Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλυπητήρια ΚΚΕ για την απώλεια του Τάκη Σπυριδάκη

Το ΚΚΕ απο­χαι­ρε­τά με θλί­ψη τον Τάκη Σπυ­ρι­δά­κη ο οποί­ος «έφυ­γε» σήμε­ρα σε ηλι­κία 61 ετών. Ο Τάκης Σπυ­ρι­δά­κης γεν­νή­θη­κε στην Αίγι­να το 1958 και απο­φοί­τη­σε από τη Δρα­μα­τι­κή Σχο­λή του Εθνι­κού Θεάτρου.

Η σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει, μετα­ξύ άλλων: «Γνή­σια καλ­λι­τε­χνι­κή ιδιο­συ­γκρα­σία σε πολ­λά επί­πε­δα ‑ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της, σενα­ριο­γρά­φος- ο Τάκης Σπυ­ρι­δά­κης πραγ­μα­το­ποί­η­σε την πρώ­τη του εμφά­νι­ση στην μεγά­λη οθό­νη ως ένας από τους πρω­τα­γω­νι­στές της ται­νί­ας “Γλυ­κιά Συμ­μο­ρία”, σε σκη­νο­θε­σία του Νίκου Νικο­λα­ΐ­δη (1983). Για την ερμη­νεία του τιμή­θη­κε με το ειδι­κό βρα­βείο ερμη­νεί­ας στο Φεστι­βάλ Θεσσαλονίκης.

Ακο­λού­θη­σε η συμ­με­το­χή σε 12 ακό­μα ται­νί­ες, βρα­βεύ­τη­κε αρκε­τές φορές ως σκη­νο­θέ­της και σενα­ριο­γρά­φος, ενώ τα τελευ­ταία τέσ­σε­ρα χρό­νια πρω­τα­γω­νι­στού­σε στο θέατρο.

Ανι­διο­τε­λής, ιδιαί­τε­ρα αγα­πη­τός στους συνα­δέλ­φους του, τασ­σό­με­νος πάντα στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων στον χώρο του θεά­μα­τος, ο Τάκης Σπυ­ρι­δά­κης κατέ­κτη­σε με την εγκαρ­διό­τη­τά του, την ειλι­κρί­νειά του και την τέχνη του που ήταν σύγ­χρο­νη, μια ξεχω­ρι­στή θέση στην καρ­διά και στο μυα­λό του κοινού».

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τα θερ­μά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια του Τάκη Σπυριδάκη.

spuridakis3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο