Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την Πρέσβη της Κούβας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε στις 24 Μαρ 2021 , στην έδρα της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, με την Πρέ­σβη της Κού­βας στην Αθή­να Σέλ­μις Μαρία Ντο­μίν­γκεζ Κορ­τί­να.

Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χαν ο Χοσέ Οριόλ Μαρέ­ρο Μαρ­τί­νες Πρό­ξε­νος της Πρε­σβεί­ας της Κού­βας, ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Άρης Ευαγ­γε­λί­δης, μέλος του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρ­κεια της συνά­ντη­σης έγι­νε συντρο­φι­κή δημιουρ­γι­κή συζή­τη­ση και ανταλ­λά­χθη­καν από­ψεις για τις διε­θνείς εξε­λί­ξεις, την κατά­στα­ση στην Ελλά­δα και την Κούβα.
Η πρέ­σβης της Κού­βας ενη­μέ­ρω­σε την αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ για την πάλη του κου­βα­νι­κού λαού στις συν­θή­κες που δυνα­μώ­νει ο απο­κλει­σμός της Κού­βας από τις ΗΠΑ, τα επι­τεύγ­μα­τα της χώρας στον τομέα της υγεί­ας, και το απο­τε­λε­σμα­τι­κό σχέ­διο αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας, την πρό­ο­δο στον τομέα των εμβο­λί­ων και των φαρ­μά­κων.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ενη­μέ­ρω­σε την κου­βα­νι­κή αντι­προ­σω­πεία για την όξυν­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών στην περιο­χή, την καπι­τα­λι­στι­κή οικο­νο­μι­κή κρί­ση και τις βαριές συνέ­πειες σε βάρος των εργα­ζο­μέ­νων, την πάλη του ΚΚΕ στις συν­θή­κες της παν­δη­μί­ας, για την προ­στα­σία της υγεί­ας και της ζωής του λαού, ενά­ντια στην πολι­τι­κή της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης του συστή­μα­τος υγεί­ας που έχει οδη­γή­σει στην κατάρ­ρευ­ση των δημό­σιων νοσοκομείων.

Ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ χαι­ρέ­τι­σε το 8ο Συνέ­δριο του ΚΚ Κού­βας που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί τον Απρί­λη και ανα­φέρ­θη­κε στην πολύ­μορ­φη διε­θνι­στι­κή δρά­ση του ΚΚΕ στο πλευ­ρό του Κου­βα­νι­κού λαού, για να τερ­μα­τι­στεί ο εγκλη­μα­τι­κός πολύ­χρο­νος απο­κλει­σμός των ΗΠΑ και σε πρω­το­βου­λί­ες του κόμ­μα­τος την επό­με­νη περίοδο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο