρεί να συν­δέ­ε­ται η δια­τή­ρη­ση των μειω­μέ­νων συντε­λε­στών ΦΠΑ στα νησιά με το προ­σφυ­γι­κό. Ακό­μα, ανέ­φε­ρε ότι πρέ­πει να υπάρ­χει αλλη­λεγ­γύη, αλλά είναι υπο­χρέ­ω­ση της κυβέρ­νη­σης να εξα­σφα­λί­σει αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες δια­βί­ω­σης στους πρόσφυγες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο