Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

«Ψηλά τις σημαί­ες. Ενώ­νου­με τις φωνές μας οι εργα­ζό­με­νοι, οι φοι­τη­τές. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζά­ρια και για διά­λο­γο. Τέρ­μα πια στη σύγ­χρο­νη σκλα­βιά, στα­θε­ρή δου­λειά ζητά­ει η εργα­τιά», είναι μερι­κά από τα συν­θή­μα­τα που κυριαρ­χούν στο μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο Συν­δι­κά­των, Εργα­τι­κών Κέντρων, Ομο­σπον­διών και του ΠΑΜΕ που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη έξω από τη Βουλή.

Χιλιά­δες δια­δη­λω­τές φωνά­ζουν συν­θή­μα­τα κατά του νομο­σχε­δί­ου της κυβέρ­νη­σης, ενώ δεκά­δες ομι­λη­τές εκπρό­σω­ποι σωμα­τεί­ων και συν­δι­κά­των κατα­δί­κα­σαν το νομο­σχέ­διο, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας «στα σκου­πί­δια το αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα» και ότι το νομο­σχέ­διο με την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα των εργα­ζο­μέ­νων θα μεί­νει στα χαρτιά.

Ταυ­τό­χρο­να υπο­γράμ­μι­σαν την από­φα­σή τους να δυνα­μώ­σουν τον οργα­νω­μέ­νο συλ­λο­γι­κό τους αγώ­να, διεκ­δι­κώ­ντας «7ωρο, πεν­θή­με­ρο, 35ωρο».

Στο συλ­λα­λη­τή­ριο στο Σύνταγ­μα βρέ­θη­κει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και σύσ­σω­μη η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του κόμματος.

syntagma20 syntagma21 syntagma22 syntagma23 syntagma24

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο