Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συναυλία στα Προπύλαια ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας — ΗΠΑ για τις βάσεις

Η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Μαθη­τών Αθή­νας και Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι από όλη την Αθή­να διορ­γα­νώ­νουν μεγά­λη συναυ­λία, το Σάβ­βα­το 12 Οκτώ­βρη, στις 7.30 μ.μ., στα Προ­πύ­λαια, ενά­ντια στη συμ­φω­νία Ελλά­δας — ΗΠΑ για τις βάσεις του θανάτου.

Με αυτόν τον τρό­πο μαθη­τές και φοι­τη­τές από όλη την Αθή­να κλι­μα­κώ­νουν τη δρά­ση τους και την αντί­θε­σή τους στη συμ­με­το­χή της χώρας μας στα πολε­μι­κά σχέ­δια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Στη συναυ­λία συμ­με­τέ­χουν οι: Κοι­νοί Θνη­τοί, MC Yinka, Rebellion Connexion, Φρανκ, Rhyme Riot, Raibo, Altera Vita και μαθη­τι­κά συγκροτήματα.

Όπως σημειώ­νει η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Μαθη­τών Αθή­νας στην ανα­κοί­νω­σή της:

«Οι μαθη­τές δεν δεχό­μα­στε να γίνει η πατρί­δα μας συνέ­νο­χη στα πολε­μι­κά σχέ­δια και εγκλή­μα­τα του ΝΑΤΟ. Να αξιο­ποιού­νται τα εδά­φη της χώρας μας για να μπο­ρεί το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ να έχουν το πάνω χέρι στα πετρέ­λαια, στον ορυ­κτό πλού­το των λαών της Μέσης Ανα­το­λής, να εξυ­πη­ρε­τούν οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα κάποιων λίγων. Να δίνο­νται δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ, δικά μας και των γονιών μας, για τέτοιους σκο­πούς. Να μπαί­νει σε κίν­δυ­νο η ζωή μας και το μέλ­λον μας.

Η συμ­φω­νία που πρό­κει­ται να υπο­γρά­ψει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και που έστρω­σε το έδα­φος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμ­φω­νία θανά­του, γιατί:

  • Ανα­βαθ­μί­ζει τη ΝATOι­κή Βάση της Σού­δας, που έπαι­ξε σημα­ντι­κό ρόλο στον πόλε­μο στην Γιου­γκο­σλα­βία και τώρα στη Συρία.
  • Αυξά­νει τη διάρ­κεια παρα­μο­νής των ΝΑΤΟι­κών βάσε­ων έως και 10 χρόνια.
  • Ανα­βαθ­μί­ζει την ΝΑΤΟι­κή βάση της Λάρι­σας με drones, το Στε­φα­νο­βί­κειο στο Βόλο με ελι­κό­πτε­ρα, το λιμά­νι της Αλεξανδρούπολης.
  • Για­τί αυτή η συμ­φω­νία στρώ­νει το έδα­φος να μετα­φερ­θούν πυρη­νι­κά στον Άραξο

Συναυλία Προπύλαια ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας ΗΠΑ για τις βάσεις

Το ΝΑΤΟ δεν μας προ­στα­τεύ­ει… προ­κα­λεί πολέ­μους — προ­σφυ­γιά — εξα­θλί­ω­ση στους λαούς.

Είναι δολο­φο­νι­κή μηχα­νή, που φτιά­χτη­κε για να κάνει πολέ­μους. Έπνι­ξε στο αίμα τον λαό της Γιου­γκο­σλα­βί­ας, του Ιράκ, του Αφγα­νι­στάν, της Λιβύ­ης, της Συρί­ας. Το ΝΑΤΟ έστη­σε δικτα­το­ρί­ες σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας. Απ’ όπου έχει περά­σει, έχει αφή­σει τα ματω­μέ­να ίχνη του, έχει σφα­γιά­σει λαούς σε όλα τα μήκη και πλά­τη της Γης, ξερί­ζω­σε χιλιά­δες ανθρώ­πους από την πατρί­δα τους, γεν­νά καρα­βά­νια προ­σφύ­γων. Το ΝΑΤΟ φέρ­νει μεγα­λύ­τε­ρους κιν­δύ­νους για τους λαούς, δεν είναι εγγυ­η­τής της ειρή­νης και της ασφάλειας.

Εμείς συνέ­νο­χοι στο φόνο δεν θα γίνου­με! Θα μας βρουν απέ­να­ντί τους!

Κόντρα στους πολέ­μους και τα σχέ­διά τους οι μαθη­τές ξεση­κώ­θη­καν, οργά­νω­σαν κινη­το­ποι­ή­σεις, κατα­λή­ψεις, αντι­πο­λε­μι­κές δια­δη­λώ­σεις. Έτσι και σήμε­ρα θα δώσου­με δυνα­μι­κό “παρών” στον αγώ­να ενά­ντια στις βάσεις και τη συμ­με­το­χή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχεδιασμούς.

Για την μόρ­φω­σή μας, για βιβλία, καθη­γη­τές, μας λένε δεν έχουν σάλιο, αλλά για τα όπλα του ΝΑΤΟ δίνουν 4 δισε­κα­τομ­μύ­ρια κάθε χρό­νο. Οργα­νώ­νου­με στα σχο­λεία, τις τάξεις μας συνε­λεύ­σεις, συζη­τά­με και ενη­με­ρώ­νου­με τους συμ­μα­θη­τές μας, παίρ­νου­με απο­φά­σεις κατα­δί­κης της συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας — ΗΠΑ. Στις μαθη­τι­κές εκλο­γές, εκλέ­γου­με αγω­νι­στι­κά μαθη­τι­κά συμ­βού­λια, που θα πρω­το­στα­τή­σουν σε αυτόν τον αγώ­να και θα μπουν μπρο­στά σε όλους τους αγώ­νες που έχου­με, ενά­ντια στην κυβέρ­νη­ση και τα σχέ­διά τους».

Επί­σης, την ίδια περί­ο­δο οι δυνά­μεις του Μετώ­που Αγώ­να Σπου­δα­στών και οι εκλεγ­μέ­νοι με την Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ στα Διοι­κη­τι­κά Συμ­βού­λια των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων κατα­θέ­τουν το παρα­κά­τω ψήφισμα:

«Καταγ­γέλ­λου­με την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, η οποία παίρ­νο­ντας την σκυ­τά­λη από τον ΣΥΡΙΖΑ, επι­τέ­θη­κε βίαια με ΜΑΤ, χημι­κά, κρο­τί­δες κρό­του — λάμ­ψης κ.τ.λ. ενά­ντια μεγά­λη αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή δια­δή­λω­ση εργα­ζο­μέ­νων, φοι­τη­τών, σωμα­τεί­ων και φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων το Σάβ­βα­το στις 5/10.

Όπως η κατα­στο­λή δεν κατά­φε­ρε να στα­μα­τή­σει την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα, μαζι­κό­τη­τα και μαχη­τι­κό­τη­τα των δια­δη­λω­τών που κατά­φε­ραν να φτά­σουν στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία έτσι και οι πρω­το­φα­νείς χαφιε­δί­στι­κου τύπου δημο­σιο­ποι­ή­σεις βου­λευ­τή της ΝΔ που στο­χο­ποιούν δια­δη­λω­τή της συγκέ­ντρω­σης θα πέσουν στο κενό.

Οι φοι­τη­τές δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να μας για μόρ­φω­ση — δου­λειά — ζωή, φωνά­ζου­με ακό­μα πιο δυνα­τά να κλεί­σουν οι βάσεις του θανά­του, απε­μπλο­κή της χώρας μας από τα επι­κίν­δυ­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ.

Συμ­με­τέ­χου­με όλοι μαζι­κά στην αντι­πο­λε­μι­κή — αντι­ΝΑ­ΤΟι­κή συναυ­λία των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων και μαθη­τι­κών συμ­βου­λί­ων το Σάβ­βα­το 12/10 στις 19.30 στα Προ­πύ­λαια».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο