Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνέδριο γονιμότητας: Σκοταδισμός και μπίζνες…

Θύελ­λα αντι­δρά­σε­ων έχουν προ­κα­λέ­σει οι σκο­τα­δι­στι­κές από­ψεις που ανα­πα­ρά­χθη­καν σε βίντεο που δια­φή­μι­ζε το «1ο πανελ­λα­δι­κό συνέ­δριο γονι­μό­τη­τας και ανα­πα­ρα­γω­γι­κής αυτονομίας».

Με αισχρό τρό­πο παρου­σί­α­ζε ως πρω­ταρ­χι­κό και σχε­δόν απο­κλει­στι­κό ρόλο της γυναί­κας την ανα­πα­ρα­γω­γή και τη δημιουρ­γία οικο­γέ­νειας. Πρω­τα­γω­νι­στές του συνε­δρί­ου είναι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι που κάνουν bussiness στον τομέα της ιατρι­κώς υπο­βοη­θού­με­νης ανα­πα­ρα­γω­γής, ενώ συμ­με­τέ­χουν εκπρό­σω­ποι της Εκκλη­σί­ας, της show biz.

Η από­συρ­ση της αιγί­δας της Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τί­ας μαζί με το μισό υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ δεν μπο­ρεί να γίνει πλυ­ντή­ριο για να ξεπλυ­θούν οι ευθύ­νες δια­χρο­νι­κά των κυβερ­νή­σε­ων στην εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της ανα­πα­ρα­γω­γι­κής δια­δι­κα­σί­ας, του προ­γεν­νη­τι­κού ελέγ­χου, του τοκε­τού, της ΙΥΑ, της άμβλω­σης, συνο­λι­κά της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγείας.

Ούτε μπο­ρεί να αθω­ώ­σει όσους υπο­κρι­τι­κά υπε­ρα­σπί­ζο­νται δήθεν την ελευ­θε­ρία των γυναι­κών να επι­λέ­γουν πότε θα δημιουρ­γή­σουν οικο­γέ­νεια, θάβο­ντας τους οικο­νο­μι­κούς και κοι­νω­νι­κούς παρά­γο­ντες (ανερ­γία, ευέ­λι­κτες εργα­σια­κές σχέ­σεις, εργα­σια­κή ζού­γκλα, ανα­σφά­λεια κ.ά.) που μπαί­νουν εμπό­διο στην προ­σω­πι­κή της επι­λο­γή. Αυτή είναι η ρίζα που αφή­νει να φυτρώ­σει το αγκά­θι του σκο­τα­δι­σμού, στε­ρώ­ντας τα σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα των νέων γυναι­κών στην προ­στα­σία της μητρό­τη­τας, στην ασφα­λή και δωρε­άν άμβλω­ση, στη δημιουρ­γία και στή­ρι­ξη της οικο­γέ­νειας, συνο­λι­κά στην κοι­νω­νι­κή της ζωή.

Πηγή: 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο