Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συμφωνία Πρεσπών: Κατά συνείδηση το Ποτάμι — Φ. Γεννηματά: «Δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας, αλλά θα υπάρχουν συνέπειες»

Το Πολι­τι­κό Συμ­βού­λιο του Ποτα­μιού επι­βε­βαί­ω­σε εκ νέου στην απο­ψι­νή συνε­δρί­α­σή του μαζί με τους βου­λευ­τές και τους ευρω­βου­λευ­τές του κόμ­μα­τος και κομ­μα­τι­κά στε­λέ­χη, την θέση για κατά συνεί­δη­ση ψήφο των βου­λευ­τών για τη Συμ­φω­νία των Πρεσπών.

Προς το «ναι» κλί­νουν οι Στ. Θεο­δω­ρά­κης και Γ. Μαυ­ρω­τάς ενώ οι κ.κ. Αμυ­ράς και Ψαρια­νός ξεκα­θά­ρι­σαν ότι θα ψηφί­σουν «όχι», σύμ­φω­να με πηγές από το Ποτά­μι. Πάντως δια­βε­βαί­ω­σαν πως δεν θα απο­χω­ρή­σουν από την ΚΟ του Ποταμιού.

Φ. Γεννηματά: «Δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας, αλλά θα υπάρχουν συνέπειες»

«Δεν υπάρ­χει θέμα πει­θαρ­χί­ας, αλλά προ­φα­νώς θα υπάρ­χουν συνέ­πειες», ανέ­φε­ρε η Φώφη Γεν­νη­μα­τά, αν τυχόν υπάρ­ξουν βου­λευ­τές του Κινή­μα­τος Αλλα­γής που θα υπερ­ψη­φί­σουν τη Συμ­φω­νία των Πρεσπών.

Μιλώ­ντας στο δελ­τίο ειδή­σε­ων του «Alpha», ανέ­φε­ρε ότι «είναι σεβα­στές οι δια­φο­ρε­τι­κές προ­σεγ­γί­σεις στο κόμ­μα, ακού­στη­καν. Όταν όμως φτά­νει η κρί­σι­μη ώρα, όλοι πρέ­πει να συνει­δη­το­ποι­ή­σουν ότι δεν πρέ­πει να πλη­γώ­σουν την παρά­τα­ξη. Εγώ, πάντως, θα το δια­φυ­λά­ξω. Όλοι πρέ­πει να ανα­λο­γι­στούν τις ευθύ­νες που τους βαραίνουν».

Πρό­σθε­σε πως «δεν μπο­ρώ να δια­νοη­θώ ότι θα υπάρ­ξουν άνθρω­ποι στο ΚΙΝΑΛ που θα βάλουν την προ­σω­πι­κή τους άπο­ψη πάνω από τον κοι­νό στό­χο». Ζήτη­σε «σεβα­σμό στην κοι­νή πορεία από εδώ και πέρα» και σημεί­ω­σε ότι «κανείς δεν πρέ­πει να δώσει τη δυνα­τό­τη­τα στον κ. Τσί­πρα να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει μια κακή συμ­φω­νία κατά της προ­ο­δευ­τι­κής παράταξης».

Ερω­τη­μα­τι­κό είναι η στά­ση του Θ. Θεο­χα­ρό­που­λου ο οποί­ος φέρε­ται δια­τε­θει­μέ­νος να υπερ­ψη­φί­σει τη Συμ­φω­νία των Πρεσπών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο