Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνδικάτα Αττικής: Παράσταση διαμαρτυρίας στις 17 Γενάρη στην Πρεσβεία του Καζακστάν

Κάλε­σμα σε παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στις 17 Γενά­ρη στην Πρε­σβεία του Καζακ­στάν στην Αθή­να, απευ­θύ­νουν Συν­δι­κά­τα Ν. Αττικής.

Ανα­λυ­τι­κά στο κάλε­σμά τους αναφέρουν:

«Τα Διοι­κη­τι­κά Συμ­βού­λια των συν­δι­κά­των που υπο­γρά­φου­με αυτό το κεί­με­νο καλού­με όλα τα συν­δι­κά­τα της Αττι­κής σε αλλη­λεγ­γύη και στή­ρι­ξη του αγω­νι­ζό­με­νου λαού του Καζακ­στάν και παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας τη Δευ­τέ­ρα 17 Γενά­ρη στις 18:00, στην Πρε­σβεία του Καζακ­στάν, στην οδό Παπα­δια­μά­ντη 4 στο Ψυχικό.

Τις τελευ­ταί­ες βδο­μά­δες οι εργα­ζό­με­νοι και ο λαός του Καζακ­στάν βρί­σκο­νται σε μεγά­λες κινη­το­ποι­ή­σεις κόντρα στον αυταρ­χι­σμό και την κατα­στο­λή. Αγω­νί­ζο­νται ενά­ντια στην φτώ­χεια, την ανερ­γία και την ακρί­βεια, για ζωή με δικαιώματα.

Οι συγκρού­σεις και οι αντα­γω­νι­σμοί των μονο­πω­λί­ων, η εκμε­τάλ­λευ­ση των πηγών ενέρ­γειας για τα κέρ­δη των λίγων, έχουν δρα­μα­τι­κές επι­πτώ­σεις για τους λαούς, που βλέ­πουν το κόστος ζωής να αυξά­νε­ται καθη­με­ρι­νά με τρα­γι­κές συνέπειες.

Στην Ελλά­δα οι εργα­ζό­με­νοι ερχό­μα­στε αντι­μέ­τω­ποι με τις συνέ­πειες της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, της εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της υγεί­ας σε συν­θή­κες παν­δη­μί­ας, με αύξη­ση του πλη­θω­ρι­σμού, αυξή­σεις στις τιμές του ρεύ­μα­τος και βασι­κών αγαθών.

Οι λαοί που αγω­νί­ζο­νται για τα δικαιώ­μα­τα τους δεν είναι “τρο­μο­κρά­τες”.

Η κατα­στο­λή και ο αυταρ­χι­σμός, η ποι­νι­κο­ποί­η­ση της συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης, η απα­γό­ρευ­ση των απερ­γιών, οι διώ­ξεις αγω­νι­στών εργα­ζο­μέ­νων και οι εξα­φα­νί­σεις συν­δι­κα­λι­στών είναι η απά­ντη­ση των Κυβερ­νή­σε­ων για να ανα­χαι­τί­σουν την διο­γκού­με­νη οργή και αγα­νά­κτη­ση των λαών.

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στον λαό του Καζακ­στάν και στο δίκαιο αγώ­να του για καλυ­τέ­ρευ­ση του βιο­τι­κού του επι­πέ­δου, ενά­ντια στη ληστεία του ενερ­γεια­κού πλού­του της χώρας από τα μονο­πώ­λια, για δημο­κρα­τι­κές ελευ­θε­ρί­ες και συν­δι­κα­λι­στι­κά δικαιώματα».

- Συν­δι­κά­το οικο­δό­μων Αθή­νας και συνα­φών επαγγελμάτων

- Κλα­δι­κό συν­δι­κά­το ΟΤΑ Αττικής

- Συν­δι­κά­το επι­σι­τι­σμού — του­ρι­σμού ξενο­δο­χεί­ων Αττικής

- Συν­δι­κά­το μετάλ­λου Αττι­κής και ναυ­πη­γι­κής βιο­μη­χα­νί­ας Ελλάδας

- Συν­δι­κά­το εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων τηλε­πι­κοι­νω­νιών και πληροφορικής

- Σύλ­λο­γος εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθήνας

- Σωμα­τείο εργα­ζο­μέ­νων στην ενέρ­γεια νομών Αττι­κής – Βοιω­τί­ας – Εύβοιας — Κορινθίας

- Ένω­ση Λογι­στών Ελεγ­κτών Περι­φέ­ρειας Αττικής

902.gr.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο