Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συναυλία σήμερα στα Λιπάσματα, για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συναυ­λία για τα πέντε χρό­νια από τη δολο­φο­νία του νεα­ρού τρα­γου­δι­στή, Παύ­λου Φύσ­σα, ο οποί­ος έπε­σε νεκρός από το μέλος της Χρυ­σής Αυγής Γιώρ­γο Ρου­πα­κιά, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σήμε­ρα 15 Σεπτεμ­βρί­ου στον νέο χώρο των Λιπα­σμά­των του Δήμου Κερα­τσι­νί­ου-Δρα­πε­τσώ­νας. Στη συναυ­λία με τίτλο «5 Χρό­νια #Σιγά μη φοβη­θώ» θα συμ­με­τά­σχουν καλ­λι­τέ­χνες από όλο το μου­σι­κό φάσμα, ενώ τα έσο­δα της συναυ­λί­ας, θα δια­τε­θούν για την κάλυ­ψη των εξό­δων της δίκης της Χρυ­σής Αυγής. Η οικο­γέ­νεια και οι φίλοι του Παύ­λου Φύσ­σα, καλούν και στις 18 Σεπτεμ­βρί­ου στην κεντρι­κή αντι­φα­σι­στι­κή πορεία που θα ξεκι­νή­σει από το μνη­μείο του Παύ­λου στο Κερα­τσί­νι και θα κατα­λή­ξει στα γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής στον Πειραιά.

Η οικο­γέ­νεια και φίλοι του Παύ­λου Φύσ­σα, σε ανα­κοί­νω­σή τους επι­ση­μαί­νουν: «Σε λίγες μέρες συμπλη­ρώ­νο­νται 5 χρό­νια από την ημέ­ρα που ο Παύ­λος στά­θη­κε όρθιος και κοί­τα­ξε “το Τέρας” στα μάτια, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι ο φόβος και η ελευ­θε­ρία, είναι έννοιες που δεν συμ­βα­δί­ζουν. Από τη μέρα αυτή και μέχρι σήμε­ρα στε­κό­μα­στε κι εμείς ακό­μα εδώ, ακλό­νη­τοι, απέ­να­ντι στους χρυ­σαυ­γί­τες δολο­φό­νους του, που προ­σπα­θούν απε­γνω­σμέ­να να απο­δεί­ξουν ότι είναι ένα δήθεν “νόμι­μο” πολι­τι­κό κόμ­μα, και όχι μια νεο­να­ζι­στι­κή οργά­νω­ση με μόνο στό­χο να κατα­σπα­ρά­ξει όποιον φαντα­σιώ­νε­ται ως εχθρό της, σε συνε­χεία των ιδε­ο­λο­γι­κών της προγόνων».

Ακό­μη στην ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρε­ται: «Η κατα­δί­κη των νεο­να­ζί στον δρό­μο πρέ­πει να υπο­δε­χθεί την τυπι­κή κατα­δί­κη από τη δικαιο­σύ­νη, που οφεί­λει να είναι βαριά και συνο­λι­κή. Επί­σης, αυτο­νό­η­το για μας είναι ότι σε κάθε περί­πτω­ση οι αγώ­νες δίνο­νται στον τόπο και στον χρό­νο που δια­μόρ­φω­σαν οι ιστο­ρι­κές συγκυ­ρί­ες και όχι σε τόπο και σε χρό­νο που καθέ­νας ή κάποιοι μεμο­νω­μέ­να κρί­νουν προς το πολι­τι­κό συμ­φέ­ρον τους.

Επι­στο­λή της οικο­γέ­νειας και των φίλων του Παύ­λου Φύσ­σα: ο Παύ­λος στά­θη­κε όρθιος και κοί­τα­ξε “το Τέρας” στα μάτια

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο