Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΔΥΕΘ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Νεά­πο­λης — Συκε­ών, με τη στή­ρι­ξη της Επι­τρο­πής για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ), συμ­με­τέ­χει και φέτος με περί­πτε­ρο στην καθιε­ρω­μέ­νη διορ­γά­νω­ση «Βαλ­κα­νι­κή Πλα­τεία 2018» του Δήμου Νεά­πο­λης – Συκε­ών, από Δευ­τέ­ρα 3 Σεπτέμ­βρη έως την Κυρια­κή 9 Σεπτέμ­βρη 2018.

Στο περί­πτε­ρο οι επι­σκέ­πτες θα μπο­ρέ­σουν να πλη­ρο­φο­ρη­θούν για τη δρά­ση της ΕΔΥΕΘ και της Επι­τρο­πής Ειρή­νης Νεά­πο­λης — Συκε­ών, θα βρουν έκθε­ση με αφί­σες και άλλα ενη­με­ρω­τι­κά υλι­κά, το περιο­δι­κό της Ελλη­νι­κής Επι­τρο­πής για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ», βιβλία και άλλα υλικά.

Στη σημε­ρι­νή πολύ επι­κίν­δυ­νη για την Ειρή­νη στην περιο­χής μας συγκυ­ρία η ΕΔΥΕΘ και η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Νεά­πο­λης — Συκε­ών καλούν τα μέλη και του φίλους τους να επι­σκε­φτούν το περί­πτε­ρο και να στη­ρί­ξουν τη δρά­ση του αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κού — αντι­πο­λε­μι­κού κινή­μα­τος ειρή­νης της πόλης μας. Τα σύν­νε­φα μιας νέας πυραυ­λι­κής επί­θε­σης ενά­ντια στον πολύ­πα­θο λαό της Συρί­ας πυκνώ­νουν απει­λη­τι­κά. Η τερά­στια συγκέ­ντρω­ση στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο ναυ­τι­κών και αερο­πο­ρι­κών δυνά­με­ων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη μια και της Ρωσ­σί­ας από την άλλη προ­οιω­νί­ζουν νέα δει­νά για το λαό της Συρί­ας και για όλους τους άλλους λαούς της περιο­χής. Στην αντι­πα­ρά­θε­ση εμπλέ­κο­νται και τοπι­κές δυνά­μεις, όπως είναι το Ισρα­ήλ, η Τουρ­κία και το Ιράν.

Η ελλη­νι­κές ένο­πλες δυνά­μεις, με από­φα­ση της κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμ­με­τέ­χουν στην Αμε­ρι­κα­νο-ΝΑΤΟϊ­κή άσκη­ση «Bright Star 2018», εμπλέ­κο­ντας τη χώρα μας ακό­μη βαθύ­τε­ρα στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέ­μους. Η κατά­στα­ση γίνε­ται ολο­έ­να και πιο επι­κίν­δυ­νη στην περιο­χή. Έχει άμε­ση σχέ­ση με τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς, με την εξά­πλω­ση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλ­κά­νια και με τους δια­κη­ρυγ­μέ­νους σχε­δια­σμούς αλλα­γής των συνό­ρων, με την έντα­ση της επι­θε­τι­κό­τη­τας της Τουρ­κί­ας, που τελευ­ταία δια­κη­ρύτ­τει τη δημιουρ­γία στρα­τιω­τι­κής βάσης στα κατε­χό­με­να της Κύπρου.

Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης και των κυρί­αρ­χων πολι­τι­κών δυνά­με­ων του τόπου είναι πολύ μεγά­λες. Για τα συμ­φέ­ρο­ντα των ισχυ­ρών οικο­νο­μι­κών ομί­λων και τη λεγό­με­νη «γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση» της χώρας θυσιά­ζουν το ειρη­νι­κό μέλ­λον του λαού και της νεο­λαί­ας μας. Ο λαός μας πρέ­πει να κατα­δι­κά­σει κάθε επί­θε­ση κατά του συρια­κού λαού, να κλι­μα­κώ­σει τον αγώ­να του ενά­ντια στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και πολέ­μους, ενά­ντια σε οποια­δή­πο­τε συμ­με­το­χή της χώρας μας σ’ αυτούς.

Στα πλαί­σια της συμ­με­το­χής μας στη Βαλ­κα­νι­κή Πλα­τεία 2018 την Παρασκευή,

7 του Σεπτέμ­βρη, ώρα 7:00μμ στον εκθε­σια­κό χώρο Στρεμπενιώτη

οργα­νώ­νου­με καλ­λι­τε­χνι­κό δρώ­με­νο – παρά­στα­ση με θέμα

«Ειρή­νη, Πόλε­μος, Πρόσφυγες».

Θεσ­σα­λο­νί­κη, 03/09/2018

Το Γρα­φείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο