Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής και μεγάλη εκδήλωση στο ΟΑΚΑ ανήγγειλε ο Δ. Κουτσούμπας

“Η γη θα γίνει κόκ­κι­νη, όμως γι’ αυτό χρειά­ζε­ται το ΚΚΕ, η ενί­σχυ­ση της δύνα­μής του παντού, χρειά­ζε­ται και η προ­σω­πι­κή συμ­με­το­χή στους αγώ­νες, το μέλ­λον δεν θα ‘ρθει από μονά­χο του αν δεν πάρου­με μέτρα κι εμείς, όπως έγρα­ψε ο Βλ. Μαγια­κόφ­σκι και είναι το κεντρι­κό σύν­θη­μα του φετι­νού Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή” υπο­γράμ­μι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας σε συνέ­ντευ­ξή του στον ρ/σ Real FM.

Η συνέ­ντευ­ξη του κ. Κου­τσού­μπα “άνοι­ξε” με ερώ­τη­ση που αφο­ρού­σε στον Πολι­τι­σμό και με τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, να ανα­φέ­ρει πως ο Πολι­τι­σμός αντι­με­τω­πί­στη­κε από τα κόμ­μα­τα είτε ως μέσο προ­πα­γάν­δας, είτε αξιο­ποι­ή­θη­κε για να έλθουν σε επα­φή με τον κόσμο, προ­σθέ­το­ντας ότι το δεύ­τε­ρο “το είχα­με και εμεις ως κόμ­μα, όμως απο­φα­σί­σα­με ότι δεν θα είναι πλέ­ον μέσο επαφής”.

Ο κ. Κου­τσού­μπας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “έχει πάρει ντο­κτο­ρά” στην εξα­πά­τη­ση των λαϊ­κών στρω­μά­των, και με “μαν­δύα” την “αρι­στε­ρά” εφαρ­μό­ζει τις πιο βάρ­βα­ρες αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές και γι’ αυτό “τον κρα­τούν και τον στηρίζουν”.

Είπε ότι “ο κατή­φο­ρος του Τσί­πρα δεν έχει πάτο”, και ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός έχει “λόξα με την εξου­σία”, προ­σθέ­το­ντας ότι “για να δια­τη­ρή­σει την καρέ­κλα του και για να δικαιο­λο­γή­σει το ψέμα και την απα­τε­ω­νιά, έγρα­ψε το άρθρο ‘ψέμα­τα έλε­γε ο Παπανδρέου;’ ”

Εξέ­φρα­σε την αισιο­δο­ξία του ότι ο αιώ­νας μας θα είναι αιώ­νας νικη­φό­ρων λαϊ­κών επα­να­στά­σε­ων που θα απο­φύ­γουν, μελε­τώ­ντας την πεί­ρα, λάθη του παρελ­θό­ντος, χωρίς ταυ­τό­χρο­να να απο­σιω­πή­σει το γεγο­νός ότι οι επο­χές είναι δύσκο­λες με έντα­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών, ιδιαί­τε­ρα στην περιο­χή μας που είναι ‘στο μάτι του κυκλώ­να’ με ελλο­χεύ­ο­ντα τον κίν­δυ­νο περι­φε­ρεια­κής ή γενι­κευ­μέ­νης πολε­μι­κής σύρραξης.

Ανα­φέρ­θη­κε στην έντα­ση που επι­κρα­τεί στην Κορε­α­τι­κή Χερ­σό­νη­σο και στην σύγκρου­ση ισχυ­ρό­τα­των συμ­φε­ρό­ντων εκεί, σημειώ­νο­ντας “ο καπι­τα­λι­σμός είναι γεμά­τος συγκρού­σεις και οι λαοί είναι στη γωνία”.

Κάλε­σε σε υπέρ­βα­ση της μοι­ρο­λα­τρί­ας και της απο­γο­ή­τευ­σης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πρά­ξεις του σπέρ­νει την απο­γο­ή­τευ­ση, υπεν­θύ­μι­σε τις προει­δο­ποι­ή­σεις του ΚΚΕ, αλλά και την από­φα­ση του Κόμ­μα­τος, παρά το όποιο κόστος, “να μην που­λά­με φύκια για μετα­ξω­τές κορ­δέ­λες” και να “μην ακο­λου­θή­σου­με τα χνά­ρια όλων των απα­τε­ώ­νων και όσων πού­λη­σαν ψεύ­τι­κες ελπί­δες στον ελλη­νι­κό λαό”.

Ερω­τη­θείς για την “μαύ­ρη βιο­μη­χα­νία του θεά­μα­τος” με απλή­ρω­τους εργα­ζό­με­νους, είπε ότι το ΚΚΕ θα πιέ­σει στην κατεύ­θυν­ση επί­λυ­σης του ζητή­μα­τος και στή­ρι­ξης των διεκ­δι­κή­σε­ων των εργα­ζο­μέ­νων, σημειώ­νο­ντας ότι και το ΚΚΕ πέρα­σε δύσκο­λες στιγ­μές, όμως δεν άφη­σε κανέ­ναν εργα­ζό­με­νο στα ΜΜΕ του Κόμ­μα­τος απλή­ρω­το ή χωρίς την απο­ζη­μί­ω­σή του, ενώ υπήρ­ξαν εργα­ζό­με­νοι μέλη του Κόμ­μα­τος που εθε­λο­ντι­κά προ­σέ­φε­ραν μέρος της απο­ζη­μί­ω­σής τους στο Κόμμα.

Ανα­φέρ­θη­κε στις μεγά­λες εκδη­λώ­σεις που ετοι­μά­ζει το ΚΚΕ ενό­ψει των 100 χρό­νων από την ίδρυ­σή του, μετα­ξύ των οποί­ων συναυ­λία στο Μέγα­ρο Μου­σι­κής στις 18 Οκτω­βρί­ου με συμ­φω­νι­κά έργα σοβιε­τι­κών συν­θε­τών και πολι­τι­κή-πολι­τι­στι­κή εκδή­λω­ση στις 26 Νοεμ­βρί­ου στο ΟΑΚΑ, ενώ δεν παρέ­λει­ψε να μιλή­σει και για τις εκδη­λώ­σεις του φετι­νού Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή από τις οποί­ες ξεχω­ρί­ζει το μεγά­λο αφιέ­ρω­μα στα 80 χρό­νια από την γέν­νη­ση του Μ. Λοϊ­ζου στο οποίο θα πάρουν μέρος όσοι ερμη­νευ­τές τρα­γού­δη­σαν συν­θέ­σεις του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο