Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με την οικογένεια του Δ. Μητροπάνου — Μεγάλη συναυλία στις 30 Μαΐου

Την οικο­γέ­νεια του Δημή­τρη Μητρο­πά­νου υπο­δέ­χθη­κε σήμε­ρα, στα γρα­φεία του ΚΚΕ, στον Περισ­σό, ο Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ παρέ­δω­σε στη γυναί­κα του, Βένια και την κόρη του, Ανα­στα­σία, υλι­κά από το Αρχείο του Κόμ­μα­τος, τα οποία ανα­φέ­ρο­νται στον πατέ­ρα του αξέ­χα­στου ερμη­νευ­τή, Γιώρ­γο Μητροπάνο.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, παρέ­δω­σε τη βιο­γρα­φι­κή έκθε­ση του προς το Κόμ­μα, καθώς και το φύλ­λο της Εφη­με­ρί­δας της Προ­σω­ρι­νής Δημο­κρα­τι­κής Κυβέρ­νη­σης του ΔΣΕ (25/10/1948), που ανα­κοι­νώ­νει την προ­α­γω­γή του σε λοχα­γό του Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού Ελλά­δας. Υλι­κά και ντο­κου­μέ­ντα που φανε­ρώ­νουν μια οικο­γέ­νεια δοσμέ­νη στους αγώ­νες και το κίνη­μα. Αυτή την αγω­νι­στι­κή παρά­δο­ση τίμη­σε μέχρι τέλους της ζωής του και ο Δημή­τρης Μητροπάνος.

Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χε ακό­μα ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ.

Συναυλία στις 30 Μαΐου στο γήπεδο Πανιώνιου

Με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 10 χρό­νων από τον χαμό του, στο πλαί­σιο της συνά­ντη­σης, ανα­κοι­νώ­θη­κε και η πραγ­μα­το­ποί­η­ση μεγά­λης συναυ­λί­ας προς τιμή του Δημή­τρη Μητρο­πά­νου από την ΚΕ του ΚΚΕ μαζί με την οικο­γέ­νειά του.

Η συναυ­λία θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί τη Δευ­τέ­ρα 30 Μάη στο γήπε­δο του Πανιω­νί­ου, στη Νέα Σμύρνη.

Ανα­λυ­τι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες για τους συμ­με­τέ­χο­ντες και τη διορ­γά­νω­ση της συναυ­λί­ας θα ανα­κοι­νω­θούν το προ­σε­χές διάστημα.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο