Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τον θάνατο του ηγετικού στελέχους του ΚΚ Κολομβίας Κάρλος Λοζάνο Γκιγιέν

Η ΚΕ του ΚΚΕ απέ­στει­λε το εξής συλ­λυ­πη­τή­ριο μήνυ­μα προς την ΚΕ του ΚΚ της Κολομ­βί­ας για το θάνα­το του Κάρ­λος Λοζά­νο Γκι­γιέν, ηγε­τι­κού στε­λέ­χους του κολομ­βια­νού ΚΚ και διευ­θυ­ντή επί σει­ρά ετών της εφη­με­ρί­δας του «Βος».

«Κολομ­βια­νό ΚΚ

Κεντρι­κή Επιτροπή

Μπο­γκο­τά

Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τη βαθιά του θλί­ψη για τον θάνα­το του συντρό­φου Κάρ­λος Λοζά­νο Γκι­γιέν, ηγε­τι­κού στε­λέ­χους του Κολομ­βια­νού ΚΚ και διευ­θυ­ντή της εφη­με­ρί­δας του “Βος” επί σει­ρά ετών, που πέθα­νε σε ηλι­κία 69 ετών στις 23 Μάη 2018, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Ο σύντρο­φος Κάρ­λος Λοζά­νο υπήρ­ξε ένας αφο­σιω­μέ­νος λαϊ­κός αγω­νι­στής, ένας κομ­μου­νι­στής που αφιέ­ρω­σε όλη του τη ζωή στον αγώ­να για τα δικαιώ­μα­τα της εργα­τι­κής τάξης και των λαϊ­κών στρω­μά­των, για την κατάρ­γη­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης ανθρώ­που από άνθρω­πο, μέσα από τις γραμ­μές τού κολομ­βια­νού ΚΚ.

Είχε σημα­ντι­κή συμ­βο­λή στην ανά­πτυ­ξη της διε­θνι­στι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης προς το λαϊ­κό κίνη­μα της Κολομ­βί­ας και τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων διε­θνώς. Για τη δρά­ση του αυτή βρέ­θη­κε στο στό­χα­στρο των κατα­σταλ­τι­κών μηχα­νι­σμών τού αστι­κού κρά­τους, αλλά και των παρα­στρα­τιω­τι­κών, με διώ­ξεις, απει­λές και από­πει­ρες δολοφονίας.

Οι Έλλη­νες κομ­μου­νι­στές, που είχα­με τη χαρά να τον γνω­ρί­σου­με από κοντά στις επι­σκέ­ψεις του στη χώρα μας και τις συνα­ντή­σεις μας στην Κολομ­βία, τιμού­με τη δρά­ση του και εκφρά­ζου­με τα ειλι­κρι­νή μας συλ­λυ­πη­τή­ρια και την αλλη­λεγ­γύη μας στην οικο­γέ­νειά του, το Κολομ­βια­νό ΚΚ και στους συντρό­φους και συνερ­γά­τες του στη “Βος”».

Η ΚΕ του ΚΚΕ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο