Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ για το θάνατο της Τουρκάλας απεργού πείνας, Εμπρού Τιμτίκ

Σε συλ­λυ­πη­τή­ριο μήνυ­μά του για το θάνα­το της Τουρ­κά­λας απερ­γού πεί­νας, Εμπρού Τιμ­τίκ, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Έπει­τα από 238 μέρες απερ­γί­ας πεί­νας, στην Τουρ­κία, έφυ­γε από τη ζωή η Εμπρού Τιμ­τίκ (Ebru Timtik), δικη­γό­ρος, μέλος του Νομι­κού Γρα­φεί­ου του Λαού. Η ίδια, μαζί με τον επί­σης δικη­γό­ρο Αϊτάτς Ουν­σάλ (Aytaç Ünsal), που συνε­χί­ζει, πραγ­μα­το­ποιού­σε απερ­γία πεί­νας ενά­ντια στις διώ­ξεις της κυβέρ­νη­σης Ερντο­γάν, την κατα­στο­λή, τις φυλα­κί­σεις, τα βασα­νι­στή­ρια, στο όνο­μα της αντι­με­τώ­πι­σης της “τρο­μο­κρα­τί­ας”.

Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει, για άλλη μια φορά, τη βιο­μη­χα­νία διώ­ξε­ων που έχει εξα­πο­λύ­σει η κυβέρ­νη­ση Ερντο­γάν, που τυλί­γει σε μια κόλ­λα χαρ­τί εργα­ζό­με­νους, συν­δι­κα­λι­στές, στε­λέ­χη κομ­μά­των, καλ­λι­τέ­χνες, δημο­σιο­γρά­φους, δικη­γό­ρους, αλλά και την ανο­χή έως και ενθάρ­ρυν­ση που απο­λαμ­βά­νει από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ενώ κατά τα άλλα κόπτο­νται υπο­κρι­τι­κά για τα “ανθρώ­πι­να δικαιώματα”.

Εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ριά του στην οικο­γέ­νεια της Εμπρού Τιμ­τίκ και την αλλη­λεγ­γύη του στην πάλη των λαών για την υπε­ρά­σπι­ση των δικαιω­μά­των και ελευ­θε­ριών τους».

Τουρ­κία: Πέθα­νε η Εμπρού Τιμ­τίκ, δικη­γό­ρος μετά από 238 ημέ­ρες απερ­γία πεί­νας στη φυλακή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο