Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού

Με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπρια­νού, συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στην έδρα της ΚΕ του Κόμ­μα­τος στον Περισσό.

Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χαν ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι Χρή­στος Αλέ­κου, οργα­νω­τι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του ΑΚΕΛ και η Μαρί­να Σάβ­βα, στέ­λε­χος του ΑΚΕΛ.

Σε δήλω­σή του μετά τη συνά­ντη­ση, ο Δ. Κου­τσού­μπας τόνι­σε: «Υπο­δε­χτή­κα­με στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ την αντι­προ­σω­πεία του ΑΚΕΛ, με επι­κε­φα­λής το σύντρο­φο Άντρο Κυπρια­νού, ΓΓ της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής, και είχα­με μια πολύ χρή­σι­μη αλλη­λο­ε­νη­μέ­ρω­ση και συζή­τη­ση για τις εξε­λί­ξεις τόσο στην Κύπρο όσο και την Ελλά­δα, για τις θέσεις των κομ­μά­των μας, τις δρα­στη­ριό­τη­τες μέσα στο κίνη­μα, στους αγώ­νες, στο Κοι­νο­βού­λιο, γενι­κό­τε­ρα σε όλα τα επί­πε­δα της κοι­νω­νι­κο­πο­λι­τι­κής δρά­σης της χώρας μας.

Εκ μέρους του ΚΚΕ εκφρά­σα­με για ακό­μη μία φορά την αλλη­λεγ­γύη μας προς τον αγω­νι­ζό­με­νο κυπρια­κό λαό, ιδιαί­τε­ρα προς τα μέλη, τα στε­λέ­χη, τους φίλους του ΑΚΕΛ στην Κύπρο, επι­βε­βαιώ­σα­με τις αδελ­φι­κές σχέ­σεις των κομ­μά­των μας και την αλλη­λεγ­γύη μας για δίκαιη επί­λυ­ση του κυπρια­κού προ­βλή­μα­τος, στην κατεύ­θυν­ση της ενω­μέ­νης Κύπρου, με μια κυριαρ­χία, μια κρα­τι­κή οντό­τη­τα, μια ιθα­γέ­νεια, μια διε­θνή προ­σω­πι­κό­τη­τα, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς εγγυ­η­τές και προ­στά­τες, με το λαό κυρί­αρ­χο στη χώρα του και βεβαί­ως με κοι­νή πορεία και δρά­ση σε όλα τα κοι­νω­νι­κο­πο­λι­τι­κά επί­πε­δα τόσο των Ελλη­νο­κυ­πρί­ων όσο των Τουρ­κο­κυ­πρί­ων σε μια ενιαία ανε­ξάρ­τη­τη Κύπρο.

Θα συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να και εδώ στην Ελλά­δα, εκφρά­ζο­ντας καθη­με­ρι­νά την αλλη­λεγ­γύη μας στον κυπρια­κό λαό, που εδώ και πάρα πολ­λά χρό­νια, δεκα­ε­τί­ες, βιώ­νει την εισβο­λή και κατο­χή της πατρί­δας του». Δηλώ­σεις έκα­νε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ. 

Μετά το τέλος της συνά­ντη­σης  ο Άντρος Κυπρια­νού προ­σέ­φε­ρε ένα χαρα­κτι­κό του Χαμπή (μαθη­τή του Τάσ­σου) καθώς και ένα λεύ­κω­μα του Μου­σεί­ου Χαρα­κτι­κής, ενώ ο Δ. Κου­τσού­μπας, προ­σέ­φε­ρε στον Άντρο Κυπρια­νού, το Λεύ­κω­μα για τα 100 χρό­νια του ΚΚΕ και στον Χρή­στο Αλέ­κου, το Λεύ­κω­μα της ΚΕ που εκδό­θη­κε με αφορ­μή τα απο­κα­λυ­πτή­ρια του μνη­μεί­ου στη Γυάρο. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο