Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση ΚΚΕ με Συνταξιουχικές Οργανώσεις | Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για αύξηση εδώ και τώρα των συντάξεων

Συνε­χί­ζει να κοροϊ­δεύ­ει τον ελλη­νι­κό λαό η κυβέρ­νη­ση με τα μέτρα που ανα­κοί­νω­σε για τα καύ­σι­μα, το ΚΚΕ θα μπει μπρο­στά για αύξη­ση εδώ και τώρα των κατα­βαλ­λό­με­νων συντά­ξε­ων, για να έρθει η κατώ­τε­ρη σύντα­ξη στα 650 ευρώ, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας που συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα με αντι­προ­σω­πεία των Συνερ­γα­ζό­με­νων Συντα­ξιου­χι­κών Οργα­νώ­σε­ων (ΙΚΑ — ΟΑΕΕ — ΔΗΜΟΣΙΟΥ — ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ — ΕΛΤΑ — ΟΣΕ — ΠΕΣ ΝΑΤ  — ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ — ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ — ΕΣΤΑΜΕΔΕ).

Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χαν επί­σης ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Νίκος Μαυ­ρο­κέ­φα­λος, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της ΚΕ και επι­κε­φα­λής του Εργα­τι­κού και Συν­δι­κα­λι­στι­κού Τμή­μα­τος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας καλω­σό­ρι­σε τα μέλη της αντι­προ­σω­πεί­ας των Συνερ­γα­ζό­με­νων Συντα­ξιου­χι­κών Οργα­νώ­σε­ων, τονί­ζο­ντας πως το ΚΚΕ είναι στο πλευ­ρό των συντα­ξιού­χων, των αγώ­νων που δίνουν όλο αυτό το διά­στη­μα για τα δίκαια αιτή­μα­τά τους. Σχο­λί­α­σε, επί­σης, τα πρό­σφα­τα κυβερ­νη­τι­κά μέτρα για την ακρί­βεια στα καύ­σι­μα: «Δυστυ­χώς, η κυβέρ­νη­ση συνε­χί­ζει να κοροϊ­δεύ­ει τον ελλη­νι­κό λαό. Ούτε 1 ευρώ την ημέ­ρα δεν είναι τα περι­βό­η­τα, τελευ­ταία μέτρα που ανακοίνωσε».

Για τη στά­ση της κυβέρ­νη­σης απέ­να­ντι στους συντα­ξιού­χους, ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας τόνισε:

«Συνε­χί­ζει να εμπαί­ζει και τους συντα­ξιού­χους, οι οποί­οι βρί­σκο­νται τα τελευ­ταία χρό­νια σε πολύ δύσκο­λη κατά­στα­ση για την επι­βί­ω­σή τους, αφού είχα­με συνε­χείς περι­κο­πές συντά­ξε­ων, συνε­χείς περι­κο­πές σε άλλες παρο­χές, ακό­μα και σε φάρ­μα­κα και στην Υγεία, είχα­με και τις τελευ­ταί­ες μεγά­λες ανα­τι­μή­σεις που δίνουν και τη χαρι­στι­κή βολή. Απ’ αυτήν την άπο­ψη το ΚΚΕ θα στα­θεί στο πλευ­ρό σας, θα μπει μπρο­στά, για να παλέ­ψου­με για αύξη­ση εδώ και τώρα των κατα­βαλ­λό­με­νων συντά­ξε­ων, για να έρθει η κατώ­τε­ρη σύντα­ξη στα 650 ευρώ ‑και όχι στο αστείο ποσό που βρί­σκε­ται σήμε­ρα των 384 ευρώ- και να απο­δο­θούν, να εκδο­θούν όλες οι συντά­ξεις που καθυ­στε­ρούν και να στα­μα­τή­σει η κυβέρ­νη­ση αυτή την κοροϊ­δία, με τα λογι­στι­κά και άλλα τέτοια τερτίπια».

Σε δηλώ­σεις του ο Δήμος Κου­μπού­ρης πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας συντα­ξιού­χων ΙΚΑ ευχα­ρί­στη­σε το ΚΚΕ για τη στή­ρι­ξη τόσο στα αιτή­μα­τα όσο και στο αγώ­να τους και ανα­φέρ­θη­κε στη σημα­σία της πανελ­λα­δι­κής κινη­το­ποί­η­σης της Παρα­σκευ­ής στην Αθήνα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο