Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνειδητά παραπλανούν τον ελληνικό λαό για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή

Γίνε­ται μια συνει­δη­τή προ­σπά­θεια να παρα­πλα­νη­θεί ο ελλη­νι­κός λαός σε σχέ­ση με τους κιν­δύ­νους που αντι­με­τω­πί­ζει από την προ­κλη­τι­κό­τη­τα της Τουρ­κί­ας και τις εξε­λί­ξεις στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Νίκος Παπα­να­στά­σης, μιλώ­ντας στο ONE TV το βρά­δυ της Κυρια­κής 27 Οκτώβρη.

✔️  Κλη­θείς να σχο­λιά­σει τα όσα είπε ο πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γός Κ. Καρα­μαν­λής στη Θεσ­σα­λο­νί­κη επι­σή­μα­νε ότι  ήταν διφο­ρού­με­νος και με αντι­κρουό­με­νες από­ψεις, για­τί από τη μια προ­έ­βλε­ψε ότι σε μια σύγκρου­ση Ελλά­δας Τουρ­κί­ας η Ελλά­δα θα είναι μόνη της αλλά από την άλλη είναι μέλος μιας κυβέρ­νη­σης η οποία πριν λίγες ημέ­ρες κατά την επί­σκε­ψη Πομπέο δια­βε­βαί­ω­νε τον ελλη­νι­κό λαό ‑όπως έκα­νε και ο ΣΥΡΙΖΑ- ότι μέσα από την υπο­γρα­φή των συμ­φω­νιών Ελλά­δας — ΗΠΑ δια­σφα­λί­ζο­νται και τα «εθνι­κά» όπως λένε συμφέροντα.

Εξή­γη­σε ότι οι αντι­θέ­σεις ανά­με­σα στην Ελλά­δα και την Τουρ­κία είναι τοπο­θε­τη­μέ­νες μέσα στις γεω­πο­λι­τι­κές εξε­λί­ξεις στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή και σημεί­ω­σε ότι μπο­ρεί να οδη­γή­σουν σε σύγκρου­ση ή και σε «συνερ­γα­σία» αλλά ό,τι και από τα δύο και να γίνει, θύμα­τα θα είναι οι λαοί Ελλά­δας και Τουρ­κί­ας.

Η ιστο­ρία έχει δεί­ξει ότι οι αστι­κές τάξεις ή οι συνα­σπι­σμοί που δημιουρ­γούν,  πολ­λές φορές λύνουν τα προ­βλή­μα­τά τους με πόλε­μο και αυτό θα είναι τρα­γι­κό να συμ­βεί ή ένα έστω περιο­ρι­σμέ­νο, «θερ­μό» επει­σό­διο το λένε, αλλά πολε­μι­κό επει­σό­διο θα είναι και ματω­μέ­νο, είπε.

Πρό­σθε­σε επί­σης ότι όλες οι «στιγ­μές» της προ­κλη­τι­κό­τη­τας της Τουρ­κί­ας συν­θέ­τουν ένα σύνο­λο που έχει και αρκε­τούς νεκρούς μέχρι σήμε­ρα και μια τερά­στια οικο­νο­μι­κή αιμορ­ρα­γία για τον ελλη­νι­κό λαό, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «δεν είναι μια κατά­στα­ση ειρή­νης, αλλά είναι μια ιμπε­ρια­λι­στι­κή ειρή­νη, η οποία στη­ρί­ζε­ται πάνω στον φόβο, στους εξο­πλι­σμούς και σε κιν­δύ­νους για την πραγ­μα­τι­κή ειρή­νη».

one channel

Στην εκπο­μπή One Talk Weekend βρέ­θη­κε καλε­σμέ­νος ο βου­λευ­τής ΚΚΕ, Νίκος Παπα­να­στά­σης, όπου σε τηλε­φω­νι­κή σύν­δε­ση με τον τουρ­κο­λό­γο Δημή­τρη Στα­θα­κό­που­λο σχο­λί­α­σαν τις τελευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις γύρω από την εξό­ντω­ση του αρχη­γού του Ισλα­μι­κού Κρά­τους, Αμπού Μπα­κρ αλ-Μπαγκντάντι. 

Σύμ­φω­να με τον κ. Παπα­να­στά­ση «η αμε­ρι­κα­νι­κή κυβέρ­νη­ση για τους δικούς της λόγους επέ­λε­ξε να το κάνει σήμε­ρα (δολο­φο­νία Μπαγκ­ντ­νά­ντι). Αυτό που είναι σημα­ντι­κό είναι ότι ο ISIS έγι­νε ευρέ­ως γνω­στός το 2014, ενώ για τους Αμε­ρι­κά­νους ήταν από πολύ νωρί­τε­ρα, καθό­τι ήταν μια οργά­νω­ση που εκπαί­δευ­σαν, στε­λέ­χω­σαν, καθο­δή­γη­σαν και η οποία σήμε­ρα έκλει­σε το ρόλο της με τη δολο­φο­νία του αρχη­γού της». 

Από την πλευ­ρά του ο κ. Στα­θα­κό­που­λος πρό­τα­ξε την παρά­με­τρο της δύνα­μης της ψήφου και συγκε­κρι­μέ­να των ψηφο­φό­ρων του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου, Ντό­ναλντ Τραμπ. «Αν όντως έχει τελειώ­σει το θέμα (ISIS), για τους ψηφο­φό­ρους του Τραμπ έχει ένα θετι­κό πρό­ση­μο. Εκτός του ότι δεί­χνει ότι είναι ελεγ­κτής της κατά­στα­σης, έχει συμ­μα­χί­ες με τους εχθρούς, το θέμα Συρί­ας μάλ­λον κλεί­νει και για τα επό­με­να 50 χρό­νια οι Αμε­ρι­κα­νοί φορο­λο­γού­με­νοι δεν θα ξανα­πλη­ρώ­σουν φόρους για χώρες που είναι τόσο μακριά. Αυτό παί­ζει τερά­στιο ρόλο. Από την άλλη, οι Έλλη­νες κάνουν τα πιστεύω τους μια προ­βο­λή και νομί­ζουν ότι έτσι σκέ­φτε­ται και ο υπό­λοι­πος κόσμος. Γι’ αυτό την πατά­με συνε­χώς και γινό­μα­στε καρ­πα­ζοει­σπρά­κτο­ρες. Αυτό η Ελλά­δα πρέ­πει να το αποβάλλει». 

Στη συνέ­χεια ο κ. Παπα­να­στά­σης, σχο­λί­α­σε την ομι­λία του Κώστα Καρα­μαν­λή στην Εται­ρεία Μακε­δο­νι­κών Σπου­δών υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως είναι «εξαι­ρε­τι­κά διφο­ρού­με­νος και με αντι­κρουό­με­νες από­ψεις. Για­τί από τη μια προ­έ­βλε­ψε ότι σε μια ενδε­χο­μέ­νη κρί­ση Ελλά­δας — Τουρ­κί­ας, η Ελλά­δα θα είναι μόνη της, από την άλλη είναι δια­κε­κρι­μέ­νο μέλος μιας κυβέρ­νη­σης, η οποία δια­βε­βαί­ω­νε τον ελλη­νι­κό λαό ότι μέσα από την υπο­γρα­φή των συμ­φω­νιών, τη μετα­τρο­πή της Ελλά­δας σε μια απέ­ρα­ντη βάση, δια­σφα­λί­ζο­νται τα εθνι­κά συμ­φέ­ρο­ντα». Ο ίδιος και το ΚΚΕ πιστεύ­ουν ότι «γίνε­ται μια συνει­δη­τή προ­σπά­θεια να παρα­πλα­νη­θεί ο ελλη­νι­κός λαός σε σχέ­ση μ’ αυτούς τους κινδύνους. 

Ό, τι και να γίνει βέβαια, τα θύμα­τα θα είναι ο ελλη­νι­κός και ο τουρ­κι­κός λαός, ενώ δεν απο­κλεί­ει και το ξέσπα­σμα θερ­μού επει­σο­δί­ου μετα­ξύ των αστι­κών τάξε­ων, «καθώς ο πόλε­μος είναι ένα εργα­λείο μέσα στην αντί­θε­ση ή και τη συνερ­γα­σία των αστι­κών τάξε­ων για να πάνε ένα βήμα παρα­πέ­ρα». Μίλη­σε επί­σης για το ΚΚΕ και την οργα­νω­τι­κή του βάση, αλλά και τις δια­δη­λώ­σεις που πραγ­μα­το­ποιεί το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. 

Κλη­θείς να σχο­λιά­σει την άπο­ψη ότι οι συνε­χό­με­νες συγκε­ντρώ­σεις και απερ­γί­ες προ­κα­λούν προ­βλή­μα­τα στους εργα­ζό­με­νους, ο κ. Παπα­να­στά­σης υπο­στή­ρι­ξε πως «τους εργα­ζό­με­νους τους ταλαι­πω­ρεί περισ­σό­τε­ρο η πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, η οποία πήρε τη σκυ­τά­λη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πρό­βλη­μα δεν είναι ότι κλεί­νουν οι δρό­μοι, σε αυτές τις εκδη­λώ­σεις συμ­με­τέ­χουν οι ίδιοι οι εργα­ζό­με­νοι». Η πρό­τα­ση του ΚΚΕ είναι πως «η απαί­τη­ση του κάθε εργα­ζο­μέ­νου να ζει σαν άνθρω­πος, μπο­ρεί να εκφρα­στεί μόνο μέσα σε οργα­νω­μέ­νες ταξι­κές δυνά­μεις που κοι­τά­ζουν το συμ­φέ­ρον του εργα­ζο­μέ­νου και όχι το συμ­φέ­ρον του εργοδότη». 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο