Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ Εκρηκτική εβδομάδα

Σχο­λιά­ζει ο Γιώρ­γος Παπα­σω­τη­ρό­που­λος //

 

Πέρα­σε και η ενδέ­κα­τη του δεκα­ε­φτά εβδο­μά­δα που έκα­νε εκρη­κτι­κή είσοδο.

Τα νέα που ήρθαν από τα εξω­τε­ρι­κά και δεί­χνουν ως απο­στο­λείς, σε πακέ­τα-βόμ­βες προς τα γρα­φεία του Σόι­μπλε και του ΔΝΤ, γνω­στό τηλε­πω­λη­τή και πρώ­ην μπα­σκε­τμπο­λί­στα που πλέ­ον ανή­κουν στη μπλέ ομά­δα. Ο πρώ­τος δήλω­σε πως “εάν ήξε­ρα τη διεύ­θυν­ση του γρα­φεί­ου του κ.κ. Σόι­μπλε θα του έστελ­να είτε δια­φη­μι­στι­κά φυλ­λά­δια με τις προ­σφο­ρές βιβλί­ων μου είτε συγ­χα­ρη­τή­ριες επι­στο­λές αλλά σε καμία περί­πτω­ση δυνα­μι­τά­κια” ενώ ο δεύ­τε­ρος ότι “όχι μόνο δεν ξέρω να συναρ­μο­λο­γώ τέτοιους μηχα­νι­σμούς, αλλά ακό­μα και τα γραμ­μα­τό­ση­μα πάντα τα σάλιω­να από τη λάθος πλευ­ρά”. Μετά πάντως από τις πρό­σφα­τες εξε­λί­ξεις, στα ΕΛ.ΤΑ. συζη­τή­θη­κε η πιθα­νό­τη­τα να υπάρ­ξουν εκπτω­τι­κά πακέ­τα για απο­στο­λή εκρη­κτι­κών σε πολ­λα­πλές διευ­θύν­σεις του εξωτερικού.

Στην όμορ­φη Ολλαν­δία είχαν ψηφο­φο­ρί­ες ξανά και το απο­τέ­λε­σμα έκα­νε την απο­τε­λού­με­νη από ευρω­παί­ους υπουρ­γούς οικο­νο­μι­κών ευρω­ο­μά­δα, να έχει στο τιμό­νι της έναν μη-υπουρ­γό σήμε­ρα. Σύμ­φω­να με άρθρα που κυκλο­φό­ρη­σαν πανη­γυ­ρί­ζο­ντας για την νίκη του Ρού­τε, πρέ­πει να είμα­στε ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι που δεν βγή­κε πρώ­το το ακρο­δε­ξιό τους κόμ­μα, χωρίς όμως να μας ανη­συ­χεί που αυτό βγή­κε δεύ­τε­ρο. Επί­σης οι εκλο­γές τους μας θύμη­σαν πως οι υπο­ψή­φιοι σε μία χώρα 17 εκα­τομ­μυ­ρί­ων κατοί­κων παλεύ­ουν για 150 θέσεις, ενώ το ευρύ­χω­ρο ελλη­νι­κό μας κοι­νο­βού­λιο χωρά­ει 300 καρέκλες.

Πίσω στα δικά μας πάλι. Η ΕΛλη­νι­κή ΑΣτυ­νο­μία οργά­νω­σε μετα­με­σο­νύ­κτια βόλ­τα για περί­που 130 πρό­σφυ­γες στο κέντρο της Αθή­νας όπου ευπρόσ­δε­κτοι ήταν γονείς αλλά και παι­διά που διέ­με­ναν σε κάποιες από τις κατα­λή­ψεις της πόλης. Όλα ξεκί­νη­σαν με ένα ευχά­ρι­στο ξύπνη­μα για όσους κοι­μό­ντου­σαν ενώ το διά­λειμ­μα από τον ύπνο τους περι­λάμ­βα­νε άνε­τη βόλ­τα μέχρι το τμή­μα αλλο­δα­πών (αφού είχε προη­γη­θεί πέταγ­μα των παι­χνι­διών των παι­διών στο δρό­μο και στα σκου­πί­δια καθώς μάλλον…είναι μεγά­λοι πια για τέτοια) και πολύ­ω­ρη ξενά­γη­ση σε αυτό και έπει­τα επί­σκε­ψη και άπλε­τος ελεύ­θε­ρος χρό­νος στην πλα­τεία Ομο­νοί­ας μέχρι να βρε­θεί ένας άλλος αυτο­ορ­γα­νω­μέ­νος χώρος που θα τους παρα­χω­ρή­σει κρε­βά­τι για να συνε­χί­σουν τους ύπνους τους. Αιτία της εκδρο­μής η εξαι­ρε­τι­κή ιδέα κάποιου, να εκκε­νω­θεί μία κατά­λη­ψη που στε­γά­ζει πρό­σφυ­γες ώστε να στε­γα­στούν εκεί πρόσφυγες.

//οποιαδήποτε ομοιό­τη­τα με πρό­σω­πα και κατα­στά­σεις είναι ‑μάλ­λον- συμπτωματική//

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο