Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο την Παρασκευή στο Σύνταγμα: Να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις!

Συλ­λα­λη­τή­ριο την Παρα­σκευή 17 Σεπτεμ­βρί­ου με συγκέ­ντρω­ση στις 7 μ.μ. στο Σύνταγ­μα και πορεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία οργα­νώ­νουν εργα­τι­κά σωμα­τεία, η ΕΕΔΥΕ, Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, Σωμα­τεία Αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, η ΟΓΕ και φορείς του λαϊ­κού κινήματος.

Η κινη­το­ποί­η­ση γίνε­ται ενά­ντια στη σύνο­δο της Στρα­τιω­τι­κής Επι­τρο­πής του ΝΑΤΟ, που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στην Αθή­να από τις 17 έως τις 19 Σεπτέμ­βρη για να ενι­σχυ­θεί η ΝΑΤΟι­κή παρου­σία και η επι­χει­ρη­σια­κή ικα­νό­τη­τα στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσό­γειο, στα Βαλ­κά­νια, τη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, στη Μέση Ανα­το­λή και στον Περ­σι­κό Κόλ­πο, να επε­κτα­θεί σε όλο τον κόσμο, να δημιουρ­γη­θούν νέες υπο­δο­μές πολέ­μου, να προ­ε­τοι­μα­στεί το «πρώ­το πυρη­νι­κό πλήγ­μα», στο πλαί­σιο του οξύ­τα­του ιμπε­ρια­λι­στι­κού αντα­γω­νι­σμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Κάλε­σμα συμ­με­το­χής έχουν απευ­θύ­νει ο Σύλ­λο­γος Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας, το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κών και Συνα­φών Επι­χει­ρή­σε­ων Ν. Αττι­κής,  ναυ­τερ­γα­τι­κά σωμα­τεία, η Ένω­ση Λογι­στών Ελεγ­κτών Περι­φέ­ρειας Αττι­κής (ΕΛΕΠΑ).

«Δυνα­μώ­νου­με απο­φα­σι­στι­κά την πάλη μας ενά­ντια στην επι­κίν­δυ­νη πολι­τι­κή της εμπλο­κής στους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς, που ρίχνει το λαό μας και τους άλλους λαούς στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, σε μεγά­λους κιν­δύ­νους», τονί­ζει ο Σύλ­λο­γος Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας.

«Η συμ­φω­νία των ελλη­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων, η οποία ανα­νε­ώ­νε­ται και επε­κτεί­νε­ται, βάζει τον ελλη­νι­κό λαό ακό­μη πιο βαθιά στους σφο­δρούς ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς, οι οποί­οι έχουν οδη­γή­σει και συνε­χί­ζουν να οδη­γούν σε σει­ρά στρα­τιω­τι­κών επεμ­βά­σε­ων και πολέ­μων. Την ώρα που δεν υπάρ­χουν χρή­μα­τα για την κάλυ­ψη των λαϊ­κών ανα­γκών, ούτε καν των πιο στοι­χειω­δών, όπως είναι η απο­ζη­μί­ω­ση των πυρό­πλη­κτων και τα μέτρα προ­στα­σί­ας σε σχο­λεία, χώρους εργα­σί­ας και ΜΜΜ», σημειώ­νει, μετα­ξύ άλλων, το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κών και Συνα­φών Επι­χει­ρή­σε­ων Ν. Αττι­κής.

Από την πλευ­ρά τους τα ναυ­τερ­γα­τι­κά σωμα­τεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ καλούν «να γίνει υπό­θε­ση όλων των ναυ­τερ­γα­τών, των εργα­ζο­μέ­νων ο αγώ­νας ενά­ντια στους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς, που εμπλέ­κε­ται και η χώρα μας με τις βάσεις, σε μια εύφλε­κτη περιο­χή από τις εξε­λί­ξεις στο Αφγα­νι­στάν, την έντα­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών, οδη­γώ­ντας λαούς στον όλε­θρο, στην προ­σφυ­γιά, στη μετανάστευση».

«Να πέσει στο κενό ο εφη­συ­χα­σμός που καλ­λιερ­γούν η κυβέρ­νη­ση και τα κόμ­μα­τα του ευρω­α­τλα­ντι­σμού! Ο λαός να μη δεί­ξει καμιά εμπι­στο­σύ­νη στην κυβέρ­νη­ση και στα ευρω­α­τλα­ντι­κά κόμ­μα­τα που έχουν ματώ­σει και ματώ­νουν τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια με τα αντι­λαϊ­κά μέτρα και ετοι­μά­ζουν νέα πολε­μι­κά σφα­γεία!», τονί­ζει η ΕΛΕΠΑ.

«Δεν θα αφή­σου­με τα παι­διά μας να συμ­με­τέ­χουν σε στρα­τιω­τι­κές απο­στο­λές έξω από τα σύνο­ρα της χώρας. Να πολε­μά­νε και να χύνουν το αίμα τους για τα συμ­φέ­ρο­ντα του ενός ή του άλλου τμή­μα­τος των βιο­μη­χά­νων, των τρα­πε­ζι­τών ή των εφο­πλι­στών, που τους υπη­ρε­τούν το ένα ή το άλλο κρά­τος ή ομά­δα κρα­τών ή ιμπε­ρια­λι­στι­κών οργα­νι­σμών όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ», ανα­φέ­ρει στο κάλε­σμά της η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο