Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη και το δωδέκατο μέλος της συμμορίας της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη Καμπανό

Συνε­λή­φθη και το δωδέ­κα­το μέλος της συμ­μο­ρί­ας της δολο­φο­νι­κής επί­θε­σης στον Άλκη Καμπα­νό στη περιο­χή Χαρι­λά­ου της Θεσσαλονίκης.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, πρό­κει­ται για έναν Έλλη­να, γεν­νη­θέ­ντα στη Θεσ­σα­λο­νί­κη το 2000 ο οποί­ος είναι ο οδη­γός του Wolksvagen Polo που συμ­με­τεί­χε στην επίθεση.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε η οικο­γέ­νεια του ο 22χρονος δεν είναι οργα­νω­μέ­νος οπα­δός και βρέ­θη­κε συγκυ­ρια­κά στον τόπο της δολο­φο­νί­ας του Άλκη Καμπανού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου:

Παρου­σιά­στη­κε αυτο­βού­λως, σήμε­ρα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφά­λεια Θεσ­σα­λο­νί­κης, ο 22χρονος, οδη­γός του γκρι POLO που σχε­τί­ζε­ται με την υπό­θε­ση της δολο­φο­νί­ας του ΑΛΚΗ.

Δηλώ­νει ότι, δεν είναι οργα­νω­μέ­νος οπα­δός καμί­ας ομά­δας, δεν είναι μέλος κανε­νός Συν­δέ­σμου, δεν είχε συμ­με­τά­σχει ποτέ στο παρελ­θόν σε επει­σό­δια αθλη­τι­κής ή άλλης μορ­φής βίας.

Οι συγκα­τη­γο­ρού­με­νοι του, δεν έδω­σαν έως σήμε­ρα τα στοι­χεία του, για­τί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνω­ρί­ζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέ­θη­κε συγκυ­ρια­κά στο σημείο εκκί­νη­σης του επει­σο­δί­ου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητή­θη­κε και άκρι­τα δέχτη­κε, να μετα­φέ­ρει, ελλεί­ψει αυτο­κι­νή­των, 3 άτο­μα, τα δύο άγνω­στα του, στη Χαριλάου.

Δεν γνώ­ρι­ζε ότι οι συγκα­τη­γο­ρού­με­νοι του μετα­φέ­ρουν οπλι­σμό και ότι επί­κει­ται επί­θε­ση σε άλλα άτομα.

Στο επει­σό­διο δεν συμ­με­τεί­χε κατά κανέ­να τρόπο.

Όπως απο­δει­κνύ­ε­ται από το σύστη­μα εντο­πι­σμού (GPS) του αυτο­κι­νή­του του, κατά τη διάρ­κεια του επει­σο­δί­ου, βρι­σκό­ταν συνε­χώς εντός αυτού, εν κινή­σει, σε από­στα­ση 30 μέτρων από το σημείο της επί­θε­σης, μη έχο­ντας καν οπτι­κή επαφή.

Ανα­λαμ­βά­νει το μερί­διο της ευθύ­νης του και θέτει τον εαυ­τό του στην κρί­ση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλο­νι­σμέ­νος από την τρο­πή που πήραν τα πράγ­μα­τα, εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ρια και την οδύ­νη του στην οικο­γέ­νεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρ­ρω­ση των υπο­λοί­πων παι­διών που τραυματίστηκαν.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο