Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με την αντιπρόεδρο του Βιετνάμ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα, στην έδρα της ΚΕ, με την αντι­πρό­ε­δρο της Σοσια­λι­στι­κής Δημο­κρα­τί­ας του Βιετ­νάμ και μέλος της ΚΕ του ΚΚ Βιετ­νάμ Vo Thi Anh Xuan. Η αντι­πρό­ε­δρος του Βιετ­νάμ επι­σκέ­πτε­ται την Ελλά­δα ως επι­κε­φα­λής πολυ­με­λούς αντι­προ­σω­πεί­ας, απο­τε­λού­με­νη από την πρό­ε­δρο της Ένω­σης Γυναι­κών, τους υφυ­πουρ­γούς Εξω­τε­ρι­κών, Εργα­σί­ας και Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σε­ων, Σχε­δια­σμού και Επεν­δύ­σε­ων, Βιο­μη­χα­νί­ας και Εμπο­ρί­ου και άλλα στε­λέ­χη της κυβέρ­νη­σης του Βιετ­νάμ. Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χαν, επί­σης, ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής, ο Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος ευρω­βου­λευ­τής και η Χρι­στί­να Σκα­λού­μπα­κα, πρό­ε­δρος της ΟΓΕ και μέλος της ΚΕ, καθώς και ο πρέ­σβης του Βιετ­νάμ στην Ελλά­δα Le Hong Truong.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού καλω­σό­ρι­σε την αντι­πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας του Βιετ­νάμ, τα υπό­λοι­πα μέλη της αντι­προ­σω­πεί­ας και τον πρέ­σβη, ανα­φέρ­θη­κε στις παρα­δο­σια­κές σχέ­σεις φιλί­ας, συντρο­φι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης και συνερ­γα­σί­ας που υπάρ­χουν ανά­με­σα στο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας και το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Βιετ­νάμ, τονί­ζο­ντας πως το ΚΚΕ πάλε­ψε για την απε­λευ­θέ­ρω­ση του βιετ­να­μέ­ζι­κου λαού από τους Γάλ­λους και τους Αμε­ρι­κα­νούς ιμπε­ρια­λι­στές. Μίλη­σε μάλι­στα για την ξεχω­ρι­στή συμ­βο­λή του Έλλη­να κομ­μου­νι­στή Κώστα Σαρα­ντί­δη, Νγκου­ϊ­έν Βαν Λαπ, ο οποί­ος πάλε­ψε στο πλευ­ρό του λαού του Βιετ­νάμ και έφυ­γε πρό­σφα­τα από τη ζωή.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ανα­φέρ­θη­κε στους κοι­νούς αγώ­νες του ΚΚΕ με το ΚΚ Βιετ­νάμ στις Διε­θνείς Συνα­ντή­σεις των Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομ­μά­των, στο δίκτυο Solidnet, στο Παγκό­σμιο Συμ­βού­λιο Ειρή­νης (ΠΣΕ), στην Παγκό­σμια Δημο­κρα­τι­κή Ομο­σπον­δία Γυναι­κών (ΠΔΟΓ), στην Παγκό­σμια Συν­δι­κα­λι­στι­κή Ομο­σπον­δία (ΠΣΟ). Τόνι­σε, επί­σης, πως το ΚΚΕ προ­ω­θεί την αλλη­λεγ­γύη του λαού της Ελλά­δας με το λαό του Βιετ­νάμ, επι­θυ­μεί την ανά­πτυ­ξη ισό­τι­μων, επω­φε­λών σχέ­σε­ων οικο­νο­μι­κών, πολι­τι­κών, πολι­τι­στι­κών, ανά­με­σα στις δύο χώρες, προς όφε­λος των δύο λαών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας για τις διε­θνείς εξε­λί­ξεις, επι­σή­μα­νε ότι η συνερ­γα­σία ανά­με­σα στα δύο κόμ­μα­τα είναι απα­ραί­τη­τη, καθώς πλη­θαί­νουν τα προ­βλή­μα­τα για τους λαούς, αλλά και οι κίν­δυ­νοι για την ειρή­νη από την όξυν­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών. Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας τόνι­σε πως το ΚΚΕ ανη­συ­χεί για τη νέα συμ­φω­νία AUKUS, από­δει­ξη της παρα­πά­νω όξυν­σης, αλλά και τη δια­μά­χη ΗΠΑ — Κίνας, καθώς και άλλων ισχυ­ρών καπι­τα­λι­στι­κών κρα­τών, η οποία δημιουρ­γεί εύφλε­κτο υλι­κό για τους λαούς τόσο στην περιο­χή της Ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου, όσο και στην περιο­χή του Ειρη­νι­κού και Ινδικού.

Τέλος, ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας ανα­φέρ­θη­κε στις εξε­λί­ξεις στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, όπου επί­σης οξύ­νο­νται οι αντα­γω­νι­σμοί στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Αν. Μεσό­γειο, στη Β. Αφρι­κή, ενώ για τη χώρα μας είπε ότι η Ελλά­δα έχει γίνει μια απέ­ρα­ντη βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αγο­ρά­ζει υπέ­ρο­γκους πολε­μι­κούς εξο­πλι­σμούς από τις ΗΠΑ, τη Γαλ­λία, οι οποί­οι δεν υπη­ρε­τούν την άμυ­να της χώρας, αλλά τη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας σε επι­θε­τι­κές ενέρ­γειες του ΝΑΤΟ.

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο