Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη για fake news ο δικηγόρος των αρνητών Ν. Αντωνιάδης — Aφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας

Συνε­λή­φθη με εντο­λή της Εισαγ­γε­λί­ας, χθες το βρά­δυ, ο δικη­γό­ρος Νίκος Αντω­νιά­δης στο πλαί­σιο προ­κα­ταρ­κτι­κής έρευ­νας που διε­νερ­γεί­ται για τη διά­πρα­ξη των αδι­κη­μά­των της δια­σπο­ράς ψευ­δών ειδή­σε­ων, όπως δια­τυ­πώ­θη­κε στον Νέο Ποι­νι­κό Κώδι­κα, για θέμα­τα Δημό­σιας Υγεί­ας και της διέ­γερ­σης σε διά­πρα­ξη ανυπακοής.

Οι αστυ­νο­μι­κές Αρχές έλα­βαν εντο­λή να συλ­λά­βουν τον δικη­γό­ρο, καθώς στην Εισαγ­γε­λία διε­νερ­γεί­ται κατε­πεί­γου­σα προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση, από την περα­σμέ­νη Τρί­τη, με αφορ­μή υλι­κό που δια­βι­βά­στη­κε από τη Διεύ­θυν­ση Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος. Ο φάκε­λος περιέ­χει συνημ­μέ­να ηλε­κτρο­νι­κά αρχεία, στα οποία ο δικη­γό­ρος εμφα­νί­ζε­ται να δηλώ­νει ότι δεν υπάρ­χει κορο­νο­ϊ­ός, ότι οι δια­σω­λη­νώ­σεις των ασθε­νών γίνο­νται χωρίς λόγο και ότι τα εμβό­λια έχουν παρενέργειες.

Ο κ. Αντω­νιά­δης συνε­λή­φθη από άνδρες που υπη­ρε­τούν στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα του τόπου κατοι­κί­ας του, με τη δια­δι­κα­σία του Αυτο­φώ­ρου, ωστό­σο, αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος καθώς ως δικη­γό­ρος έχει ειδι­κή δωσιδικία.

Η δικο­γρα­φία επέ­στρε­ψε σήμε­ρα πίσω στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών από το Αστυ­νο­μι­κό τμή­μα που επι­λή­φθη­κε της σύλ­λη­ψης και πλέ­ον οι εισαγ­γε­λι­κές Αρχές θα κρί­νουν τις επό­με­νες ποι­νι­κές ενέρ­γειες της, είτε απαγ­γέλ­λο­ντας κατη­γο­ρί­ες σε βάρος του δικη­γό­ρου είτε συνε­χί­ζο­ντας την έρευ­να για τη μελέ­τη και συλ­λο­γή επι­πλέ­ον στοιχείων.

Αν τελι­κά ασκη­θεί ποι­νι­κή δίω­ξη σε βάρος του κ. Αντω­νιά­δη η δικο­γρα­φία θα δια­βι­βα­στεί στην Εισαγ­γε­λία Εφε­τών αφού, λόγω της ιδιό­τη­τάς του, θα πρέ­πει να δικα­στεί ενώ­πιον του Τρι­με­λούς Εφε­τεί­ου Πλημμελημάτων.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο