Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθησαν τα φασιστοειδή που με smart χτυπούσαν μετανάστες στην περιοχή του Μενιδίου

Τάγ­μα εφό­δου με μικρά αυτο­κί­νη­τα μάρ­κας Smart είχαν φτιά­ξει φασι­στοει­δή και χτυ­πού­σαν μετα­νά­στες στην περιο­χή του Μενιδίου.

Σε χρο­νι­κό διά­στη­μα μιας ώρας από τις 03:30–04:30, στις 15 Ιου­νί­ου, δύο νεα­ροί, 24 και 22 χρό­νων, επι­τέ­θη­καν, χτύ­πη­σαν και λήστε­ψαν τρεις Πακι­στα­νούς εργά­τες. Την επό­με­νη ημέ­ρα αστυ­νο­μι­κοί του Τμή­μα­τος Αντι­με­τώ­πι­σης Ρατσι­στι­κής Βίας της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττι­κής, συνέ­λα­βαν έναν 22χρονο και ταυ­το­ποί­η­σαν έναν ακό­μη 24χρονο, ως υπεύ­θυ­νους για τις επι­θέ­σεις. Μάλι­στα η αστυ­νο­μία εξε­τά­ζει αν έχουν προ­βεί σε παρό­μοιες παρό­μοιες επι­θέ­σεις το προη­γού­με­νο χρο­νι­κό διά­στη­μα στην ίδια περιοχή.

Όπως οι ίδιοι οι εργά­τες κατήγ­γει­λαν, τα ξημε­ρώ­μα­τα διέ­σχι­ζαν το δρό­μο, όταν ένα αυτο­κί­νη­το, τύπου «Smart», στα­μά­τη­σε από­το­μα μπρο­στά τους. Από το αυτο­κί­νη­το εξήλ­θαν δύο άνδρες νεα­ρής ηλι­κί­ας, οι οποί­οι εντε­λώς απρό­κλη­τα τους επι­τέ­θη­καν, γρον­θο­κο­πώ­ντας τους και βρί­ζο­ντάς τους, όπως «βρω­μο­πα­κι­στα­νοί, φύγε­τε, να πάτε πίσω στο Πακι­στάν», κλπ. Αμέ­σως μετά, οι δρά­στες της επί­θε­σης επι­βι­βά­στη­καν στο όχη­μα και εξα­φα­νί­στη­καν, ενώ οι δύο Πακι­στα­νοί, αιμό­φυρ­τοι, κατά­φε­ραν να επι­κοι­νω­νή­σουν τηλε­φω­νι­κά με ομο­ε­θνείς τους, οι οποί­οι έφτα­σαν στο σημείο και στη συνέ­χεια τους μετέ­φε­ραν στο νοσο­κο­μείο «Ερυ­θρός Σταυ­ρός», όπου και τους παρα­σχέ­θη­καν οι πρώ­τες βοήθειες.

Μενί­δι: Φασι­στοει­δή επι­τέ­θη­καν και τραυ­μά­τι­σαν δύο Πακι­στα­νούς εργάτες

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο