Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλαλητήριο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ — Δήλωση Δ. Κουτσούμπα

Στο Σύνταγ­μα βρί­σκε­ται αυτή την ώρα το συλ­λα­λη­τή­ριο των εργα­ζο­μέ­νων στη ΛΑΡΚΟ με τη συμ­με­το­χή συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων και φορέ­ων, οι οποί­οι υπο­δέ­χθη­καν με θερ­μό χει­ρο­κρό­τη­μα τους εργα­ζό­με­νους της επιχείρησης.

Νωρί­τε­ρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας έκα­νε την εξής δήλω­ση: «Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ. Δίνου­με σήμε­ρα μια μαζι­κή μαχη­τι­κή απά­ντη­ση στα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης για εκποί­η­ση της ΛΑΡΚΟ. Στη­ρί­ζου­με όλα τα αιτή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων για την υπε­ρά­σπι­ση και εξα­σφά­λι­ση όλων των θέσε­ων εργα­σί­ας, των εργα­σια­κών τους σχέ­σε­ων, δικαιω­μά­των και βεβαί­ως την υπε­ρά­σπι­ση του ορυ­κτού πλού­του της χώρας μας.

Η ΛΑΡΚΟ, αυτή η ναυαρ­χί­δα της ελλη­νι­κής οικο­νο­μί­ας, πρέ­πει να είναι κοι­νω­νι­κή περιου­σία, να είναι κοι­νω­νι­κή ιδιο­κτη­σία, ενταγ­μέ­νη σε ένα κεντρι­κό επι­στη­μο­νι­κό σχε­δια­σμό, με την εργα­τι­κή τάξη, το λαό, στην εξου­σία και στον πραγ­μα­τι­κό έλεγ­χο και αυτής της επι­χεί­ρη­σης. Διό­τι μόνο έτσι μπο­ρούν να ανα­πτυ­χθούν όλες οι παρα­γω­γι­κές δυνα­τό­τη­τες που έχει η πατρί­δα μας, να υπάρ­ξει πραγ­μα­τι­κή ευη­με­ρία για τον ελλη­νι­κό λαό».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο