Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στον ΑΝΤ1 (VIDEO)

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, παρα­χώ­ρη­σε συνέ­ντευ­ξη στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό «ΑΝΤ1». Υπο­γράμ­μι­σε πως οι λύσεις και η διέ­ξο­δος για τα προ­βλή­μα­τα του λαού και το λαϊ­κό εισό­δη­μα δεν βρί­σκο­νται σε αυτά που προ­τεί­νουν η κυβέρ­νη­ση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα. «Δεν θα υπάρ­χει διέ­ξο­δος όσο μένουν καθη­λω­μέ­νοι οι μισθοί, και οι εργα­σια­κές σχέ­σεις είναι σχέ­σεις μεσαιω­νι­κής εκμε­τάλ­λευ­σης. Δεν θα υπάρ­χει διέ­ξο­δος όσο στην γει­το­νιά μας γίνε­ται πόλε­μος, κυρί­ως όσο η χώρα μας ‑λόγω της πολι­τι­κής των κυβερ­νή­σε­ων- εμπλέ­κε­ται όλο και πιο βαθιά σε αυτές τις συγκρού­σεις, σε αυτούς τους πολέ­μους», ανέφερε.

Για το θέμα της ακρί­βειας τόνι­σε πως για να ανα­κου­φι­στεί το λαϊ­κό εισό­δη­μα πρέ­πει να καταρ­γη­θούν ο ΦΠΑ και ο Ειδι­κός Φόρος Κατα­νά­λω­σης στα καύ­σι­μα, καθώς και ο ΦΠΑ στα είδη πλα­τιάς λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης. Πρό­σθε­σε ότι η οικο­νο­μία «δεν αντέ­χει» για αυτά, όμως, «αντέ­χει» να μην φορο­λο­γού­νται οι μονο­πω­λια­κοί όμι­λοι. Επο­μέ­νως, το ζήτη­μα έχει να κάνει με τις προ­τε­ραιό­τη­τες που μπαίνουν.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας τόνι­σε πως είναι απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια, με εντο­λή της κυβέρ­νη­σης η σύλ­λη­ψη και το χτύ­πη­μα δια­δη­λω­τών στην Θεσ­σα­λο­νί­κη, ανά­με­σα τους μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην απου­σία των βου­λευ­τών του ΚΚΕ από την ομι­λία Ζελέν­σκι, σημεί­ω­σε πως είναι η πιο έντι­μη και ξεκά­θα­ρη θέση. Όπως εξή­γη­σε, οι βου­λευ­τές του Κόμ­μα­τος δεν μπο­ρούν να χει­ρο­κρο­τή­σουν έναν άνθρω­πο που κατα­πιέ­ζει το λαό της Ουκρα­νί­ας, που έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρα­νί­ας, που έχει κηρύ­ξει ανε­πι­θύ­μη­το τον βου­λευ­τή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρού­λη επει­δή υπε­ρα­σπί­στη­κε τους Ουκρα­νούς κομ­μου­νι­στές. Υπεν­θύ­μι­σε δε πως το ΚΚΕ κατα­δί­κα­σε από την πρώ­τη στιγ­μή την ρωσι­κή εισβο­λή, συμπλη­ρώ­νο­ντας πως «ο Πού­τιν είναι το αντί­πα­λο στρα­τό­πε­δο για εμάς».

Στη­λί­τευ­σε επί­σης την ελλη­νι­κή εμπλο­κή στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως δεν βοη­θά τον λαό της Ουκρα­νί­ας και μετα­τρέ­πει την Ελλά­δα σε στό­χο αντι­ποί­νων. Ειδι­κά για την απέ­λα­ση των Ρώσων διπλω­μα­τών από την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, τόνι­σε πως είναι ΝΑΤΟι­κή επι­λο­γή, αλλά έτσι δεν λύνο­νται τα προβλήματα.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο