Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία στις 7/4 – Η μαύρη βίβλος της εργοδοσίας σε συνθήκες πανδημίας (VIDEO)

📍  Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία στις 7 Απρίλη

📍 «Μαύρη Βίβλος»: Παρουσίαση των καταγγελιών από κλάδους και χώρους δουλειάς που η εργοδοσία αλωνίζει σε συνθήκες πανδημίας

Η συνέ­ντευ­ξη Τύπου μετα­δί­δε­ται από τα δια­δι­κτυα­κά μέσα επι­κοι­νω­νί­ας και ενη­μέ­ρω­σης του ΠΑΜΕ, στο κανά­λι στο Youtube (https://www.youtube.com/user/pamehellas/featured) και στο webradio (https://pamehellas.gr/webradio).
Τα κεί­με­να της συνέ­ντευ­ξης θα είναι άμε­σα δια­θέ­σι­μα για ανά­γνω­ση στο site (https://pamehellas.gr/).

Στη σημε­ρι­νή συνέ­ντευ­ξη του ΠΑΜΕ παρου­σιά­στη­κε και ανα­κοι­νώ­θη­κε η συμ­με­το­χή συν­δι­κά­των στην πανελ­λα­δι­κή μέρα δρά­σης για την υγεία στις 7 Απρί­λη, με βάση το χθε­σι­νό κάλε­σμα της Ομο­σπον­δί­ας Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ). Στη­ρί­ζου­με τα αιτή­μα­τα των υγειο­νο­μι­κών, αγω­νι­ζό­μα­στε μαζί τους για την πραγ­μα­τι­κή ενί­σχυ­ση του Δημό­σιου Συστή­μα­τος Υγεί­ας, για την υπε­ρά­σπι­ση της ζωής και των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων και όλου του λαού.

  • Επί­τα­ξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρε­βα­τιών, των κλι­νι­κών, των εργα­στη­ρί­ων, του ιατρο­τε­χνο­λο­γι­κού εξο­πλι­σμού του ιδιω­τι­κού τομέα μαζί με το προ­σω­πι­κό ώστε να εντα­χθούν στον κρα­τι­κό σχε­δια­σμό για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας του κορονοϊού.
  • Επί­τα­ξη ΤΩΡΑ όλων των κρε­βα­τιών ΜΕΘ του ιδιω­τι­κού τομέα.
  • Απα­γό­ρευ­ση διε­νέρ­γειας δια­γνω­στι­κών test για κορο­νο­ϊό στον ιδιω­τι­κό τομέα. Διε­νέρ­γεια test μόνο βάσει επι­στη­μο­νι­κών ενδεί­ξε­ων, απο­λύ­τως δωρε­άν και με ευθύ­νη των κρα­τι­κών φορέ­ων σε μεγά­λες ομά­δες πλη­θυ­σμού σύμ­φω­να με τις τρέ­χου­σες οδη­γί­ες του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας και σε όλους ανε­ξαι­ρέ­τως τους υγειονομικούς.
  • Διο­ρι­σμό ΤΩΡΑ με πρά­ξη νομο­θε­τι­κού περιε­χο­μέ­νου, κατά παρέκ­κλι­ση των δια­τά­ξε­ων που ισχύ­ουν, όλων των υπο­ψή­φιων για όλες τις προ­βλε­πό­με­νες θέσεις μόνι­μων για­τρών στο ΕΣΥ.
  • Διο­ρι­σμό σε μόνι­μες θέσεις Επι­με­λη­τών Β’ όσων επι­κου­ρι­κών για­τρών προ­σλαμ­βά­νο­νται για την αντι­με­τώ­πι­ση της επιδημίας.
  • Υλο­ποί­η­ση ΤΩΡΑ μέτρων για την επάρ­κεια σε μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας των υγειονομικών.

Στη συνέ­ντευ­ξη παρου­σιά­στη­κε συνο­πτι­κά ο 1ος τόμος της “μαύ­ρης βίβλου” της εργο­δο­σί­ας με καταγ­γε­λί­ες εργο­δο­τι­κής αυθαι­ρε­σί­ας από κάθε κλά­δο και από δεκά­δες χώρους δου­λειάς. Όλο το κεί­με­νο των καταγ­γε­λιών υπάρ­χει ανα­λυ­τι­κά στο site του ΠΑΜΕ www.pamehellas.gr

  • Τοπο­θέ­τη­ση Βάλ­σα­μου Συρί­γου στην Συνέ­ντευ­ξη Τύπου του ΠΑΜΕ  (δια­βά­στε εδώ)
  • Τοπο­θέ­τη­ση Ν. Παπα­γε­ωρ­γί­ου στην Συνέ­ντευ­ξη Τύπου του ΠΑΜΕ  (δια­βά­στε εδώ)
  • Η μαύ­ρη βίβλος της εργο­δο­σί­ας στην παν­δη­μία τόμος Α –
    Δυνα­μώ­νου­με τη φωνή μας για μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής μας και των εργα­τι­κών δικαιω­μά­των  (δια­βά­στε εδώ)

 

Δεί­τε και |> twitter/PAMEhellas 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο