Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συμφωνία Πρεσπών: ΝΑΤΟ και ΕΕ έσπευσαν να συγχαρούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έφερες σε πέρας την αποστολή

Την κύρω­ση της συμ­φω­νί­ας Τσί­πρα – Ζάεφ από τη Βου­λή χαι­ρέ­τι­σε μέσω του Twitter, ο Γενς Στόλ­τεν­μπεργκ γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΝΑΤΟ. «Χαι­ρε­τί­ζω την κύρω­ση της συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών από τη Βου­λή των Ελλή­νων, κάτι το οποίο συμ­βά­λει σημα­ντι­κά στη στα­θε­ρό­τη­τα και την ευη­με­ρία ολό­κλη­ρης της περιο­χής. Προ­σβλέ­πω στο μέλ­λον, η Δημο­κρα­τία της Βόρειας Μακε­δο­νί­ας να εντα­χθεί στο ΝΑΤΟ», ανα­φέ­ρει ο Γ. Στόλτεμπεργκ.

Συγ­χα­ρη­τή­ριο μήνυ­μα στις δύο γλώσ­σες και στα αγγλι­κά, απέ­στει­λε ο πρό­ε­δρος του Ευρω­παϊ­κού Συμ­βου­λί­ου, Ντό­ναλντ Τουσκ, για το απο­τέ­λε­σμα της ψηφο­φο­ρί­ας για τη Συμ­φω­νία των Πρε­σπών. «Είχαν φαντα­σία, ανέ­λα­βαν το ρίσκο, δεν δίστα­σαν να θυσιά­σουν τα συμ­φέ­ρο­ντά τους για το κοι­νό καλό. Αλέ­ξη, Ζόραν — μπρά­βο! Πετύ­χα­τε το ακα­τόρ­θω­το» έγρα­ψε στα ελλη­νι­κά ο Ντ. Τουσκ στο Twitter.

Συγ­χα­ρη­τή­ρια έδω­σε και ο πρω­θυ­πουρ­γός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. Λίγο μετά το απο­τέ­λε­σμα της ψηφο­φο­ρί­ας, ο Ζ. Ζάεφ ανάρ­τη­σε στο Twitter το μήνυ­μα: «Συγ­χα­ρη­τή­ρια φίλε μου, @tsipras_eu, μαζί με τους λαούς μας πετύ­χα­με μια ιστο­ρι­κή νίκη. Ζήτω η συμ­φω­νία των Πρε­σπών! Για την αιώ­νια ειρή­νη και την πρό­ο­δο των Βαλ­κα­νί­ων και της Ευρώ­πης».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο